7000 TL Monitörsüz PC Toplama

speedses

Kilopat
Daha fazla  
Kıymetli dostlar hepinize merhabalar. Kendime oyun için uzun vadeli PC toplamak istiyorum. Çok araştırdım. Kısıtlı, sağdan soldan izleyip ve dinleyip edindiğim bilgiyle böyle bir PC topladım. Sistemde bir kusur var mıdır ? Uyumsuz parça var mıdır ? Buna ek olarak fazlalık veya eksik olan parça var mıdır? Tavsiyeleriniz nelerdir? Özellikle i7 7700K tercih ediyorum. Ryzen düşünmüyorum.

Resimdeki sisteme ek olarak birde ekran kartı:V336-004R MSI GTX 1080 ARMOR 8G OC - Ekran kartı - PCI 8,192 MB GDDR5X - GF GTX 1080

Kasa:CA-S340W-B4 NZXT Source S340 Elite - Mini tower ATX,Micro/Mini/Flex-ATX,Mini-ITX 3.5 '' - USB 2.0

NOT: SSD ve Kasa mevcuttur. Monitör dahil değil.

Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim önerim bu şekilde,

Ekran Görüntüsü (2).png

HDD
PSU
Ekran kartı

Toplam: 6940 TL.

Şuan ekran kartı fiyatları çok pahalı, madencilikten ötürü. Bekleyebilirseniz, bekleyin GTX 1080'i 3000 TL'den almak pek mantıklı değil, yakında stoklar yenilenir, fiyatlar biraz olsa düşer diye düşünüyorum.

Ayrıca uzun ömürlü bir sistem istiyorsanız, Ryzen tercih etmenizden yanayım. 2020'ye kadar AMD AM4 platformu değişmeyecek, bu da ileride sisteminizi yükseltmek istediğinizde, size kolaylık sağlayacaktır. İyi sosyaller.

Benim önerim bu şekilde,

Eki Görüntüle 244489

HDD
PSU
Ekran kartı

Toplam: 6940 TL.

Şuan ekran kartı fiyatları çok pahalı, madencilikten ötürü. Bekleyebilirseniz, bekleyin GTX 1080'i 3000 TL'den almak pek mantıklı değil, yakında stoklar yenilenir, fiyatlar biraz olsa düşer diye düşünüyorum.

Ayrıca uzun ömürlü bir sistem istiyorsanız, Ryzen tercih etmenizden yanayım. 2020'ye kadar AMD AM4 platformu değişmeyecek, bu da ileride sisteminizi yükseltmek istediğinizde, size kolaylık sağlayacaktır. İyi sosyaller.
Tavsiyelerin için çok teşekkürler dostum. Şunu merak ediyorum. Benim yazdığım ekran kartıyla senin tavsiye ettiğin ekran kartı arasında fark var mı ?

"Ryzen düşünmüyorum" neden?
:)Kendimi amd ryzene çok yabancı görüyorum hocam. Bir türlü ısındıramadım kendimi. Buradan çokça okudum ve gördüm "ryzen sistem toplayınız" diye. Bende kırıntı bilgilerimle araştırdım ama pozitif bir şeyler bulamadım. En azından "ryzen vs i7 7700k" testlerde i7700 pozitif olarak gördüm. Amd ye çok yabancı olduğum için uzak duruyorum.

Monitöre henüz karar vermiş değilim. Ama en az 27 inç ve 2k olucak inşallah. Full hd 1080p az gelir diye düşündüm.
1080P kullanacak olsaydın sana derdim i7 7700K seçebilirsin. Ancak 2K ve 4K'da Ryzen çok daha iyi sonuçlar veriyor. Artık yoruldum gerçekten millete anlatmaktan, siz bilirsiniz.

1080P kullanacak olsaydın sana derdim i7 7700K seçebilirsin. Ancak 2K ve 4K'da Ryzen çok daha iyi sonuçlar veriyor. Artık yoruldum gerçekten millete anlatmaktan, siz bilirsiniz.
Peki ryzen tercih edeceksem hangisini seçmeliyim ? Güncel olan veya i7 7700k ya denk gelen modeli hangisi ? Sanırım bi kumar oynayıp Ryzene geçeceğim . Eğer geçersem yukarıdaki sistemimden değiştirmek zorunda kalacağım parça olur mu ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı