7000-8000 TL Bandında Render Bilgisayarı Önerisi

talican

Hectopat
Katılım
22 Temmuz 2018
Mesajlar
207
Çözümler
1
Daha fazla  
Meslek
Motion Designer / VFX Specialist
Merhabalar öncelikle. Uzun zamandır forumu ve siteyi takip etmeme rağmen render için bilgisayar toplamaya karar verdiğimden dolayı aranıza yeni katıldım.

Genel olarak çoğu arkadaş oyun performansı odaklı bilgisayar toplama başlıkları açıyor. Lakin hiç oyun oynamıyorum ve işim gereği C4D, After Effects, Premiere, Animate gibi programlarına odaklı bir render makinesi toplamak istiyorum. Malum C4D denilince performansı üst seviyede tutmak gerekiyor. Bütçem 7000-8000 TL arasındadır. Bütçeye monitör dahil değildir. İnternetten Hepsiburada gibi yerlerden toplayabilirim. Vatan Bilgisayar gibi hazır mağazalardan da tavsiye alabilirim veyahut sadece parça tavsiyesi alıp kendimde uygun satış yerleri bulabilirim.

Tavsiyeleriniz beklemekteyim.
Yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1532293757391.png


1532293807521.png

Render bilgisayar olduğu için işlemciyi kuvvetli tutup ekran kartından kıstım. Ekran kartını aynı scalada farklı bir markada alabilirsiniz anakart msi olduğu için uyumlu olması açısından msi markasını ekran kartı olarak ekledim ben 1050 ti modelini kullanıyorum memnunum.
 
Render olarak CPU ağırlıklı mı? 1050Ti yeterli mi size?
Eki Görüntüle 317513
Malesef kendimi anlatamamışım ben aynı firmanın 1050 ti modelini kullanıyorum oyun için, yani firmanın ürettiği üründen memnunum demek istemiştim. Render amaçlı bilgisayarlarda CPU'nun daha güçlü olması gerektiğini biliyordum. Topladığım sistemde RAM'leri unutmuşum sanırım :)
Ekran kartına kadar iyi gidiyordu.
Bu bütçeye uygun ekran kartı nedir sizce? Ya da doğru bildiğim yanlış nedir?
 
@Ahvesmaho Ben size herhangi bir soru yöneltmedim. Beni neden etiketlediniz anlamadım.
Vatan Bilgisayardan toplamanız başlı başına yanlış bana kalırsa. Fiyatları beni deli ediyor.
 
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, şifremi ve sıfırlayacağım mail adresimin şifresini unuttuğum için aylarca giremedim foruma. CPU ve GPU odaklı çalışmaktayım artık. Forum üzerinden özellikle Pantheon'un önerdiği listeleri ss alıyorum, kendime en uygununu o listelerden çıkaracak gibiyim. Teşekkürler hepinize tekrardan.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı