7000 TL Sistem Toplama

Bütçe
7000

Abdlkdrsh

Decapat
Öncelikle merhabalar, bundan önceki 2 bilgisayarımı sizlerin tavsiyesi üzerine toplamıştım. Belli nedenlerden dolayı satmak zorunda kaldım. Şimdi ise 7000 TL bütçe ile (sadece kasa) bilgisayar tavsiyelerinize ihtiyacım var. Hazır bilgisayar da olabilir parça parçada olabilir kendim montajlarım. Şimdiden teşekkürler.

20200518_211726.jpg
20200518_211704.jpg

7293 TL yapıyor.

Bunun yerine şu sistemi almam daha mantıklı olmazmı;

Bunun yerine şu sistemi almam daha mantıklı olmazmı;
Bu sistemde güzel fakat HDD'si yok ayrıca Intel. Uzun vadede Ryzen işlemci çok daha performanslı. İsterseniz anakarttan, SSD'den kısar Super alabilirsiniz.

Fiyatları kabaca yazıyorum.
AMD R5 3600X - 1600 tl
MSI Tomahawk Max veya Gaming Plus Max - 1000 tl
RX 5500 XT Gaming X - veya muadilleri - 2100 tl
Corsair Vengeance 8x2 3200 mhz (rgb'li modellerinde bile toplam 800 civarı olanlar var) - 800
Toshiba R500 500 gb Nvme m.2 - 600
550 w veya daha üstü psu, modülerliğe takılıp takılmadığını bilmiyorum. - 700
Kasada da biraz cömert olup belki 200-300 ekstra vermen gerekebilir. MSI'ın çok iyi hazır rgb led fanlı kasaları var piyasada.

İşlemci:
.
Ekran kartı:
.
Anakart:
.
RAM:
.
PSU+kasa:
.
SSD:
.
Ekran kartı RTX 2060 denginde. İşlemci çok iyi besleyecektir.

İşlemci:
.
Ekran kartı:
.
Anakart:
.
RAM:
.
PSU+kasa:
.
SSD:
.
Ekran kartı RTX 2060 denginde. İşlemci çok iyi besleyecektir.
3. nesil işlemciler için güncel olmayan bir anakart sanki. Ben de bu aralar bakıyorum o yüzden söyledim. Update için 2. nesil bir işlemciye ihtiyaç duyulabilir. Farklı bir yöntem ile güncellenemiyorsa. Ayrıca keşke o psu'yu şimdi bulabilsek o fiyatlara. Derdim sana değil derdim dolara :) yanlış anlama :D

3. nesil işlemciler için güncel olmayan bir anakart sanki. Ben de bu aralar bakıyorum o yüzden söyledim. Update için 2. nesil bir işlemciye ihtiyaç duyulabilir. Farklı bir yöntem ile güncellenemiyorsa. Ayrıca keşke o PSU'yu şimdi bulabilsek o fiyatlara. Derdim sana değil derdim dolara :) yanlış anlama :D.

Yok önemli değil. Aslında ben düşük bütçeli PC topluyorum hep, şimdi bilgisayara geçince yüksek bütçeye cevap vereyim dedim. Zaten sistem 6500 TL civarı tutmuştu, B450M Tomahawk Max ile değiştirilebilir. Biraz daha para kalıyor, o para ile PSU alınabilir. Valla fark etmemişim stoğunun bittiğine. Hiç olmadı hazır sistem atabilirim.

Yok önemli değil. Aslında ben düşük bütçeli PC topluyorum hep, şimdi bilgisayara geçince yüksek bütçeye cevap vereyim dedim. Zaten sistem 6500 TL civarı tutmuştu, B450M Tomahawk Max ile değiştirilebilir. Biraz daha para kalıyor, o para ile PSU alınabilir. Valla fark etmemişim stoğunun bittiğine. Hiç olmadı hazır sistem atabilirim.
Artık maalesef hergün takip etmek gerekiyor fiyatlar için. Her gün değişiyor.

Gerçekten stoklar su gibi eriyor, dediğiniz sistemler hoşuma gitti fakat ekran kartında AMD kullanmak beni korkutuyor çok fazla sürücü sorunu olduğunu okuyorum. Bu da beni ekran kartı konusunda maalesef AMD'den soğutuyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı