7000-8000 TL Sistem Toplama

wsthowned

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, daha önce bir konu açmıştım. Adobe ürünlerini kullanacak bir bilgisayar toplamaya çalışıyorum. Genellikle Photoshop, Illustator ve After Effect kullanılacak. Daha yeni toplayabildim. Değiştirmek istediğiniz bir parça yada yorumunuz varsa belirtirseniz sevinirim. İyi forumlar.

Topladığım Sistem:
  • i5 9600K - 1802,81TL
  • MSI Z390-A Pro - 856TL
  • Asus Rog Strix GTX 1660Ti 6GB GDDR6 - 2324TL
  • Kingston Hyperx Fury HX432C18FB2K2/16 8GBX2 - 608TL
  • Corsair Carbide 275R Beyaz ATX / Corsair Carbide SPEC-06 - 540TL / 540TL
  • Corsair VS650 80Plus - 363TL
  • Thermaltake NIC F3 - 233TL
  • Seagate Barracuda 1TB 7200 RPM - 245TL
  • Samsung 250 GB 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD - 548,3TL

Selamlar, çok güzel sistem olmuş şimdiden hayırlı olsun. Size verebileceğim tek tavsiye hepsiburada üzerinden MSI 1660Tİ Gaming X modelini almanız olacaktır indirimden yararlanın Asustan geri kalır bir yanı yok sağlam ekran kartıdır kendisi.

Bence iyi bir sistem ama i5 yerinde i7 olabilir mi?

Öncelikle vakit ayırıp inceleyip ardından yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yaklaşık 900 lira fark var, değer mi bilemedim :/
Selamlar, çok güzel sistem olmuş şimdiden hayırlı olsun. Size verebileceğim tek tavsiye hepsiburada üzerinden MSI 1660Tİ Gaming X modelini almanız olacaktır indirimden yararlanın Asustan geri kalır bir yanı yok sağlam ekran kartıdır kendisi.
Zaman ayırıp yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Fazla para vermektense söylediğiniz gibi yapabilirim inceleyeceğim :)

Kesinlikle i5 yeterli RTX 2070 Gaming Z modeli ile kullanıyorum. Ekran kartı kullanımı %100'e ulaştığında işlemci %50ye ulaşmış oluyor yani rahatlıkla 2070 besliyor, neden 1660Tİ için i7 tercih edesin ki ? Söylediğim ekran kartını alırsanız 400tl geri gelmiş olursunuz.

900 Lira fark için çok değeceğini ben de düşünmüyorum. Ama işte programların çalışma performansını irdelemek lazım, render'a ne kadar etki eder mi? Yada eder mi yani. Ama 900 lira için değmez dediğiniz gibi.

Biraz araştırdım, ekran kartının çokta bir önemi yokmuş. PugetSystems'de bazı makaleler okudum, aşağıda oradan aldığım sonucu paylaşıyorum. Ekran kartları arasında çok aşırı bir fark olmayacak OB kart ile aldığı sonuç ortada :) İşlemci daha ön planda oluyormuş. 1050 takıp işlemciyi i7 9600K yapsam daha mantıklı olacak gibi duruyor.

pic_disp.php

8700 alsan daha iyi. 6 çekirdek yetmeyebilir.
Hocam 8700 de 6 çekirdek değil mi? Ben mi yanlış biliyorum?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı