7000 TL sistem toplama

Arkadaşlar bilmiyorum belki yanlış düşünüyor da olabilirim ama bir sisteme diğer donanımlar hariç 7000TL para verebilecek bütçeye sahip bir arkadaş bu sistemi sizce 7 sene kullanırmı ? :sinsi:
Sorun yanlış bilgilendirme. Yoksa kullanır, kullanmaz; o onun bileceği iş.

Sorun yanlış bilgilendirme. Yoksa kullanır, kullanmaz; o onun bileceği iş.
Bence sorun arkadaşın elindeki bütçeyle en iyi bileşenleri almasını sağlamanız değilde, kim daha çok biliyor yarışına girmeniz.Böyle diğerlerinin hatalarını düzeltmeniz gibi mesela yada alaycı bir biçimde 720p monitördemi oynayacaksın gibi söylemler.Siz bildiğiniz bir şey varsa paylaşın lütfen ama diğer insanları eleştirerek yapmayın, küçümseyerek yapmayın. Ben bu adam bu sistemi 7 sene kullanmaz derken, beni ne kadar kullanacağı çok ilgilendirdiğinden değil, sizlerin benim sistemim bu kadar gider yok efendim şu parçayı değişirsen bu kadar gider yok senin söylediğini tamamlayayım eksiğini kapatayım falan buna tepki olarak söylemiştim. İyi geceler.

Bence sorun arkadaşın elindeki bütçeyle en iyi bileşenleri almasını sağlamanız değilde, kim daha çok biliyor yarışına girmeniz.Böyle diğerlerinin hatalarını düzeltmeniz gibi mesela yada alaycı bir biçimde 720p monitördemi oynayacaksın gibi söylemler.Siz bildiğiniz bir şey varsa paylaşın lütfen ama diğer insanları eleştirerek yapmayın, küçümseyerek yapmayın. Ben bu adam bu sistemi 7 sene kullanmaz derken, beni ne kadar kullanacağı çok ilgilendirdiğinden değil, sizlerin benim sistemim bu kadar gider yok efendim şu parçayı değişirsen bu kadar gider yok senin söylediğini tamamlayayım eksiğini kapatayım falan buna tepki olarak söylemiştim. İyi geceler.

Eğitim şart. Bazı insanlar düzgün iletişim kuramıyor maalesef. Kendi egosunu tatmin etmek için insanları aşağılamak hatalarını yüz üstüne çıkarmak kendi kullandığını en üstün göstermek gibi şeylerle çok karşılaşıyoruz. Bunların dışında insanlar kendi bildiklerini yine maalesef ki düzgün bir dille anlatamıyor. "PSU için Corsair HXi 850W daha iyi bir seçim olabilir" ibaresini kullandım mesela ben önceki sayfada. Başka bir arkadaş "Merak ediyorum bu kasayı neyle kullanacaksın? Evdeki eski 720p monitörle mi?" demiş. Bir iğneleme söz konusu. Bu alıntıları aa işte bakın ben daha iyi söylüyorum ben daha naziğim demek için de kullanmadım. Üslup önemli bir şey. Son olarak adam istediğinde oynar keyfi degil mi? Gider tüplü monitörle oynar. Kolay gelsin.

Neyse @sezer aydoğan 'ın söylediği çok doğru bir şey var. Amaç arkadaşın sistem kurmasına yardım etmek.
Toplanan sistemi kullanım amacınız nedir? Render gibi işlemler mi yapılacak, oyun için mi olacak biraz daha detay verseydiniz keşke... Monitör konusundaki sorum da iğneleme amaçlı değil daha çok öyle bir ekran kartına yazık olacak sitemiydi... Sonuçta 3000TL'lik bir ekran kartı parasının hakkını vermeyecek. Evdeki 720p ya da 1080p monitör için GTX980 almaktan bir fark oluşmayacak. E o zaman aralarındaki bütçe neden çöpe gitsin?

Ara Toplam4.962,44 TL
Toplam KDV893,24 TL
Sepet Toplam Fiyatı5.855,68 TL
[TBODY] [/TBODY]
Monitör olarak da :
SAMSUNG 28" U28D590D ULTRA HD 4K MONİTÖR - Vatan Bilgisayar

Tavsiye ederim. Bütçeyi 400 TL kadar aşıyor ( Toplam: 7420TL ) Eğer imkanlarınız bu fark için elverişli değilse ve işlemciyi aşırı zorlayacak işlemler için kurulmayacaksa bilgisayar işlemciyi i5 4690K ile değiştirebilirsiniz. Bu durumda yeni toplam 7100 TL oluyor. Oyun, film izlemek vb standart ev kullanıcısı için işlemciler arasındaki performans farkı %2.5-3 seviyelerinde. Bu benim tavsiyem; ama sonuçta seçim sizin...

Not: @StarDust09 Son mesajında iğnelemeyi eleştirip bana karşı aynı şeyi yapman çok ironik. Üstelik hiç tanımadığın bir insanın eğitim seviyesi hakkında bilgin yokken bu kadar kesin yargılarla konuşma...

Edit: Bu arada esas tavsiyem şu: İşlemci olarak İntel Skylake ile yeni bir teknolojiye yelken açıyor; ekran kartlarında HBM Memory kullanımı gibi yepyeni bir teknolojiye geçiş yapılıyor, nVidia Pascal mimarili ekran kartları üretimine başlıyorken sistemi kurmak için birkaç ay daha bekleyip en güncel teknoloji ile kurmanız. Geleceğe yatırım için akıllıca olacaktır. Bunun dışında eğer yine bu sistemi kurmak isterseniz yeni teknoloji gelince bu parçaların da fiyatı ucuzlayacaktır. Daha rahat bir şekilde (maddi açıdan) sistemi toplayabilirsiniz. Tekrar söylüyorum bizimkiler öneri; seçim sizin....

Son düzenleme:
Listedeki fiyatlar KDV hariç, linklerdekiler KDV dahil. Alttaki fiyatlandırmaya bakarsan parçalar toplam 4962 TL + 893 TL KDV = 5855 TL ediyor. Sen direk link fiyatlarını toplarsan 5855 TL elde edersin yani toplam fiyat değişmez.

Neyse @sezer aydoğan 'ın söylediği çok doğru bir şey var. Amaç arkadaşın sistem kurmasına yardım etmek.
Toplanan sistemi kullanım amacınız nedir? Render gibi işlemler mi yapılacak, oyun için mi olacak biraz daha detay verseydiniz keşke... Monitör konusundaki sorum da iğneleme amaçlı değil daha çok öyle bir ekran kartına yazık olacak sitemiydi... Sonuçta 3000TL'lik bir ekran kartı parasının hakkını vermeyecek. Evdeki 720p ya da 1080p monitör için GTX980 almaktan bir fark oluşmayacak. E o zaman aralarındaki bütçe neden çöpe gitsin?

Ara Toplam4.962,44 TL
Toplam KDV893,24 TL
[TBODY] [/TBODY]
Monitör olarak da :

Tavsiye ederim. Bütçeyi 400 TL kadar aşıyor ( Toplam: 7420TL ) Eğer imkanlarınız bu fark için elverişli değilse ve işlemciyi aşırı zorlayacak işlemler için kurulmayacaksa bilgisayar işlemciyi i5 4690K ile değiştirebilirsiniz. Bu durumda yeni toplam 7100 TL oluyor. Oyun, film izlemek vb standart ev kullanıcısı için işlemciler arasındaki performans farkı %2.5-3 seviyelerinde. Bu benim tavsiyem; ama sonuçta seçim sizin...

Not: @StarDust09 Son mesajında iğnelemeyi eleştirip bana karşı aynı şeyi yapman çok ironik. Üstelik hiç tanımadığın bir insanın eğitim seviyesi hakkında bilgin yokken bu kadar kesin yargılarla konuşma...

Edit: Bu arada esas tavsiyem şu: İşlemci olarak İntel Skylake ile yeni bir teknolojiye yelken açıyor; ekran kartlarında HBM Memory kullanımı gibi yepyeni bir teknolojiye geçiş yapılıyor, nVidia Pascal mimarili ekran kartları üretimine başlıyorken sistemi kurmak için birkaç ay daha bekleyip en güncel teknoloji ile kurmanız. Geleceğe yatırım için akıllıca olacaktır. Bunun dışında eğer yine bu sistemi kurmak isterseniz yeni teknoloji gelince bu parçaların da fiyatı ucuzlayacaktır. Daha rahat bir şekilde (maddi açıdan) sistemi toplayabilirsiniz. Tekrar söylüyorum bizimkiler öneri; seçim sizin....

Size bir konuda katılıyorum. Şuan bilgisayar bileşenlerinde adeta bir geçiş dönemindeyiz. Biraz daha bekleyip daha güncel bileşenler çıkınca onları almak daha faydalı olabilir. Şahsen bende sistem toplayacağım ve beklemedeyim. Yeni bileşenler çıktıktan sonra alacağım.

Ara Toplam4.962,44 TL
Toplam KDV893,24 TL
[TBODY] [/TBODY]
Monitör olarak da :

Sinerji.gen.tr ye Evga GTX 980 Ti geldi. 5 Dakika önce destekle konuştum yeni eklemişler.
Evga GeForce GTX 980 Ti Superclocked+ ACX 2.0+ - Sinerji Bilgisayar - 2.781,91 TL

Ekran kartını evga almanı tavsiye ederim. Sepete ekleyince 2300 TL ye düşüyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı