7000 TL İle Intel Tabanlı Sistem Toplama

Sen hiç canını sıkma, neden 16 çekirdek varken 8 alasın ki?
Nasıl şüphe oldu anlamadım :D Ama RAM'lerde 2133 MHz yazmıyor mu ben mi yanlış görüyorum?

Hocam render ile işiniz olmasa bile çok daha güçlü işlemciler. İleride ekran kartınız size yetmediği zaman yanınızda Ryzen olacak.
Sen 6950x alırsın ama cenazene 1800X gelir gibi olmuş :)
 
Hocam render ile işiniz olmasa bile çok daha güçlü işlemciler. İleride ekran kartınız size yetmediği zaman yanınızda Ryzen olacak.
Hocam haklı olabilirsiniz ancak ben yaşadığım sorunların aynısını yaşama riskini göze almak istemiyorum. İşlemci olarak bakıldığında daha güçlü olabilir ancak stabil çalışma ve optimizasyon gibi durumlarda Intel her zaman birkaç adım önde olmuştur. Bunun da bir anda değişeceğini pek sanmıyorum maalesef.
 
2133 yazıyor ama aslında 3000MHz, dün @Nazım Paşa ile de aynı şeyi yaşadık :)

@Thaldenor Oyunlardaki işlemci kullanımı ortada. Birkaç sene sonra "Intel "XX" işlemcimin yüksek CPU kullanımı" diye konular açılırken Ryzen tıkanmadan yola devam ediyor olacak.
Açıkçası bilmiyorum hocam. Okudukça Ryzen daha çok ilgimi çekiyor burası doğru. Ancak şu anlık Intel i7 7700k daha yüksek performans sağlıyor Ryzen'den oyun olarak bakıldığında. Biliyorum Ryzen daha yeni ve optimizasyonları gelişecek ancak insanın kafasında yine bir soru işareti kalmıyor değil. Özellikle eski AMD kullanıcılarının yaşadıkları göz önüne alınırsa.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı