7000 TL laptop önerisi

Hangi "panel yenileme hızı - ekran kartı" ikilisini tercih ederdiniz?


  • Oy verenlerin toplamı
    17

Kaidatu

Centipat
Katılım
23 Nisan 2020
Mesajlar
7
Merhaba,

İnşaat mühendisiyim.
AutoCAD, SAP2000, ETABS vb. proglamları kullanabileceğim, oyunlarda da üzmeyecek mümkünse sıkıntı çıkarmadan uzunca bir süre çalışacak 7 bin TL bandında bir laptop bakıyorum. (Masaüstü düşünmüyorum.) Bu üç ürünü incelemekteyim;




"ASUS ROG G531GT-BQ265T" modelidinin detaylı özelliklerini bilmiyorum, MediaMarkt haricinde ne satışını gördüm ne birebir incelemesine ulaşabildim ama aynı seriden benzeri ürünlerle ilgili; ekran vb. parçaların dayanıksız olduğu, ekrandan ışık sızması, aşırı ısınma(sadece işlemci ile mi alakalı yoksa soğutma mı yetersiz ayrıca merak ediyorum) ve fan arızası gibi sorunlardan bahsedildiğini gördüm. Bir bilginiz var mıdır?

İlk iki model ile alakalı kafamı kurcalayan mesele ise ekran kartları ve ekran HZ değerleri. Acer 120Hz, ASUS 60Hz ekrana sahip. Ekran kartları arasında hatırı sayılır bir fark olduğunun farkındayım fakat araştırmalarım sonucu RX 560X'in vereceği FPS değeri 120Hz ekranın sunabileceğine yaşlaşamaz, GTX 1650'nin performansı da 60Hz ile ziyan olur gibi bir çıkarımda bulundum, aslı nedir?

Bu ürünlerden biri tercih edilebilir mi? Yoksa başka modellere mi yönelmeliyim?
Sizin tercihiniz hangi sebeplerden, ne olurdu?
Konu ile alakalı her türlü bilgi ve tavsiyeye açığım, teşeklür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle ASUS'u öneririm hocam. Ama alacaksanız biraz beklemeniz de fayda var. Çünkü koronavirüs sonrası mecbur fiyatları düşürecekler. O zaman daha uyguna alırsınız veya belki daha üst bir modeli bu fiyata alırsınız.
 
Mobil tarafta AMD kağıt üzerinde yazdığı performansı veremiyor. AMD tercih etmeyin! Bütçeniz bandında önerebileceğim cihaz bu.

AMD'den kastınız işlemci mi? Ekran kartı mı? Yoksa her ikisi de mi?
Muadil intel işlemcilerin ısınma sorunu olduğunu okudum birçok kez.Aldığım ürünü herhangi bir yazılım veya donanımsal değişim yapmadan kullanmak istediğim ve daha stabil olduğunu duyduğumdan RYZEN 7 tercih etmeye çalıştım.
Yanlış bir tercih olduğunu düşünüyor iseniz sebepleri ile birlikte açıklayabilir misiniz?
Ekran kartı tarafında ben de nvidia'nın daha iyi olduğunu düşünüyorum.
 
Laptop işlemcilerinde maalesef Amd istenileni veremiyor. Intel tercih edilmeli arkadaşlar da onu söylemiş. Ekran kartı tercih meselesi ama ben laptopta intel işlemci ve nvidia ekran kartı alırdım.
 
En basit sorun APU halinde ekran kartı kullanımında sürekli yaşanan yazılımsal sorunlar geliyor. Siz harici grafik ile uygulamayı aça basıyorsunuz ama o dahili grafik ile açıyor. Normal olarak sistem o uygulamayı daha yüksek FPS de oynatabilecek güce sahip olmasına rağmen daha düşük FPS de oynatıyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı