7000 TL civarı sistem toplama

K E D Y

Kilopat
1.sistem bu şekilde. Bu fiyata iyi midir? Sistemdeki parçalardan sorun çıkarabilecek olan var mı?
UNLOST X v3 - inventus bu linkteki sistemi özelleştirdim.

AMD Ryzen 5 3600X 4.4GHz 6/12 çekirdek işlemci.
MSI B450 GAMING Plus Max anakart.
G.Skill 16 GB (2 adet 8 GB) 3200MHz bellek.
MSI RTX 2060 Super Gaming X ekran kartı.
Phanteks P300 tempered glass siyah kasa.
FSP Hyper K 700W 80+ eu güç kaynağı.
Kingston A2000 250GB M.2 2000-1100MB/s SSD.
Fiyat: 7198 TL.

Bir diğer seçenek ise Superior Elite [webtekno] | ASUS Dual RTX 2070 Super 8G Evo 16GB DDR4 512GB M.2 PCI-E SSD Gaming Bilgisayar - incehesap.com bu linkteki sistemi şu şekilde özelleştirdim:

AMD Ryzen 5 3600 soket AM4 işlemci.
Gigabyte B450 Aorus m soket AM4 mATX Gaming anakart.
XPG Gammix D30 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16.
ASUS GeForce RTX2070 Super DUAL-RTX2070S-8G-Evo 8 GB.
Toshiba OCZ TR200 480GB SSD disk.
Sharkoon Pure steel RGB USB 3.0 temperli cam ATX.
Gamepower GP-650 apfc 14CM 80+ Bronze 650W.
2 Adet × kasa fanı 120MM.
Fiyat: 7.429 TL.

2. sistemdeki PSU kötü biliyorum ama onun dışındaki parçalar nasıldır?
Ekran kartı NVIDIA olmak kaydıyla önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. sistem gerek PSU gerek GPU olsun gayet başarılı bence. Yani toplama sistemleri genelde ya kalitesiz parçalardan ya da sorun modellerde veya sıcak çalışan parçalardan oluşturuyorlar. 2. sistemde ekran kartı çok iyi fakat Dual model sıcak çalışacaktır. Dediğiniz gibi PSU da güvenilir değil.

Yüksek bir kullanımınız yoksa 1. sistem gayet iyi.

Bende seninkine benzer bir sistem düşünüyodum. Ama seninki de güzelmiş aklımı karıştırdı. P300 kasa nasıl hiç biliyor musun ? 2 adet fan seçeneği de var onu eklersek kasanın hava akışı nasıl olur ?

Dosya Ekleri

• pc.png
    pc.png
    33,6 KB · Görüntüleme: 51
Bende seninkine benzer bir sistem düşünüyodum. Ama seninki de güzelmiş aklımı karıştırdı. P300 kasa nasıl hiç biliyor musun ? 2 adet fan seçeneği de var onu eklersek kasanın hava akışı nasıl olur ?
Kasa hakkında genelde kötü yorum görmedim. Fan da eklendiğinde harika olmasa bile idare eder bence.

7000 e sistem dizecek olsam GamePower PSU kullanmazdım.
Hazır Sistemlerde ne kadar çok Özelleştirmeye giderseniz fiyat da o kadar çok artıyor. Hatta Sistemdeki bazı ürünler indirimli olduğu halde bile İlk Fiyat üzerinden hesaplanıyor. Onun için 1-2 özelleştirme ile kabullanceğiniz Hazır Sstemleri yapılandırın.

1. sistem gerek PSU gerek GPU olsun gayet başarılı bence. Yani toplama sistemleri genelde ya kalitesiz parçalardan ya da sorun modellerde veya sıcak çalışan parçalardan oluşturuyorlar. 2. sistemde ekran kartı çok iyi fakat Dual model sıcak çalışacaktır. Dediğiniz gibi PSU da güvenilir değil.

Yüksek bir kullanımınız yoksa 1. sistem gayet iyi.
7000 e sistem dizecek olsam GamePower PSU kullanmazdım.
Hazır Sistemlerde ne kadar çok Özelleştirmeye giderseniz fiyat da o kadar çok artıyor. Hatta Sistemdeki bazı ürünler indirimli olduğu halde bile İlk Fiyat üzerinden hesaplanıyor. Onun için 1-2 özelleştirme ile kabullanceğiniz Hazır Sstemleri yapılandırın.
Aslına o sistemde 2-3 gün önce FSP PSU 80+ seçeneği de vardı ama artık yok. Stoklarda kalmamış olabilir. Oraya iyi bir psu gelmesini bekleyeceğim sanırım. +200 tlye 2üst model ekran kartı bulundurması çok cazip geldi bana.

Aslına o sistemde 2-3 gün önce FSP PSU 80+ seçeneği de vardı ama artık yok. Stoklarda kalmamış olabilir. Oraya iyi bir psu gelmesini bekleyeceğim sanırım. +200 tlye 2üst model ekran kartı bulundurması çok cazip geldi bana.
Dual modelde de fitsen direkt arayın PSU seçenek istediğinizi.
Bir PSU için yedi bin küsürlük satışı bekletmemeliler.

Aslında ilk tanıtımını yaparken, "Bakın cıncık boncuk boncuk" diye sunuyorlar 12 saat geçmeden ya fiyatı değişiyor yada içeriği :)
1 aydır kafa patlatıyorum nasıl bişey dizeyim diye, hep bir yerlerinde bir açık veriyorlar bunu kasti yapıyorlar. Şuana kadar güveneceğim 2 sistem gördüm. QP deki Tecnopat ve İtopyadaki VOK sistemi. Adamlar kendi evine sistem dizer gibi satış sistemi dizmişler.
-FSP PSU olayıda şuradan geliyor. Recep Baltaş bir iki övgüsünü yaptı. Satıcılar Sistemlere eklediler, sonra kaldırıp yüksek fiyatlı sistemde sundular. Adam FSP yi Giriş seviyesi olarak gösterdi. Satıcılar aha buda iyi demeye başladı.

Kafamdaki diğer bir seçenek ise şu:

AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz
MSI B450M-A PRO MAX 3466mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart
Crucial 16GB(2x8) Ballistix Gri 3000mhz CL15 DDR4
Gigabyte GeForce RTX2060 Super Gaming OC White 8G
XPG 512GB SX6000 Pro NVMe Okuma 2100MB-Yazma 1500MB M.2 SSD
Corsair Carbide Series SPEC-Delta 550W 80+
Fiyat:7.071,45 TL(sinerjiden topladım)

yazdığım 3 sistem arasından en mantıklısı hangisi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı