Herkese merhaba. Bir kaç gün önce celallenip kasa toplamaya karar verdim fakat 2 gündür kafaları yiyorum. Maksimum bütçem 7000 belki 7400'ü zorlayabilirim ki şu anki topladığım sistemde 7400'lük oldum, 7000'de kalabilirsem çok iyi olur. Benim topladığım bir sistemin görüntüsünü sizlerle paylaşmak istiyorum. Daha önce hiç kasa toplamadım fakat 2 gündür gerek yerli gerekse yabancı kaynaklardan yaptığım araştırmalar neticesinde az çok bilgi sahibi oldum diyebilirim. Öncelikle belirtmek istiyorum ki Ryzen işlemci veyahut RX ekran kartı kullanmak niyetinde değilim. Lütfen yanlış anlaşılmasın herhangi bir garezim veya ön yargım olduğu için değil, kullandığım notebook'um Nvidia ve Intel olduğu sempatim var sadece. Öncelikle birkaç sorum olacak;
1-) 600W PSU bu sistem için yeterli gelir mi? Çoğu kaynak 650 hatta 700 önermiş, kimisi 600 de verim alamadığını ifade etmiş sistem kapanmaları yaşadığını belirtmiş.
2-) Bu sistemi 7000 TL'ye indirgemek mümkün müdür?
3-) Çoğu kaynaklardan okuyup bir türlü anlayamadığım tek konu; RTX 2060 ve 2K oyun performansı konusunda yorumlar yapılmış fakat ben 1080p 75Hz 1ms monitörde oynamaya razıyım (tamamiyle bütçem yüzünden). Bu sistem bana bu monitörde bir problem yaşatır mı?
4-) Çok araştırdım burada da bol bol cevabı var fakat anakarttan pek anlamıyorum. Kullandığım anakart ve diğer sistem bileşenleri birbiri ile uyumlu çalışır mı ? İleriye dönük bir problem yaşar mıyım ? Bu anakartın 9. nesil işlemcilerle uyum içinde çalışabilmesi için sanırım BIOS'u güncellemek gerekiyormuş, bunu satın alacağım yere belirteceğim)
5-) Her ne kadar işlemci ve ekran kartı konusunda darboğaz başlıkları görsem de bir FPS test videosu izlerken RAM'den kaynaklı darboğaz olabileceği konusunda bir yorum gördüm. Şu anlık kullanacağım bu RAM'ler (ileride 2x8 yapmayı düşünüyorum) bu sistemde bana bu tarz bir sorun yaşatabilir mi ?
6-) Halihazırda notebook'umda kullandığım Samsung 960 Evo SSD'im mevcut. Bunu bu sisteme takarsam herhangi bir problem yaşar mıyım ?
Ve kendim için en önemli soru, sizler olsanız 7.000 TL bütçe ile monitör dahil nasıl bir sistem toplardınız ? Ve rica ediyorum önereceğiniz sistem Intel ve Nvidia odaklı olursa çok sevinirim Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Topladığım sistemin fotoğrafı: