7000 TL Workstation bilgisayar toplama

heartPhpblood

Hectopat
Daha fazla  
Şirketimiz için içinde sadece bir programın bulunduğu ve kendisinin kullandığı Mysql veritabanı işlemleri yapılacak. En az 30 kişinin kendi PC'leri üzerinde login olduğu ama Workstation PC ile bağlantılı olacak PC toplamak istiyoruz. Limiti 7000 TL olarak belirledik. Bir şeyler hazırladım ama uygun mudur karar veremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

1Intel I7 6850K işlemci 6 core 15mb ön bellek 1
2MSI SLI Plus x99 Anakart1
3CorsAir 3200MHz 16(2x8GB) RAM1
4Samsung 850 EVO 500GB SSD (Raid 5 Anakart üzerinden)3
5Asus Ekran kartı 2 GB1
6Cooler Master HAF 912 Case with PSU 750W1
7MSI CoreFreezer CPU soğutucu1
8Optik sürücü1
[TBODY] [/TBODY]

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar liste olarak verdiğim ürünler aşağı yukarı 7- 8 bin tl yapıyor. Benim aradığım cevap bu ürünler bu amaç için uygun mu ve beraber sorunsuz çalışır mı? SSD ler de anakart üzerinden raid 5 yapabilir miyim ? Bu konuda bilgi verirseniz. Çok yardımcı olmuş olursunuz....

İlk olarak Ryzen toplamanızı öneririm. Render vs. işlerde daha performanslıdır diyebilirim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ryzen 1800X ile de bir konfigrasyon yaptım ama diğer iş arkadaşlarımın Amd ye karşı önyargıları var. Yoksa çekirdek sayısı ve ön bellek noktasında İ7 6850K ya göre üstünlüğü var. Bu noktada I7 seçmek zorundayım.

İnsanların önyargısını kirmak Çok zor. Bu noktada uğraşmak yerine İ7 6850K üzerinde ilerlemek benim için daha kolay. I7 li konfigrasyon a bir yorumun var mı?

Gerçekten öyle. Kasa ve PSU'yu ayrı almanızı öneririm. Ekran kartı olarak ne düşündünüz? 2 GB falan bi' şeyler yazmışsınız ama modeli? İşlemci bu kadar güçlüyken OC yapın derim. Bu yüzden sıvı soğutma ya da güçlü bir hava soğutma lazım. (Bkz. CPU coolers workstation & server - Products) Geri kalan için pek denilecek bir şey yok gibi şu an.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı