7000 TL'ye monitör hariç sistem toplama

Yer
İstanbul
Merhaba Technopat ailesi,

Kredi kartı ile taksitlendirerek yeni masaüstü bilgisayar almak istiyorum.
Şu anda kullandığım bilgisayar 2008 yılından kalma. Tarayıcıdan birkaç sekme açınca bile kasıyor. Yani bilgisayarımın parçaları artık çok kötü durumda.
Durum şu ki; sistem toplamadan hiç anlamam ve montajını bile yapamam.
O yüzden kendimi güvenilir kişilere emanet etmek istedim.

Aslında sadece 1500 TL nakit param var. O yüzden kredi kartı ile alacağım. Çalıştığım iş dolayısıyla aydan aya ödeyebilmek için.
6000-7000 TL arası monitör hariç kasa toplamak istiyorum.
Şu anda piyasada fiyat performans olarak bilinen sistemlerden ben bihaberim. Siz ise çok iyi haberdarsınızdır.
O yüzden sizden bunların linkini ve sizin kendi sistem önerilerinizi yorumlarınızla, kendi düşüncelerinizle beraber paylaşmanızı çok isterim.

Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam acaba monitörünüz nedir? Daha iyisi gerekebilir. Şimdi benim önerim olarak ekran kartsız bir sistem toplayın ama apu olmasın. Yani ekran kartı olmadan bir sistem toplayın, şuan elinizdeki ekran kartını geçici olarak ona takın. Daha sonrasında stoklar düzelince ekran kartı alırsınız.

Fiyat performans deyince aklıma ryzen 5 1600 geldi bu aralar en çok satılan işlemci olabilir oldukça uygun fiyata yüksek performans vaat ediyor, tabi senin aradığını vaat eder mi bilmiyorum bir bakmanda fayda var. Bir de ben kullanmadım ama 10 sistem toplama videosunun 9unda ram için Corsair Vengeance 8gb kullanılıyor bu kadar çok kullanılması tesadüf olamaz.

O bütçeye 1650'li sistemler var eğer bütçenizi artırabilirseniz alttakini öneririm.
1660 Super ile 1650 arasında çok büyük fark var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu kasayı almamı öneriyor musunuz?
Ekran kartı olarak 1650 Super
Aynı zamanda RAM veya işlemci yerine şu olsa daha iyi olur gibisinden değişiklik yapılmasına gerek var mı? Piyasayı iyi biliyorsunuzdur çünkü. Adı çıkmış olan ürünleri alıp kazıklanmak istemem.

Son düzenleme:

Bu kasayı almamı öneriyor musunuz?
Ekran kartı olarak 1650 Super
Aynı zamanda RAM veya işlemci yerine şu olsa daha iyi olur gibisinden değişiklik yapılmasına gerek var mı? Piyasayı iyi biliyorsunuzdur çünkü. Adı çıkmış olan ürünleri alıp kazıklanmak istemem.
Dediğim gibi benim attığım 1660 Super'li sistem aradaki farka kesinlikle değer eğer alabiliyorsanız onu alın. Aradaki ekran kartı farkı videoda gördüğünüz gibi işlemciler arasındaki fark da önemli ölçüde var. Ryzen 5 3500 pek önerilen bir işlemci değil.

Ancak attığınız sistem alınır mı diyorsanız o haliyle alabilirsiniz İşlemci, Anakart, RAM, SSD 'sinde sorun yok bir tek kasanın hava akışı çok iyi değil ama pek sorun oluşturmaz.

Dediğim gibi benim attığım 1660 Super'li sistem aradaki farka kesinlikle değer eğer alabiliyorsanız onu alın. Aradaki ekran kartı farkı videoda gördüğünüz gibi işlemciler arasındaki fark da önemli ölçüde var. Ryzen 5 3500 pek önerilen bir işlemci değil.

Ancak attığınız sistem alınır mı diyorsanız o haliyle alabilirsiniz İşlemci, Anakart, RAM, SSD 'sinde sorun yok bir tek kasanın hava akışı çok iyi değil ama pek sorun oluşturmaz.
Hocam sizin attığınızın fiyatı bana biraz garip geldi. Sadece ekran kartı neredeyse o fiyat değil mi? Bir yanlışlık var sanıyorum.

Bu fiyata 1660 super'li sistem alınabiliyor mu? Sisteme tekrar bir göz atar mısınız ve fiyatına göre nasıl sistem sizce değerlendirir misiniz? Gözümü karartıp alabilirim her an çünkü benim için önemli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı