7000-7500 TL'ye Sistem Tavsiyesi

Umut Bozok

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Merhaba, iyi bayramlar herkese,

3-4 yıl kadar 1080P oyun oynamak için yeterli, bunun haricinde film izlemek, Catia vb. tasarım programlarında ufak tefek işler yapmak için bir sistem toplamak istiyorum. Bir süredir bu konuda araştırmalar yapıyorum. Parça parça seçimlerimi paylaşıp önerilerinizi almak isterim.

Oyun tercihim genellikle F1 2019, rFactor-2, Arma-3 gibi biraz daha simulasyon ağırlıklı oyunlar.

Monitör: ASUS VP249QGR 23.8 Inc, 1080P, 1ms MPRT (HDCP desteği olması benim için önemli)

Fiyat 1460 TL.

Kasa + PSU: Thermaltake Versa J24 RGB 650W 80+

RGB tercihim değil, önceliğim renksiz olsun ama iyi hava alsın, standart soğutucularla da kasa iyi soğutulabilsin. Hoşuma gitmezse RGB kontrolcüyü sökebilirim bile alınca, düşünmüyor değilim.

Fiyat 967 TL.

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600

Çok amaçlı bir kullanıcı için yeterli olduğunu düşünüyorum, fazlasına gitmeyip bütçeyi kontrol altında tutmak istiyorum.

Fiyat 1399 TL.

Anakart: MSI Tomahawk Max

B550 anakartları ilk başta 1000 TL civarına bulabileceğimize olan inancım zayıf. Bu sebeple bu fiyat bandında iyi bir B450 belirlemeye çalıştım.

Fiyat 1070 TL.

RAM: Corsair Vengeance 2x16 GG 3200 MHz Dual Kit

Fiyat 699 TL.

Ekran Kartı: Sapphire RX 5600 XT Pulse

Soğutma performansının iyi olması hoşuma gidiyor. F1 2019 testlerinde rahatlıkla 100 FPS değerlerini geçiyor olması ve bulduğum fiyat beni pahalı olan RX 5700 XT'den uzaklaştırdı açıkçası.

Fiyat 2542 TL.

SSD: Corsair Force MP300 240 GB M.2 SSD

Sadece işletim sistemi ve Catia vb gibi hızlı çalışmasını istediği uygulamaları M.2 SSD ile kullanmayı düşünüyorum. Oyunları 2.5 SATA bir SSD ile ya da sisteme eklediğim HDD ile kullanmayı düşünüyorum.

Fiyat: 410 TL.

HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM

Fiyat: 340 TL

Özetle sistem toplamda monitörsüz 7427 TL, monitörlü 8887 TL tutuyor. Bu tutarı pek aşmadan verebileceğiniz bir öneri varsa yorumlarınızı beklerim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı