7000 TL monitör önerisi

Bütçe
Max 7000 TL
Gülümsemek aşağılama göstergesi miydi? Şimdi öğreniyorum, sağ ol :D

Birine bir şey ima ettikten sonra gülümseyen ifade bırakmak ne demek öğrenin önce. Her neyse sizin bir şey bilmediğiniz ortada zaten. Sizinle daha fazla tartışacak değilim. Engellendiniz.

Hocalarım zaten IPS monitör bakıyorum fakat yazmayı unutmuşum. Yani VA gibi bir düşüncem hiç olmadı, olmayacakta. Monitörle üretkenlik bakımından pek işim yok genelde oyun oynamak ve takılmak için kullanıyorum ama aşırı yüksek Hz değerine ihtiyaç duymuyorum. Benim için önemli olan malzeme kalitesi, pivot ve hoparlörlü olmasıydı. Ha bir de G-Sync olursa tadından yenmez ama olmasa da olur. Attığınız monitörlerin yarısı VA panel ve diğer yarısınında çoğunun hoparlörü yok.

Hocalarım zaten IPS monitör bakıyorum fakat yazmayı unutmuşum. Yani VA gibi bir düşüncem hiç olmadı, olmayacakta. Monitörle üretkenlik bakımından pek işim yok genelde oyun oynamak ve takılmak için kullanıyorum ama aşırı yüksek Hz değerine ihtiyaç duymuyorum. Benim için önemli olan malzeme kalitesi, pivot ve hoparlörlü olmasıydı. Ha bir de G-Sync olursa tadından yenmez ama olmasa da olur. Attığınız monitörlerin yarısı VA panel ve diğer yarısınında çoğunun hoparlörü yok.

Oyun oynamak ve takılmak için alınabilecek en mantıklı ürünü paylaştım zaten. İçerik üreticisi olsaydınız IPS daha mantıklı olurdu elbette. Görüntü kalitesi bakımından bu bütçedeki VA paneller IPS'ten çok daha iyi.

Attığınız monitörün renk gamutu ve parlaklığı düşük. Bunu inceleme verileriyle gösterdim. Hala VA tanımamazlığı yapmak yerine monitörün kalitesine bakın. VA paneller kaliteliyse IPS kadar renk gösterebiliyor. İps fanboyluğu yapmak yerine önerilere göre hareket edin.

Arkadaşlar VA paneller kötü paneller değiller, etrafta IPS panel renkli görüntü için en iyi tercih gibi kelimeler duymuş olabilirsiniz ki öyle de ama VA paneller kaliteli olduğu zaman bazı IPS panellerden daha iyi bir performans verebilir.

Arkadaşlar VA paneller kötü paneller değiller, etrafta IPS panel renkli görüntü için en iyi tercih gibi kelimeler duymuş olabilirsiniz ki öyle de ama VA paneller kaliteli olduğu zaman bazı IPS panellerden daha iyi bir performans verebilir.

Hiç kendinizi yormayın. VA = düşük renk gamutu sanan tipler değişmedi değişmeyecek. Aynı her VA panelin çok fazla ghosting yaptığını iddia edenler gibi. Ölçüm cihazlarıyla ölçülen değerleri paylaşmışım hala renk gamutu olarak VA önermeniz garip kaçmış diye konuşan tipler var. Sanki görüntü kalitesine etki eden tek şey renk gamutu. Konuda paylaşılan IPS olduğu için ezber bilgilerle VA'dan daha iyi renk gamutuna sahip olduğunu sanıyor.

Hocalarım bütçeyi sonuna kadar zorlasam 7000 TL çıkıyor. Bu fiyat bandına pivot ve hoparlör olan bir monitör arıyorum. G-Sync biraz opsiyonel, ama olsa çok iyi olur (NVIDIA ekran kartım var o yüzden). Daha önce AOC 24G4X almıştım aşırı memnundum fakat panel arızalı olduğundan garantiye gönderdim ve fatura iadesi oldu. Ben biraz baktığımda gözüme bir monitör çarptı bunun hakkında ne dersiniz? Sizin önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkürler hocalarım.

MSI G255PF E2 24.5 inç 1 ms 180 hz FHD Rapid IPS Monitör (MediaMarkt'ta 5700 TL)
Hocam aynı monitörü 6 ay önce aldım çok memnundum. Bayramın 1.günü akşam cs oynarken panel gitti panel arızası yani aynı şekilde oldu. siz iadeyi mi kabulmü ettiniz? ben yeni götürdüm servise sonucunı bekliyorum sizin ne kadar sürdü acaba?

Hocam aynı monitörü 6 ay önce aldım çok memnundum. Bayramın 1.günü akşam cs oynarken panel gitti panel arızası yani aynı şekilde oldu. siz iadeyi mi kabulmü ettiniz? ben yeni götürdüm servise sonucunı bekliyorum sizin ne kadar sürdü acaba?
Hocam AOC 24G4X monitörümde iade kabul ettim. Çünkü değişimdeki monitörde aradığım hiçbir özellik yoktu. Bende üstüme biraz koyup Asus Tuf VG249QL3A aldım. 1 haftadır kullanıyorum. 24G4X'ten eksik bi yanı yok. Şuanlık bir problem çıkartmadı ama uzun vadede değerlendirmek lazım.

Hocam AOC 24G4X monitörümde iade kabul ettim. Çünkü değişimdeki monitörde aradığım hiçbir özellik yoktu. Bende üstüme biraz koyup Asus Tuf VG249QL3A aldım. 1 haftadır kullanıyorum. 24G4X'ten eksik bi yanı yok. Şuanlık bir problem çıkartmadı ama uzun vadede değerlendirmek lazım.
Asus iyi gibi ama yükseklik ayarı yok o aldığınız modelde de öyle sanırsam hem pahalı hemde tam pivot değil

Gigabyte m23q yada Lenovo Legion R27QE düşünüyorum bende 4070 sisteme tekrardan 1080p almak mantıklı gelmedi

Asusa bakmıştım da 2k olarak fiyatı hem pahalı hemde tam pivot değildi yükseklik de olsa hoparlörle tam ihtiyacımda olan bir monitör.

ASUS iyi gibi ama yükseklik ayarı yok o aldığınız modelde de öyle sanırsam hem pahalı hem de tam pivot değil

Gigabyte M.23Q ya da Lenovo Legion R27QE düşünüyorum bende 4070 sisteme tekrardan 1080p almak mantıklı gelmedi

ASUS'a bakmıştım da 2K olarak fiyatı hem pahalı hem de tam pivot değildi yükseklik de olsa hoparlörle tam ihtiyacımda olan bir monitör.

ASUS VG249QL3A monitörü kullanıyorum hocam tam pivot ve yükseklik ayarı mevcut

Asus ROG XG27ACS, Dell G2724D arasındayım şuan şimdi 2.kez lenovoyu değişime gönderiyorum.

Bu güzel monitördür hocam eminim ama ben QHD bakıyorum zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı