7000-10000 TL arası bisiklet önerisi

Yokuş çıkmak için tabiikide dağ bisikleti alabilirsiniz şimdiden hayırlı olsun.

Hocam dağ bisikleti öneriniz var mıdır? Hiçbir fikrim yok şu an. Mosso ve rockrider markaları da güzel deniyor fakat model bilgim yok. Bir şey bulamazsam yine eski bisikletim olan Kron XC150'nin hidrolik disk fren halini alacağım.
 
Neyse ki önerilerin sonunda size bir pedikep bisiklet aldırmamışız.
Kaybettiğiniz bisikletiniz için üzüldüm, öncelikle geçmiş olsun. Kullanım amacınızı ve ortalama sürüş mesafenizi, ne amaçla bisiklet süreceğinizi az çok belirlemiş olmalısınız. Genel olarak asfalt ama kısmen bozuk yollar için size yol bisikleti öneremeyiz. Yol bisikletinde bahsettiğiniz yol şartlarına uygun lastik kullanamazsınız. Yol bisikleti kadrosuna sahip Cyclocross bisikletleri tercih edebilir asfalt ve bozuk yollarda kullanabilirsiniz. Ayrıca dağ bisikleti ile daha rahat tırmanırsınız diye bir şey yok. Dağ bayır gezecekseniz dağ bisikleti alın, ama şehir içerisinde sürecekseniz trekking bir bisiklet alabilirsiniz.
@Kaykaysürenkedi

Örnek veriyorum, şu tarz bir bisiklet nasıl olur?
 
Neyse ki önerilerin sonunda size bir pedikep bisiklet aldırmamışız.
Kaybettiğiniz bisikletiniz için üzüldüm, öncelikle geçmiş olsun. Kullanım amacınızı ve ortalama sürüş mesafenizi, ne amaçla bisiklet süreceğinizi az çok belirlemiş olmalısınız. Genel olarak asfalt ama kısmen bozuk yollar için size yol bisikleti öneremeyiz. Yol bisikletinde bahsettiğiniz yol şartlarına uygun lastik kullanamazsınız. Yol bisikleti kadrosuna sahip cyclocross bisikletleri tercih edebilir asfalt ve bozuk yollarda kullanabilirsiniz. Ayrıca dağ bisikleti ile daha rahat tırmanırsınız diye bir şey yok. Dağ bayır gezecekseniz dağ bisikleti alın, ama şehir içerisinde sürecekseniz trekking bir bisiklet alabilirsiniz.
@Kaykaysürenkedi

Örnek veriyorum, şu tarz bir bisiklet nasıl olur?

Hocam tam hakim değilim bisikletlere çocukluğumdan beri her zaman dağ bisikleti kullandım. Yalova genellikle yokuşlu yollara sahip. Bu bisikletin tasarımı hoşuma gitmedi. Aşağıya yola örnek olarak fotoğraf koyarım bir tane. Ben bisikleti günlük 2-4 saat her gün sürüyorum yaz aylarında. Kışın yazlıkta kalıyor bisiklet sadece bu sene getirmiştim onda da çalındı maalesef. Boyum şu an 174cm ve 74 kiloyum. Bisikleti rahat yokuş çıkmak ve düz yolda hızlı gitmek için kullanıyorum.
IMG_20230519_121828.jpg
IMG_20230519_121805.jpg
IMG_20230519_121734.jpg
 
Son düzenleme:
Hangi bisikleti aldın hocam.
Hocam karar veremedim henüz. Kron XC 300'ü düşünüyorum fakat belli değil.

Kron XC300'ü sipariş vericem yakında. İsteyen olursa ek bilgiler veririm memnun muyum falan diye.

Hala 10000TL'ye başka bisiklet önerisi olan varsa atabilirim önerilere açığım.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı