7000 TL sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
7000-7500
Merhabalar, ortalama 7 bin TL civarında bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Kendim bu şekilde bir sistem hazırladım. Değişmesi gereken veya sorun yaşatabilecek bir parça var mıdır?

Ben şahsen AMD yerine i310100F alırdım şu anda indirimde ve aradaki 10 FPS fark aradaki en az 700 lira için değer.

Neden alınmasın? Kendi topladığı sistemde 7000'in üzerine çıkmış. Benim söylediğim şekilde de aşağı yukarı aynı fiyata denk gelecek.

O 7000 liraya RTX 2060 ya da RX 5600XT sistem toplanır.
Daha çok oyun odaklı olacak. SSD kısıp ekran kartına mı işlemciye mi eklemem daha mantıklı olur?
Ekran kartına ekleyin.

Günlük kullanıcıların NVMe SSD'ye ihtiyacı yok. 860 Evo SATA SSD alıp bütçede 400 liraya yakın yer açabilirsin. Ben bütçede açılan bu parayı ekran kartını MSI 1660S Gaming X yapmak için kullanırdım.

Günlük kullanıcıların nvmssdye ihtiyacı yok fakat şu anda 1 TB SSD ile M.2 SSD'lerin fiyatı hemen hemen aynı.
Fiyatlardan dolayı M.2 SSD alması daha mantıklı.

Yanlış bilgilendirme yapmayın, SSD sistemin hızlanmasını sağlar, FPS veya ekran kartı/işlemci performansı ile alakası yok.

Sizin şu konuda iyi işler çıkarabileceğinizi düşünüyorum.

Arkadaşım zaten aynı şeyi demişsin benle, ben de SSD hız dedim. Ekran kartı işlemci performansı belirler dedim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım zaten aynı şeyi söylemişsin benimle, ben de SSD hız dedim. Ekran kartı işlemci performansı belirler dedim?

Aynı şeyi söylemiyoruz, sen SSD'nin okuma/yazma hızlarının işlemci ve ekran kartı performansını belirlediğini söylüyorsun.

1607674250784.png

Şu sisteme bakabilirsiniz:

Edit: Ayrı ayrı toplayacaksanız işlemciyi R5 3500X yada R5 3600 olarak, anakartı Gigabyte B450M-S2H olarak, ekran kartını RTX 2060 yada RX 5600XT/RX 5700 olarak değiştirmenizi öneriyorum. Ayrıca düzgün bir işlemci soğutucu alın derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı