7000 TL mönitör dahil PC toplama

Son düzenleme:
Size çarşamba günü hazırladığım sistem o gün 5.750 TL toplamına sahipti, üstelik Ryzen 2600X işlemcili idi, kalan bütçe monitör seçimine ayrılmıştı. Bunun üzerinden toplasanız 3 gün geçti aynı linklerden toplam baktığınızda 7.438 TL gibi bir fiyat çıkıyor, aradaki fark 1688 TL, bir ekran kartı parası çöpe atılıyor demektir bu, yazık.
Paranızı Euro olarak elinizde tutuyor olmanız zarardan kar etmenizi sağlamış oradan kurtarmışsınız en azından. Bugün itibari ile TL bazındaki bütçeniz ne kadar?

Kasa olarak N10 alınabilir. Fiyatlara bakıyorum da gerçekten yüreğim elvermiyor tavsiye edeyim.
1275TL kalıyor;
EVGA 650W ATX Gri Güç Kaynağı 220-B3-0650-V2 - Nanokatalog
Geriye kalan 675TL ile anakart alınabilir. ATX anakartlar uçmuş.
MSI B350 Tomahawk Plus AMD B350 Soket AM4 ATX 64GB DDR4 Anakart 7B36-001R - Nanokatalog
anakart işlemci BIOS'ta sıkıntı olmaz değil mi?
Size çarşamba günü hazırladığım sistem o gün 5.750 TL toplamına sahipti, üstelik Ryzen 2600X işlemcili idi, kalan bütçe monitör seçimine ayrılmıştı. Bunun üzerinden toplasanız 3 gün geçti aynı linklerden toplam baktığınızda 7.438 TL gibi bir fiyat çıkıyor, aradaki fark 1688 TL, bir ekran kartı parası çöpe atılıyor demektir bu, yazık.
Paranızı Euro olarak elinizde tutuyor olmanız zarardan kar etmenizi sağlamış oradan kurtarmışsınız en azından. Bugün itibari ile TL bazındaki bütçeniz ne kadar?
Ya aslında alıcaktım fakat parayı verecek olan akrabam önce tercihlerini yap dedi ve geriye kaldı ondan böyle oldu. Şu an bütçem 7800 civarı.

anakart işlemci BIOS'ta sıkıntı olmaz değil mi?

Ya aslında alıcaktım fakat parayı verecek olan akrabam önce tercihlerini yap dedi ve geriye kaldı ondan böyle oldu. Şu an bütçem 7800 civarı.
Yok ben anlıyorum o veya bu sebeple gerçekleşmiştir orası bizi ilgilendiren bir durum değil, olmuş ile ölmüşe çare yok sonuçta. Ben genel olarak yazık diyorum hem de yazık ki ne yazık.
Dikkatinizi çekerim monitör hariç toplam fiyat 7438 TL yi buluyor, bu sebeple mecburen ilk baştan beri kaçındığımız Nanokatalog sitesine yönelmek zorunda kaldınız ki burada ne gibi sorunlar yaşayacağınız aldığınız sistem ne kadar sürede gelecek, gelişi sizi canınızdan mı bezdirecek gibi şeylerle de ayrıca uğraşacaksınız.
Anakart konusunda, yukarıda da yazdım, Nanokatalog sitesinin müşteri memnuniyeti ile ilgili birçok şikayet gözümün önünde uçuşurken Bios update işlemi için firmaya güvenmeyin derim, bu benim kişisel fikrimdir.

Haklısın ben de çok üzülüyorum gerçekten ama elden bir şey gelmiyor. Aynı anakartı Media markt ta buldum. Orada BIOS güncellemesi yapılıyor mu biliyor musun?

B350 anakart da ısrarcı olacaksanız donanım konusunda göstermelik bir kaç ürün satan Media Mark dan daha elverişli firmalar bulmanız mümkün. Fakat B450 anakartlar, Bios update ihtiyacı duymadığı, en azından ben böyle bildiğim için tercih edilebilir, aynı fiyatlara marka model gözetilmeden fakat belli özelliklerden de fedakarlık edilmeden bir tanesi seçilebilir. @Pantheon da katılacaktır diye tahmin ediyorum.

B350 anakart da ısrarcı olacaksanız donanım konusunda göstermelik bir kaç ürün satan Media Mark dan daha elverişli firmalar bulmanız mümkün. Fakat B450 anakartlar, Bios update ihtiyacı duymadığı, en azından ben böyle bildiğim için tercih edilebilir, aynı fiyatlara marka model gözetilmeden fakat belli özelliklerden de fedakarlık edilmeden bir tanesi seçilebilir. @Pantheon da katılacaktır diye tahmin ediyorum.
Bana uyar çünkü gerçekten uğraşmak istemiyorum BİOS ile.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı