7000 TL İle Intel Tabanlı Sistem Toplama

Hocam herkes Asus Prime B350 öneriyor. MSI B350 Gaming Prodan bir farkı var mı? Birde sistem hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Baktım karta, alınabilir ancak 40TL verip Tomahawk geliyor, kendime alacak olsam tomahawk alırdım. Bu siteleri anlamış değilim biri 2666Mhz diyor diğeri 2400 diyor, arkadaş 3200'e kadar OC ile çıkıyor neden milletin kafasını karıştırıyorlar anlamıyorum. Asus'ta olmayan bir çok özellik tomahawk'ta var, diğer MSI modelini beğenmedim şahsen. İkisi arasında kaldıysan Asus'u almanı öneririm.

Tomahawk 2666MHz olarak gözüktüğü için ona bakmamıştım hocam.

Tomahawk 2666MHz olarak gözüktüğü için ona bakmamıştım hocam.
Yalan hepsi 10 tane tomahawk çıkmadı B350'ye.
Liste böyle uzuyor. En güvenilir kaynak kendi sitesi ve 3200 OC ile destek veriyor. Diğer sitelerde ne yazdığına pek bakmıyorum ben. Anakartı çıkaran firma, sitesi belli. Baktım ordan durum ortada. Cahil adamlar uğraşmak istemiyor araştırmıyor galiba. Yada cahil benim haberim yok bir kaç adet
B350 tomahawk modeli geziyor ortalıkta.
@Neko @FantastikTürk @Nazım Paşa

Hocam sizi de yoruyorsam affola. High end bir bilgisayar toplayıp böyle yüksek bir fiyat verecekken aklımda soru işareti kalmasını istemiyorum. Hala Ryzen ve 7700k arasında kafamda soru işareti var ancak şu anda herkes Ryzen tarafı tutuyorken bu konuyu uzatmak istemiyorum. Çeşitli öneriler sonunda kafamda oluşturduğum sistem resimdedir.

Monitör olarak sizin önerinizi almayı düşünüyorum.
www.hepsiburada.com/dell-s2417dg-23-8-1ms-hdmi-display-g-sync-wqhd-oyuncu-monitor-p-HBV000003WAHE

Şu an aklımdaki soru hazır bütçenin yaklaşık 1000 TL üzerine çıkmış durumdayız. 8000TL karşılama ihtimalim var. Daha önce belirttiğim gibi Ryzen 1700x yerine 1700 bekleyeceğim bu da vatanda yaklaşık fiyatı 400-450 TL aşağı çekecek. GTX 1070 ile 1080 arasında da bu gibi bir fiyat farkı bulunmakta. Monitör 4k değil 2k olacağı için bütçeyi 1000 TL kadar aşarak ekran kartını 1080 yapmak sizce mantıklı mıdır? 1080'ler 4k için çok daha iyi ancak 2k da büyük bir fark hisseder miyim? Eğer yüksek bir değişim olmayacaksa ekstradan 500 TL vermenin lüzumu yok 7500 TL ile sistem tamamlanabilir. Eğer değer derseniz -1700x +1700 ve -1070 +1080 yaparak 8000 TL ile tahminen 1 ay içerisinde sistemi alacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 4326.png
    54,9 KB · Görüntüleme: 83
@Thaldenor Bence GTX 1080 alırsan o monitörde sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum. Zaten G-Sync var monitörde ayrıca 165Hz mükemmel bir yenileme hızı. Sonradan çıkacak oyunlar ne ister bilemeyiz ama 1080 yarı yolda bırakmaz.
@Nazım Paşa @FantastikTürk @Barış Tolon Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.

Biraz araştırdım konuyu da 1070 güncel olarak güzel ancak 2kda bile 60Hz üzerinde zorlanabiliyormuş yani kısacası 144Hz ve üzeri için 1080 şart gibi. Bu durumda sanırım bütçeyi 8000 TL'ye çekerek 1080 ekleyeceğim gibi duruyor. Ryzen 1700 ile birlikte. Onun haricinde güzel oldu gibi gösterdiğim sistem. Sizler ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama

Render yapıyorsanız güzel. Yapmıyorsanız işlemciden kısılıp ekran kartına verilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…