Çözüldü Call Of Duty Modern Warfare 3 (2011) Screen Space Ambient Occlusion nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

semih24

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar biraz nostalji yapmak için Call Of Duty Modern Warfare 3 (2011) yükledim.
Oyunun hikaye bölümünü en iyi grafiklerle oynamak istiyorum.
Resimde işaretlediğim iki ayarın ne işe yaradığını bilmiyorum.

Screen Space Ambient Occlusion en kaliteli görüntü için bunu açmam mı lazım kapatmam mı?
Image Quality : Low-Normal-High-Extra-Native diye seçenekler var.
Native kelimesinin anlamanı tam olarak çözemedim.
Native en iyi görüntü mü yoksa en düşük görüntü mü oluyor?

Dosya Ekleri

• 20251204_152635.jpg
    20251204_152635.jpg
    284,9 KB · Görüntüleme: 15
Çözüm
Screen Space Ambient Occlusion, obje kenarlarındaki gölgelendirmelerin biraz daha gerçekçi olmasını sağlıyor. Aydınlatma sağlıyor da diyebiliriz.

Image Quality ise bu oyuna özgü bir şey. Direkt oyun içerisinde gördüğünüz görüntünün ne kadar net olup olmamasını sağlıyor. Bunu direkt DLSS/FSR gibi düşünebilirsiniz, ne kadar düşük ayarlarsanız görüntü o kadar kötü ve bulanık oluyor. En iyi deneyim için Native yapmalısınız, bu sayede direkt oyunun ham görüntüsünü alırsınız.
Screen Space Ambient Occlusion, obje kenarlarındaki gölgelendirmelerin biraz daha gerçekçi olmasını sağlıyor. Aydınlatma sağlıyor da diyebiliriz.

Image Quality ise bu oyuna özgü bir şey. Direkt oyun içerisinde gördüğünüz görüntünün ne kadar net olup olmamasını sağlıyor. Bunu direkt DLSS/FSR gibi düşünebilirsiniz, ne kadar düşük ayarlarsanız görüntü o kadar kötü ve bulanık oluyor. En iyi deneyim için Native yapmalısınız, bu sayede direkt oyunun ham görüntüsünü alırsınız.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı