7000 TL 27" monitör önerisi

286545

Kilopat
27"
1440p (2K)
144/165 Hz
IPS Panel
1ms

Yılbaşından sonra deli zamlar gelmeden önce elimde bozulmaya yüz tutmuş (bu modelin kronik yatay çizgi sorunu var) Samsung CHG70'in yerine yeni bir monitör arıyorum. "Yılbaşından sonra zam olmaz, panik yapmayın kardeşim" diyorsanız beklerim; ama 1 hafta sonra monitörleri %100 zamlı görüp de kafamı duvarlara vurmak da istemiyorum.

Son düzenleme:
Başka bir konuda amazon kendi satıcısı olarak 27gl83a-b modleini 7000'den satıyor. Değerlendirilebilir. Zaten max. ederi 7k. Giriş seviyesi üzmez bir model. Işık sızması çok olursa değişim istersiniz.

Başka bir konuda amazon kendi satıcısı olarak 27gl83a-b modleini 7000'den satıyor. Değerlendirilebilir. Zaten max. ederi 7k. Giriş seviyesi üzmez bir model. Işık sızması çok olursa değişim istersiniz.

Evet, o modeli de bugün takibe aldım, düşünüyorum. Ama Amazon'daki kullanıcı yorumları beni biraz endişelendiriyor. Kimisi çok beğenmiş, F/P modeli demiş; kimisi de "VA ve TN monitörden geçenler haricinde kimse beğenmedi, herkes iade etti" diyor.

Evet, o modeli de bugün takibe aldım, düşünüyorum. Ama Amazon'daki kullanıcı yorumları beni biraz endişelendiriyor. Kimisi çok beğenmiş, F/P modeli demiş; kimisi de "VA ve TN monitörden geçenler haricinde kimse beğenmedi, herkes iade etti" diyor.
Bu nedenle forumlarda konular açılıyor, beğenmeyen adam iade etmemiş sırf beklentisi çok yüksek diye kötü yorum yazmış. Böyle durumlarda beklenti çok önemli. Ben gigabyte 24gf-2 aldım beklentim çok yoktu giriş seviyesi 24" herhangi bir model diye aldım ama 3300 TL için aşırı beğendim. Bütçeyi biraz aşabilseydim aklımda dediğim LG vardı. Üst seviye 2. Sistemim için düşünüyordum. Bütçeyi Max. Yapıp 27gp850 aldım. Klavye mouse kulaklık vs. hepsinden feragat ettim. Sonuna kadar memnunum. (9999 TL aldım) yani beklenti ve fiyat önemli. 9500 TL ye MSI QRF-QD vardı o zaman kaçırdım alamadım, 10000 e o olsa onu alırdım. Pişman değilim 8-11k arası zaten 3-4 model var hangisi stoğa girerse dediydim. Para kolay kazanılmıyor. İnce eleyip sık dokumak lazım ama bir şey ederi neyse maalesef TR'de bir fazlasını veriyoruz. Bulduğunuzu alın, kafanıza yatmıyorsa almayın. En kötü değişirsiniz. Son tarih bence 3 Ocak. Sonra bu fiyatları ya da stokları bulamayız.

Bu nedenle forumlarda konular açılıyor, beğenmeyen adam iade etmemiş sırf beklentisi çok yüksek diye kötü yorum yazmış. Böyle durumlarda beklenti çok önemli. Ben gigabyte 24gf-2 aldım beklentim çok yoktu giriş seviyesi 24" herhangi bir model diye aldım ama 3300 TL için aşırı beğendim. Bütçeyi biraz aşabilseydim aklımda dediğim LG vardı. Üst seviye 2. Sistemim için düşünüyordum. Bütçeyi Max. Yapıp 27gp850 aldım. Klavye mouse kulaklık vs. hepsinden feragat ettim. Sonuna kadar memnunum. (9999 TL aldım) yani beklenti ve fiyat önemli. 9500 TL ye MSI QRF-QD vardı o zaman kaçırdım alamadım, 10000 e o olsa onu alırdım. Pişman değilim 8-11k arası zaten 3-4 model var hangisi stoğa girerse dediydim. Para kolay kazanılmıyor. İnce eleyip sık dokumak lazım ama bir şey ederi neyse maalesef TR'de bir fazlasını veriyoruz. Bulduğunuzu alın, kafanıza yatmıyorsa almayın. En kötü değişirsiniz. Son tarih bence 3 Ocak. Sonra bu fiyatları ya da stokları bulamayız.

LG 27GP850-B vs LG 27GL83A-B Side-by-Side Comparison

Aradaki 3000 TL fiyat farkına değiyor mu gerçekten?

LG 27GP850-B vs LG 27GL83A-B Side-by-Side Comparison

Aradaki 3000 TL fiyat farkına değiyor mu gerçekten?
Nano IPS olması, çok ihtiyaç değil ama USB portları olması, daha geniş renk yelpazesi, daha iyi HDR performansı... GP serisi GL serisinin üstü diyebiliriz. Bu nedenle aradaki farkı karşılayabiliyorsanız değer. Bütçe zorlanmıyorsa ikisi de üzmez. 27" 2K monitörden geçecekseniz GP serisine geçin ama 1080p 24" den geçerken ikisi de fark yaratacaktır.

Nano IPS olması, çok ihtiyaç değil ama USB portları olması, daha geniş renk yelpazesi, daha iyi HDR performansı... GP serisi GL serisinin üstü diyebiliriz. Bu nedenle aradaki farkı karşılayabiliyorsanız değer. Bütçe zorlanmıyorsa ikisi de üzmez. 27" 2K monitörden geçecekseniz GP serisine geçin ama 1080p 24" den geçerken ikisi de fark yaratacaktır.
Samsung CHG70, yani 27" 1440p 144 Hz Quantum Dot VA panel kullanıyorum; renkler çok canlı, monitörden tek şikayetim bu modelin kronik yatay çizgi arızası olması. Garantiden panel değişti, değişen panelde de aynı sorun çıktı. Samsung güzel monitörler yapıyor, ama böyle sorunlar çıkınca bir daha güvenip de Samsung ekran almayı düşünmüyorum.

Nano IPS dediğiniz LG'nin Samsung Quantum Dot muadili mi oluyor? LG 27GP850-B Mediamarkt'ta şu an 9689 TL ve peşin fiyatına 4 taksit seçeneği var.

10000 TL bandına çıktığımızda LG 27GP850-B'nin dışında başka hangi modelleri önerirsiniz?

Bir de 7000 TL bandında Gigabyte G27Q ve ViewSonic XG2705-2K de var ama satıcılar konusunda sıkıntı çıkabilir. Stok olsa Cooler Master GM27-FQS ARGB de düşünebileceğim bir seçenek.

Monitör seçmek niye bu kadar zor? 😅

Son düzenleme:
Nano IPS dediğiniz LG'nin Samsung Quantum Dot muadili mi oluyor?
Muadili değil ama benzer teknolojiler.
LG 27GP850-B Mediamarkt'ta şu an 9689 TL ve peşin fiyatına 4 taksit seçeneği var.
Bu fiyata alınabilir tabii. Önceki haftalarda 11bin TL seviyesindeydi.
10000 TL bandına çıktığımızda LG 27GP850-B'nin dışında başka hangi modelleri önerirsiniz?
Nedense Tr'de orta-üst seviye monitör kıtlığı var. TL karşılığı çok yüksek olmasından ve insanların alım gücü düşüklüğü sebebiyle giriş seviyesi monitörleri tercih etmesiyle artık satıcılar monitör stoklarını fazla tutmamaya gayret ediyor olmalı.
10Bin TL bandında (11.767 TL) MSI QRF-QD modeli de tercih edilebilir. Ölü pixel şansınıza göre daha iyi bir panel olmasına karşı 1-1,5 Bint TL'lik farkı hissedeceğinizi sanmıyorum. Bu nedenle ben tercihimi GP850'den yana kullandım, sağ alt tarafta ışık sızması mevcut olsa da genellikle renkli ekrana baktığım için ve bulutlanma, ölü piksel çıkmadığı için iade etmedim. MSI'ın "3<ölü piksel" politikası kafamı kurcaladı o nedenle bu fiyat bandında ona yönelmedim ama dediğim gibi bu şans işi ve yüksek ölçekli modellerde çok az rastlanıyor.

Bütçenizi aşmak istemiyorsanız 27GL850-B modeli de üzmeyecektir. Sonuçta bunlar birbirinin (GP ve GL) üst revize modelleri. GP83B ve GL83A modelleri ise ilgili serinin kırpılmış özellikli monitörler. Ne yazıkki ülkemizde benzer fiyata satıldıkları için (satıcıların cahilliği herhalde) her zaman için xx850 modellerini öneriyorum.

VA panel güzel renk veren bir modelden geçtiğiniz için daha alt seviye modeller önermeyeceğim. Ne kadar IPS'in verdiği doğru renk değerleri size iyi gelecek olsa da kötü siyah başarımı sizi mutlu etmeyecektir. En azından renklerin üstün başarı gösterdiği orta/üst seviye (fiyatına bakarak üst) monitörler olan piyasadaki şuan bulunan bu modelleri tavsiye ederim.

Her zaman olduğu gibi @Saint Lucia hocamın yorumlarını da duymak isteyeceğinizi düşünüyorum.
Hangisini alırsanız alın hep daha iyisi var bu nedenle sorunsuz bir panele sahip ürün almanız çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Bütçenizi aşmak istemiyorsanız 27GL850-B modeli de üzmeyecektir. Sonuçta bunlar birbirinin (GP ve GL) üst revize modelleri. GP83B ve GL83A modelleri ise ilgili serinin kırpılmış özellikli monitörler. Ne yazıkki ülkemizde benzer fiyata satıldıkları için (satıcıların cahilliği herhalde) her zaman için xx850 modellerini öneriyorum.
Aynen dediğiniz gibi, 27GL83A-B 2 gün önce Amazon'da 6999 TL'den stoğa girdi, dün stok bitti görünüp bugün 7799 TL'den tekrar stoğa girdi. 27GL850-B modeli de Mediamarkt'ta bir günde 300 TL zamlanmış, 9999 TL olmuş. Yılbaşı geçsin de stoklar dolsun diye düşünmeye başladım ama bir anda ciddi zamlar gelebilir.

Ocağın 3'ünden sonra ciddi zamlar gelebilir. Online'a yansır mı pek bilmiyorum ama fiziksel mağazası olan firmalar mecbur yansıtacaktır.
Bu arada 9999 TL için GL olanı değil üst versiyonu olan GP modelini tercih edin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı