Merhabalar, ortalama 7 bin TL civarında bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Kendim bu şekilde bir sistem hazırladım. Değişmesi gereken veya sorun yaşatabilecek bir parça var mıdır?
Günlük kullanıcıların NVMe SSD'ye ihtiyacı yok. 860 Evo SATA SSD alıp bütçede 400 liraya yakın yer açabilirsin. Ben bütçede açılan bu parayı ekran kartını MSI 1660S Gaming X yapmak için kullanırdım.
Günlük kullanıcıların nvmssdye ihtiyacı yok fakat şu anda 1 TB SSD ile M.2 SSD'lerin fiyatı hemen hemen aynı.
Fiyatlardan dolayı M.2 SSD alması daha mantıklı.
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
www.itopya.com
Edit: Ayrı ayrı toplayacaksanız işlemciyi R5 3500X yada R5 3600 olarak, anakartı Gigabyte B450M-S2H olarak, ekran kartını RTX 2060 yada RX 5600XT/RX 5700 olarak değiştirmenizi öneriyorum. Ayrıca düzgün bir işlemci soğutucu alın derim.
@Ekin2407 Giriş seviyesi soğutma bloğu koyulmuş RTX 2060 kullanacağıma hiç kullanmam daha iyi.
@bertony 500 GB M.2 SSD 1000 TL iken 1 TB SATA SSD 1000 TL. Bu durumda sürekli dosyalarla işin yoksa, render ve grafik işlemeleriyle uğraşmıyorsan yine M.2 SSD'ye o kadar para vermeye gerek yok.