7000 TL Sistem Toplama

tlggmsts

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Bazı komponentleri kanadadan alarak PC toplama niyetindeyim. Kuzenlerin gelmesine 2 hafta kaldığı için bu hafta siparişi geçmem lazım. Özellikle ekran kartının stoklarda olmaması ve fiyatının yüksek olmasından ötürü aşağıda sunduğum 2 ekran kartından hangisini tavsiye edersiniz. Not: Kanada doları: 2.72 TL

Anakart
  • X370 GAMING PRO CARBON (625TL) ya da B350 TOMAHAWK (440 TL)
  • x370 alırsam yurtdışından b350 alırsam buradan alıcam. Öneriniz nedir?
Ekran kartı
İşlemci
SSD
RAM
Harddisk
PSU
Ekran

Ve güzel bir kasa modeline ihtiyacım var. Kasa ve fanlar ile birlikteki parçaların çoğu yurtdışından olunca 7000'i buluyor fiyat.
Önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.

@GCN @CJack60

Usta fikir verebilir misiniz?
Ekran olarak SAMSUNG LC24FG70FQMXUF de olabilir.
Anakart olarak 2 model arasındayım, aradakı farka değer mı yoksa pro carbon alıyosan AC modelini mi al dersiniz?
Ekran kartı ile anakart aynı marka olması bir avantaj mı? msi+msi veya asus+asus gibi?
Komponentleri kuzenler alacak bazı yerlerde Newegg'den direk sipariş geçebilirsiniz diye yazılar okudum. Yurtdışından alımlarda sıkıntı olma ihtimali, gümrük, süre vb?

Yurtdışı alışveriş ile ilgili deneyimim yok, o yüzden yardımcı olamam.

Anakartın ve ekran kartının aynı marka olması; dezavantaj ya da avantaj sağlamaz.

Bence bütçene göre değil, ihtiyacına göre bileşen seçmelisin. En fazla ihtiyacının biraz üstü olsun derim. Ryzen 7 1700'ü ne yapacaksın, Mars'a roket mi göndereceksin?

Oyun için toplamıyorum. Tabiki ultrada oyunlar oynayacağım ama önceliğim o değil. Eşim mimar ve render üzerine işler yapıyor. İş bilgisayarları olarak ryzen 7 gerekli seviyede olarka düşünüyorum.

Sorduğun Samsung monitör Freesync özelliğine sahip fakat o ekran kartıyla kullanamayacağın için gereksiz masrafa neden olacak. Eğer yakın zaman içerisinde Vega kartlar çıktığında 1070 yerine Vega alacaksan ancak öneririm. Uzun vadeli monitör istiyorsan 4K almalısın.

24 VIEWSONIC VX2475SMHL-4K PLS UHD LED 2MS 2XHDMI/MHL+DP MM EPEAT+ENERGYSTAR MONITOR LED Viewsonic

İnternete ethernet portuyla bağlanacaksan AC anakart almak yine gereksiz masrafa sebep olur. Aynı marka olmasının tek avantajı markanın tek yazılımıyla parçaların kontrol kolaylığını sağlar bunun haricinde fark olmaz. F/P olarak alttaki anakartı öneririm. Yurtdışı alışverişi konusunda hiçbir fikrim yok.

ASUS Anakart AMD PRIME B350-PLUS B350 DDR4 3200 VGA GLAN AM4 M.2 USB 3.1 En Uygun Fiyatlarla Bilisimport.com'da

İşlemci R5 1600 sana fazlasıyla yeterli 1700 alarak boşuna fazla masrafa girme. Seçtiğin PSU'yu yarı modüler bronz sertifikalı alttaki PSU ile değiştir. Diğer parçalarda sıkıntı yok.

SEASONIC M12II 80+Bronze 620W Modüler Power Supply SEA-M12II-620 En Uygun Fiyatlarla Bilisimport.com'da

Kasa olarak Phanteks P400/P400S, NZXT S340/ S340 Elite, CM Masterbox 5T, Corsair 400C düşünebilirsin.

Son düzenleme:
FreeSync özelliğini kullanamıcam biliyorum ama 144Hz ve 1ms tepkimeli güzel bir monitör bakıoyurm. Fiyat olarak 4K'ya çıkamam. Vega ekran kartlarını bir kaç aydır bekliyorum ama dediğim gibi kuzenler 2 hafta içinde gelecek ve bekleme şansım daha fazla yok. İnternet alışverişini araştırıp onun sayesinde bir ihtimal bekleme olabilir.

SLI yapmıcam, ekran kartları arasında çok fazla fark olmamasına rağmen fiyat olarak fark oluyor. Soru amacım buydu zaten, msi b350 de yeterli pro carbon da benim için ama durum sizdeki know how dan fikir sağlamak

PSU'ya hızlıca bakınca tam bronz sertifikası farkını koluyor, ayrıntılı araştırıp sistemi update edicem. 620W yeterli olduğunu düşünüyorum, SLI yoksa zaten 700W fazladır?

İşlemci konusunda da biraz olmuşken iyisi olsun ve güçlü birşey istediğimden, yurtdışından alıp fiyatın uygun olması da elimi rahatlatıyor. R5 1600 da yeterli olabilir tabiki ama 1700 son kararım. @CJack60 @GCN

Önerdiğim 4K monitör 144HZ monitör fiyatında olduğu için önerdim. İllaki 144HZ alacaksan çok daha hesaplı 1100-1200 TL aralığında Benq, Asus monitörler mevcuttur.

Seçilen ekran kartında diğer modeller arasında fiyat farkını oluşturan baş sebep soğutma performansı ve overclock kabiliyeti yüzündendir. Standart hızda kullanacaksan seçilen ekran kartının en üst modelini almaya gerek yok. Referans'tan bir üst model Msi Armor, Asus Dual, Gigabyte Windforce modellerinden biri alınabilir.

Seçtiğim PSU'yu SLI yapmayacağını düşünerek koydum eğer üst seviye ekran kartlarıyla SLI düşüncen varsa 850W'dan aşağı PSU düşünmemelisin.

İşlemci olarak önerdiğim R5 1600 i7 7700K'dan tek çekirdek performansı hariç her bakımdan güçlüdür bu yüzden önerdim. Şayet bir kere alayım tam alayım diyorsan bütçeyi de dert etmiyorsan keyfin bilir 600-700 TL fazlasına X370 + R7 1700 alabilirsin.

PSU konusunda hemfikiriz SLI yok ve 620 yeterli.

İşlemci konusunda Intele hiç bakmıyorum, ama r7 1700 ile x370 mi yoksa B350 de senin işini görür mü dersiniz? SLI olmadığı için aradaki başka kesin yanıt vermek için fark kalıyor mu?

Ekran kartı olarak sistemde düşündüğüm MSI armor yeterli olarak hemfikirdeyiz o zaman.

Ekran olarak tepki süresi 2ms ve 60Hz, toplanılacak bu sistemde 144hz 1ms 1080p mi yoksa sizin önerdiğiniz mi viewsonic mi?
Samsung'un curve olması +1 ama ilk sisteme eklediğim AOC idi.

Bana sorarsan yanlış yapıyorsun tabi benim kişisel düşüncem bu. Neden diye soracak olursan ben 7000 TL'ye sistem toplasam ekran kartı tercihimi GTX1080'den yana kullanırım. Tabii ki sana karışmak gibi bir niyetim yok kendim de 2 hafta önce 5000'e sistem topladım ve insanların ''tavsiyeleri'' can sıkıcı olabiliyor. İçinde bulundugun durumu anlamayan insanların boş yorumlarıyla karşılaşabiliyorsun. Ama tabii ki bence tamamiyle kendi düşüncem SSD veya 2TB HDD sonradan takılıp geliştirilebilir parçalar ama sen ekran kartını geliştirmek istediğinde eskisini atman veya satman bi ton uğraşman gerecek. Benim düşüncem SSD'yi takma sonra takarsın aynı şekilde HDD'yi de 1TB tak şimdilik. Onun dışında işlemcin güzel anakart konusunda ise B350'yi öneriyorum. Şimdiden hayırlı olsun.

Anakart konusunda da hemfikirsek, son olarak ekran öneriniz viewsonic 4k 60hz 2ms monitor mu yoksa samsung 1080p 144hz 1ms curved ekran mı olur?
4k olarak ok ama 60hz olması sınıfta kalıyor sanki, ekran kartı da 1070 olduğu için 4k gerekli mi sorusu oluşuyor?

@Esgardir daha fazla para harcamak istemiyorum, 1080 olsun diye de diğer komponentlerden kısmak da mantıklı gelmiyor

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı