1. Arkadaş 144hz istediği için 5500 TL'ye kasa topluyorsun. Sen hem gidip bütçeyi 1000-800 TL aşmışsın hem de genel olarak iyi parçalar seçmemişsin.
2. i3 olsa ne olacak? Nesli önemli ve Ryzen 3 3100'den daha iyi. Ryzen 7 2700 daha iyi oyun performansı da sunmuyor. Benchmarklara kendin bakabilirsin.
Zaten artık Ryzen 7 2700 de alınmaz, Ryzen 5 3600'den çok daha kötü bir oyun performansı var ve render vb. işlerde aşağı yukarı aynı performansı sunuyorlar. Bir de 1450 TL'ye bulunabilen i5 10400F çok daha iyi oyun performansı gösteriyor.
3. Seçtiğin PSU iyi değil ve eski, seçtiğin kasa iyi ama fan sayısı az. Fan eklemeye çalışırsan maliyet artar ve zaten o fiyat civarına ve hatta daha ucuza hava akışı daha iyi olan kasalar var. Seçtiğin monitör yerine aynı fiyata daha iyi alternatifler var.
4. Ekran kartı düşük kalmış ve model olarak tarihteki en kötü seri olmaya aday Mech serisini seçmişsin.