7000 TL'ye kadar dizüstü bilgisayar önerisi

Yer
Troposfer
Herkese selamlar.

Ne zamandır aklımdaydı dizüstü bilgisayarlar hakkında böyle bir konu açmak. Bugüne nasipmiş. Konuyu oldukça kısa tutacağım, belirli bütçelerde hangi dizüstü bilgisayarların alınması gerektiğini kendi nedenlerimle anlatıp sözlerime son vereceğim. Şimdi başlayalım.

3500 TL'ye kadar bütçesi olan ve dizüstü bilgisayar almayı düşünen arkadaşlar için benim önerim şu: 3500 TL'ye alacağınız bilgisayardan size hayır gelmez, ofis bilgisayarı veya sadece internette gezinmek için bir şeyler arıyorsanız yapacağınız en mantıklı tercih iPad 8 almanız olacaktır.

4000 TL'ye kadar bütçesi olan ve dizüstü bilgisayar almayı düşünen arkadaşlar için önerilerim:

Chuwi CoreBook Pro

Chuwi corebook Pro bu bütçede ilgimi çeken ve alınabilir olarak nitelendirdiğim tek ürün. i3 6157U işlemcisi ve ıris 540 grafik birimiyle geliyor. 8 GB RAM'e ve 2K ekran çözünürlüğüne sahip. Size önermeden önce incelemesini izledim ve bu bütçeye kesinlikle alınabilir diye düşündüm. Tam bir ofis bilgisayarı gibi duruyor, özellikleriyle ve bütçe dostu olmasıyla.

Chuwi corebook Pro incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

5000 TL'ye kadar bütçesi olan ve dizüstü bilgisayar almayı düşünen arkadaşlar için önerilerim:

Acer Swift 3. Tek ve net öneri. Bu bütçede bu üründen daha iyisi yok. R3 4300U işlemcisi, 8 GB RAM, 128-256 GB SSD kapasitesi, 1.2 kilogram hafif ve ince tasarımı, bu bütçeye alınabilen bilgisayarların aksine güçlü bir dahili ekran kartı ve birçok özelliğiyle en iyisi. Bütçe 5000 TL ancak sen 4500 TL'lik bir ürünü önermişsin diyecek arkadaşlar için, 5000 TL'ye çıksanız da en iyi ürün bu olduğu için bir şey değişmeyecek. 5000 TL'ye i5 10210U'lu bilgisayar bulduk diyelim Intel tarafında veya i5 1035G1 kullanılan bir bilgisayar fark etmez. Acer Swift 3'teki R3 4300U ile benzer performanslar veren işlemciler bunlar ancak bulduğunuz bilgisayarın ekran kartı işlemcisinin aksine R3 4300U'daki dahili ekran kartının performansına yetişemeyecektir çünkü bütün ürünleri inceledim, daha iyisi yok. Tek çıkış noktası burası ve daha ucuz. Ayrıca 5000 TL'ye i5 10210U veya i5 1035G1 kullanılan bilgisayar da yok zaten, çok pahalı bu ürünler neden anlamış değilim. Daha iyisi daha ucuzken bunları kim alıyor, çok şaşkınım.

6000 TL'ye kadar bütçesi olan ve dizüstü bilgisayar almayı düşünen arkadaşlar için önerilerim:

Acer Swift 3'ü önereceğim yine ancak bu sefer R5 4500U'lu versiyonu. Birçok özelliği aynı sadece işlemci farkı var diğer Acer Swift 3'ten. 6000 TL'nin altında bu üründen daha iyi ürün yok. Gerek işlemci performansı gerekse dahili ekran kartı performansıyla F/P konusunda üstüne yok. Bu bütçede neden i5 1035G1 kullanmıyoruz diyen arkadaşlar için aşağıda Cinebench skorlarını bırakıyorum. i7 1065G7 zaten kullanamıyoruz çünkü bu işlemciyi kullanan en ucuz bilgisayar 6500 TL.

1609952846686.png

7000 TL'ye kadar bütçesi olan ve dizüstü bilgisayar almayı düşünen arkadaşlar için önerilerim:

Acer Aspire A515-44G veya Huawei MateBook 14
Acer'ın işlemcisi R7 4700U. Bu bütçede kullanılan işlemcilerin en iyilerinden. Ht teknolojisi yok, fiziksel 8 çekirdek barındırıyor. R5 4600H ise Huawei Matebook'ta kullanılıyor ve 6 fiziksel 6 mantıksal olmak üzere 12 çekirdeğe sahip. İşlemci performansında ikisi de üst düzey, yalnız R5 4600H çoklu çekirdek performansında siz de tahmin edersiniz ki çok daha önde.
Benim bu bütçede ilk önerim her zaman Aspire çünkü RX 640 grafik kartına ve üst düzey bir işlemciye sahip. Ne oyun performansında ne de işlemcinizi yoracak şeylerde sizi üzeceğini düşünmüyorum. Söylemek lazım, kompakt ürünler bakımından hem işlemci hem de ekran kartının benzer şekilde güçlü olduğu ürünler açısından bu bütçenin en iyisi.
Huawei Matebook ise daha yüksek çözünürlük ve çoklu çekirdek performansı gerektiren işlerde bilgisayarını kullanacak arkadaşlar için ilaç gibi. İkisi de harika bilgisayarlar ve güncel ürünler. Öneririm.
Bu bütçede neden i7 1065G7 tercih edilmiyor diyecek arkadaşlar da olabilir, aşağıda Cinebench skorlarına bir göz atarsınız.

1609952039096.png

1609952339000.png

Ürünler ve düşüncelerim bu şekildeydi. Bu konu Acer sponsorluğunda açılmadı arkadaşlar, onu da söylemek isterim. Bu konu bütçelerinin en iyileriyle ilgiliydi tamamen ve hepsini Acer yapmış, benim suçum değil. 7000 TL'nin üstündeki bilgisayarlar için konu açmayacağım şimdilik, çok fazla öznelleşiyor o konular; bu şekilde performanslarla işin içinden çıkılmıyor. Araya soğutma sistemi, oyuncu ürün tasarımı vs. girdiği için pek nesnelleşemiyor insan.

Yanıldığımı düşündüğünüz veya bana katılmadığınız herhangi bir görüşüm olursa lütfen alıntılayıp cevaplayın. Neden öyle düşündüğünüzü veya neden yanlış düşündüğümü düşündüğünüzü merak ederim. Ben bu bütçelere daha iyisini bulurum diyen de cevap verirse ayrıca sevinirim, merak ediyorum var mı yok mu?

Ayrıca bu konuyu güncelliğini kaybetmezse açılan konulara cevap olarak da atmayı düşünüyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim, iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı