7000 TL'ye kadar klavye önerisi

Archiement

Kilopat
Selamlar, yeniden siz değerli techno ailesine işim düştü teknolojik bir ürün alırken danışmadan edemiyorum. Lafı uzatmadan konuya giriyorum.

7000TL fiyat bandına kadar olan manyetik veya mekanik klavye arayışım var aslında VGN V87 Pro klavyeyi gözüme bayağı bir kestirmiştim ama klavyeleri genellikle çok uzun süreler kullanan birisi olarak hakkını vermek istiyorum.

Profesyonel veya rekabetçi bir oyuncu değilim. Soulslike türü vb. RPG oyunlar oynarım yine de tepkime süresi kötü olmayan bir klavye istiyorum. Aslında manyetik varken mekanik hiç bakmamak bile lazım galiba ama ben işim gereği fazlasıyla yazı yazan birisi olarak, hala tok sesli mekanik olan örneğini vermiş olduğum V87 Pro gibi klavyelere bir içim çekiliyor.

Bütçe aşağı yukarı oynama yapabilir ama öyle 10-12 binde vermek istemiyorum. İllaki 7000 de vermem gerekmiyor mesela V87 Pro 3900 şu an. Öneri ve fikirlerinizi merakla bekliyorum.

Şunu da unutmadan ekleyeyim şu ana kadar G213 vb. %100 klavyeler kullandım yani şu an alacağım herhangi bir klavye muhakkak çok farklı hissettirecektir. Direkt membrandan geçeceğim çünkü öyle hayatımda hiç %60 %68 gibi klavye deneyimim yok. Numpad'i bile aktif kullanan birisiyim ama şu an %100 aramıyorum. Yeni sulara ben de yelken açıp denemek istiyorum yine de siz 60-68' leri önermeyin birden o kadar küçülmesin 75 veya TKL ağırlıklı düşünüyorum bu konuda da tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz tabii belki de benim düşündüğüm kadar büyük bir problem değildir az tuş muhabbeti.

Son düzenleme:
Manyetik
(Stok yok)

Mekanik

Teşekkür ederim önerileriniz için öncelikle. Alüminyum kasa dışında furycube olan mekanik klavyenin V87 Pro'dan farkı nedir? Arada ciddi fiyat farkı var ama batarya kapasitelerine kadar benzer görüyorum ürünleri değer mi farkına acaba? Bir de benim tüm Setup'ım beyaz ağırlıklı kasa, iç donanım parçaları, mouse vb. Görselliğe de önem veririm. Aynı klavyenin sırf tasarımı var diye fiyat farkı veririm yani onu da belirtmek istedim çok yoğun çalışıyor olmasam Custom işine girerdim hatta. ATK RS6 Ultra ile standart model arasında ki farkları biliyor musunuz? Standartta stok yok Ultra sürümü de çok ciddi fiyat farkı var aydınlatabilir misiniz beni?

Teşekkür ederim önerileriniz için öncelikle. Alüminyum kasa dışında furycube olan mekanik klavyenin V87 Pro'dan farkı nedir? Arada ciddi fiyat farkı var ama batarya kapasitelerine kadar benzer görüyorum ürünleri değer mi farkına acaba? Bir de benim tüm Setup'ım beyaz ağırlıklı kasa, iç donanım parçaları, mouse vb. görselliğe de önem veririm. Aynı klavyenin sırf tasarımı var diye fiyat farkı veririm yani onu da belirtmek istedim çok yoğun çalışıyor olmasam Custom işine girerdim hatta. ATK RS6 Ultra ile standart model arasında ki farkları biliyor musunuz? Standartta stok yok Ultra sürümü de çok ciddi fiyat farkı var aydınlatabilir misiniz beni?

Farkları bayağı var aslında RS6 ve Ultra arasındaki farkı söyleyemem manyetik klavyeler ilgimi çekmiyor fakat V87 Pro ve F75 Ultra arasında dağlar kadar fark var 75 Ultra 20 gömlek üstü falan hatta o derece ilk olarak öne çıkan farkı tabii ki alüminyum kasaya sahip olması bazı alüminyum klavyeler 80-120 mesh kasaya sahipken 75 Ultra 220 mesh kasaya sahip farkı ne der isen 80-120 pürüzlü bir yapıda olurken 220 mesh kasa çok daha pürüzsüz ve daha güzel bir yapıda donanım olarak da çok daha üstün 75 Ultra da FR4 PLA'te kullanılıyor çoğu klavyede standart metal PLA'te kullanılır fakat F75 de FR4 PLA'te kullanılıyor bunun farkı ise FR4 çok daha tok ses çok daha iyi ses profili ve çok daha iyi bir kullanım sağlaması PLA'te biraz esnediği için ses yankı yapmaz bu da çok iyi olduğu anlamına geliyor tabii ki standart metal PLA'teler esnemediği için kötü bir ses profili ve yankı yapar bu da ses profilini düşürür artı olarak FR4 her klavyede bulunan bir PLA'te değil genelde Custom klavye işinde olan kişiler kullanır bu platei çünkü maliyeti standart bir PLA'teden daha pahalı normal olarak diğer bir farka gelecek olursak stabler ve switchlerde kullanılan malzemeye çoğu klavyede switchlerde ve stablerde yine standart ABS plastik kullanılırken F75'in stab ve switchlerinde pom adı verilen dayanıklılığı ve pürüzsüz yüzeyi sayesinde sürtünmeyi azaltan bir termoplastik polimer malzeme kullanılıyor hem standart ABS plastikden çok daha dayanıklı hem daha pürüzsüz bir yapıda hem de ses ve hissiyatı çok daha iyi bazı switchlerde pom sadece alt veya üst kasada kullanırken bazı switchlerde kullanılmıyor fakat F75 de alt ve üst kasada hem de stemlerde pom kullanılıyor yani switch tamamen pomdan oluşuyor ki bu harika F75'in diğer güzel bir yanı ise iki farklı montaj şekli seçeneği sunması conta gasket ve vida gasket seçeneği var conta gaskette ses daha iyi tok gelir biraz uzun oldu ama umarım okurken sıkılmazsın uzun lafın kısası 75 Ultra resmen fabrikasyon olarak çıkmış bir Custom klavye desek yalan olmaz herhalde şu an sen sevdiğim ve önermekten en zevk aldığım klavye kesinlikle bende kesinlikle öneririm utanmasam bu donanım ile fiyatına göre bedava diyeceğim.

Farkları bayağı var aslında RS6 ve Ultra arasındaki farkı söyleyemem manyetik klavyeler ilgimi çekmiyor fakat V87 Pro ve F75 Ultra arasında dağlar kadar fark var 75 Ultra 20 gömlek üstü falan hatta o derece ilk olarak öne çıkan farkı tabii ki alüminyum kasaya sahip olması bazı alüminyum klavyeler 80-120 mesh kasaya sahipken 75 Ultra 220 mesh kasaya sahip farkı ne der isen 80-120 pürüzlü bir yapıda olurken 220 mesh kasa çok daha pürüzsüz ve daha güzel bir yapıda donanım olarak da çok daha üstün 75 Ultra da FR4 PLA'te kullanılıyor çoğu klavyede standart metal PLA'te kullanılır fakat F75 de FR4 PLA'te kullanılıyor bunun farkı ise FR4 çok daha tok ses çok daha iyi ses profili ve çok daha iyi bir kullanım sağlaması PLA'te biraz esnediği için ses yankı yapmaz bu da çok iyi olduğu anlamına geliyor tabii ki standart metal PLA'teler esnemediği için kötü bir ses profili ve yankı yapar bu da ses profilini düşürür artı olarak FR4 her klavyede bulunan bir PLA'te değil genelde Custom klavye işinde olan kişiler kullanır bu platei çünkü maliyeti standart bir PLA'teden daha pahalı normal olarak diğer bir farka gelecek olursak stabler ve switchlerde kullanılan malzemeye çoğu klavyede switchlerde ve stablerde yine standart ABS plastik kullanılırken F75'in stab ve switchlerinde pom adı verilen dayanıklılığı ve pürüzsüz yüzeyi sayesinde sürtünmeyi azaltan bir termoplastik polimer malzeme kullanılıyor hem standart ABS plastikden çok daha dayanıklı hem daha pürüzsüz bir yapıda hem de ses ve hissiyatı çok daha iyi bazı switchlerde pom sadece alt veya üst kasada kullanırken bazı switchlerde kullanılmıyor fakat F75 de alt ve üst kasada hem de stemlerde pom kullanılıyor yani switch tamamen pomdan oluşuyor ki bu harika F75'in diğer güzel bir yanı ise iki farklı montaj şekli seçeneği sunması conta gasket ve vida gasket seçeneği var conta gaskette ses daha iyi tok gelir biraz uzun oldu ama umarım okurken sıkılmazsın uzun lafın kısası 75 Ultra resmen fabrikasyon olarak çıkmış bir Custom klavye desek yalan olmaz herhalde şu an sen sevdiğim ve önermekten en zevk aldığım klavye kesinlikle bende kesinlikle öneririm utanmasam bu donanım ile fiyatına göre bedava diyeceğim.

Bu kadar detaylı ve özverili yazıya bize ancak okumak düşer klavyeyi tercih edeceğim çok teşekkür ederim. Elime ulaştıktan sonra geri bildirim sağlarım.

Yine de duuur yapma diyip manyetik önerip nedenini bu denli özverili anlatmak isteyen olursa diye konuyu hortlatabilirsiniz. 😀

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı