700 W PSU RX 6900 XT sistemde oyuna girince çok ses çıkarıyor

Bütçe
Yok

xEraie

Decapat
Daha fazla  
RAM
32 GB 6000 MHz
İşlemci
Ryzen 5 7600X
Arkadaşlar selam, ben ekran kartı almıştım. XFX Merc 319 RX 6900 XT. Güzel kullanıyordum. Oyuna girdiğimde çok yüksek ses çıkarmaya başlıyordu. Performansı çok iyiydi ama sesi çok yüksekti, araba motoru gibi adeta. Sonra fark ettim ki bu ses güç kaynağından çıkıyormuş. Çok fazla watt çektiği için ekran kartı, elimdeki PSU 700W. Ben de undervolt yaptım, fark etmedi pek. Oyunları 60 FPS limitleyince ekran kartı 170W-180W çekmeye başladığında sesi azaldı, normal tıkırında çalışmaya başladı. Bu sesi engellemek için ne yapabilirim? Çünkü 60 FPS oyun oynamak istemiyorum. Monitörüm 240 Hz, 60 FPS kötü geliyor gözüme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan genelde pinle bağlanıyor Xigmatek'te eski PSU'da xigmatekti benim içini açtığımda lehimsizdi kablosu pinliydi.
Pinli lakin 2 pinli muadil sessiz bir fan bulmanız zor. En azından 3 pinli veyahut 4 pinli bir fan bulabilirsiniz muhtemelen. Onun için de ufak bir lehim işi lazım. Bir de PSU'nun başlangıç voltajını ölçebilirseniz iyi olur.

Pinli lakin 2 pinli muadil sessiz bir fan bulmanız zor. En azından 3 pinli veyahut 4 pinli bir fan bulabilirsiniz muhtemelen. Onun için de ufak bir lehim işi lazım. Bir de PSU'nun başlangıç voltajını ölçebilirseniz iyi olur.

Lehim makinesi voltaj ölçen makineler elimde maalesef yok güç kaynağını söküp temizleyeceğim ama sesin azalacağından şüpheliyim kesinlikle fan değiştirmem gerek tanıdığım bilgisayarcıda belki sessiz fan vardır o yapabilir değişimi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı