7000 TL'ye monitörlü GTX 1070 sistem toplama

bunbunbun

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar uzun süredir sizleri takip edip, değerli bilgilerinizden elimden geldiğince bir şeyler öğrenmeye çalışıyordum. Technopat ailesinden edindiğim bilgiler ışığında kendimce bir sistem oluşturdum. Lütfen sistemi uyumluluk, eksiklik yahut diğer konularda eleştirin. Mümkünse aynı bütçe ile sizlerde kendinize has bir sistem toplayıp gönderin ki karşılaştırıp en iyi sonuca varayım. Şimdiden herkese teşekkürlerimi sunarım.
Not: Monitör konusunda 2K ve 1080p 144 Hz arasında henüz seçim yapamadım.

Dosya Ekleri

• yeni bilgisayar parcalari.png
    yeni bilgisayar parcalari.png
    40,8 KB · Görüntüleme: 174
Bende de aynı sistem var(sadece işlemcim i7 7700) ve 144hz 1080p kullanıyorum ve çok memnunum bir daha 60hz asla kullanmam diyorum çok fazla rekabetçi oyun oynamıyorsan gerek yok ama efsane bir şey.

R5 1600'ü stok soğutucuyla OC etmeden kullanabilirsiniz. Kabaca 5000 liraya patlar. 2000 lira monitör'e kalır. Bununla 1080P G-Sync 140HZ monitör de alabilirsiniz, 2K güzel bir monitör de. FPS oyunları önceliğiniz değilse 2K monitör alın. AAA oyunlarda 60 FPS'nin üstüne fazla çıkamayacağı için HZ değerinin de yüksek olmasına gerek yok.

Açıkçası 7000 TL biraz fazla olmuş. Ben 4500TL'ye 75 1080P monitör, Ryzen 5 1500x, GTX 1070li sistem yaptım. Maksimum 5000-5500e 1070li sistem dizilir.7000 çok aşırıya kaçmış.

@bunbunbun @A.Kaan Mert GTX 1080'e Full HD Monitör almak olmaz. GTX 1070 alınacaksa Full HD 144Hz alınmalı.
Arkadaşım, öncelikle şu düşünceden kurtulmanızı istiyorum, her gün aynı muhabbet... GTX 1080 güçlü bir kart, bunu hepimiz biliyoruz. Ama nedir bu full HD monitör olmaz muhabbeti? Genel olarak ağır oyunlarda Full HD'de ultra ayarlarda 8xMSAA açtıktan sonra GPU kullanımı zaten %100 oluyor. FPS değerleride ortalama 70-60 FPS arası değişiyor(full HD monitörde). Yani GTX 1080'e full HD monitör almak olmaz demek tamamıyla yanlış bir bilgilendirme. Zaten DSR teknolojisi ile bile 4K veya 2K oyun oynanabiliyorken, neden gidip GTX 1070 alsın?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı