700TL PSU önerisi

Uyar hocam.

EVGA'nın modeli pek iyi değil.
Bende bunu kullanmıştım, YouTube tan açılımına da baktım, içeriği fena değil aslında, ama sonradan attığım ThermalTake te tam fiyat performans ürünü.
o kasayı alcaktım ama toz filtresi olmadığı için tavsiye etmediler biraz kafam karıştı
Attığımı alın, pişman olmazsınız, havalandırma açısından iyidir ve sessizdir, kendi fiyatı için mühteşem bir kasa.

@yusufbastas1 önerdiğiniz iki model de kötü Performance GD'nin yanında.

Benim de önerim, Performance GD.

Bende bunu kullanmıştım, YouTube'tan açılımına da baktım, içeriği fena değil aslında, ama sonradan attığım Thermaltake'te tam fiyat performans ürünü.

Attığımı alın, pişman olmazsınız, havalandırma açısından iyidir ve sessizdir, kendi fiyatı için mühteşem bir kasa.

İyi bir kasa değil hele o paraya hiç iyi değil o paraya Dark guradion Pro veya Galax Revolution alınır.
Birde Thermaltake'in Litepower seriside iyi değil.

İyi bir kasa değil hele o paraya hiç iyi değil o paraya Dark guradion Pro veya Galax Revolution alınır.
Dark Guardion 2 USB 2.0 kullanıyor, ve 1 USB 3.0. MSI 2x 3.2 USB. İkisindede RGB kontrollü fan mevcut, havalandırma açısından pek bir farkı yok. Neden daha iyi diyorsunuz? Fiyat açısından da hiç rasyonel değil. Birde siz neye göre EVGA ve Thermaltake in PSU kötü veya iyi olduğunu düşünüyorsunuz anlamadım. İçerik olarak ikiside fena değil, kaliteli parça kullanıyorlar.
1651860565187.png

Galax Revolution fanların bir kısmı kapalı kalıyor.
@yusufbastas1 önerdiğiniz iki model de kötü Performance GD'nin yanında.

Benim de önerim, Performance GD.
Okey, kötü diyelim. Neden? Why? Çin parça kondesatör mü kullanıyor? Hayır. Koruma açısından mı kötü? Belki söylediği watt değeri bir çok PSU da gibi aslında daha mı az? O da yok. Onu ben kendim de kullandım, hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Son düzenleme:
Bir de siz neye göre EVGA ve Thermaltake'in PSU kötü veya iyi olduğunu düşünüyorsunuz anlamadım. İçerik olarak ikisi de fena değil, kaliteli parça kullanıyorlar.

:D kalınla işaretlediklerim püf nokta.

O zaman, ben devreye gireyim.

EVGA BR PSU, fiyat 739 TL (kargo ücreti dahil değil):
  • Kapasitörler Tayvan malı, bu bütçede aksini beklemek iyimser olur zaten.
  • Kablolar uzun değil.
  • Garanti 3 yıl, beklentiler dahilinde.
Thermaltake Litepower RGB, 907 TL.
  • RGB fan, fiyatı şişirmek için güzel hamle.
  • Kapasitörler Tayvan malı, Japon kapasitör tamam lüks değil ama belediyenin dağıttığı bir şey de değil.
  • 80+ sertifikası, yok. :D
  • 2 yıl garanti.
  • Ve bombaya gelelim, 650W PSU 12v kanalından sadece 576W verebiliyor. Grup düzenlemenin bombası.
  • Kablolar kısa.
Performance GD, 705 TL.
  • Kapasitörler, Japon.
  • LLC + DC-DC, en iyi topoloji. Litepower'da bilgisi verilmiyor ama AC-DC'dir büyük ihtimal, EVGA BR'de sadece DC-DC.
  • Ripple değerleri çok iyi.
  • Gold sertifika.

Okey, kötü diyelim. Neden? Why? Çin parça kondesatör mü kullanıyor? Hayır. Koruma açısından mı kötü? Belki söylediği watt değeri bir çok PSU da gibi aslında daha mı az? O da yok. Onu ben kendim de kullandım, hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Bu dediklerinin hepsini Litepower için söyledim farkındaysan, EVGA BR'ye tamam derim. Ama Litepower'ı sallamasyon şekilde bilgi söyleyerek önermen yeterliydi.

Rampage PSU'lar da sorun yaşatmıyor güya, olanları görüyoruz.

Biz PSU önermeye dün başlamadık.

Dark Guardian 2 USB 2.0 kullanıyor, ve 1 USB 3.0. MSI 2x 3.2 USB. İkisinde de RGB kontrollü fan mevcut, havalandırma açısından pek bir farkı yok. Neden daha iyi diyorsunuz?

Bu olay sadece I/O ve hava akışı olsa insanlar kasalara 2.5K para vermez.

Guardian Pro, CPU soğutucu desteği 5mm daha fazla, daha ferah bir kasa, 100M RGB iken Guardian Pro ARGB fanlara sahip, kontrolcüsü de RGB değil kumandalı ARGB kontrolcü, ekran kartı uzunluk desteği 50mm daha fazla, disk desteği daha fazla.

Bu yüzden daha iyi, Revolution 01'deki ön panelin de hafif kapalı olması hiçbir şey ifade etmiyor. Yaldır yaldır hava alıyor fanlar, zaten hem MSI'ın hem de Dark'ın fanlarından daha kuvvetli.

:D kalınla işaretlediklerim püf nokta.

O zaman, ben devreye gireyim.

EVGA BR PSU, fiyat 739 TL (kargo ücreti dahil değil):
  • Kapasitörler Tayvan malı, bu bütçede aksini beklemek iyimser olur zaten.
  • Kablolar uzun değil.
  • Garanti 3 yıl, beklentiler dahilinde.
Thermaltake Litepower RGB, 907 TL.
  • RGB fan, fiyatı şişirmek için güzel hamle.
  • Kapasitörler Tayvan malı, Japon kapasitör tamam lüks değil ama belediyenin dağıttığı bir şey de değil.
  • 80+ sertifikası, yok. :D
  • 2 yıl garanti.
  • Ve bombaya gelelim, 650W PSU 12v kanalından sadece 576W verebiliyor. Grup düzenlemenin bombası.
  • Kablolar kısa.
Performance GD, 705 TL.
  • Kapasitörler, Japon.
  • LLC + DC-DC, en iyi topoloji. Litepower'da bilgisi verilmiyor ama AC-DC'dir büyük ihtimal, EVGA BR'de sadece DC-DC.
  • Ripple değerleri çok iyi.
  • Gold sertifika.

Bu dediklerinin hepsini Litepower için söyledim farkındaysan, EVGA BR'ye tamam derim. Ama Litepower'ı sallamasyon şekilde bilgi söyleyerek önermen yeterliydi.

Rampage PSU'lar da sorun yaşatmıyor güya, olanları görüyoruz.

Biz PSU önermeye dün başlamadık.

Bu olay sadece I/O ve hava akışı olsa insanlar kasalara 2.5K para vermez.

Guardian Pro, CPU soğutucu desteği 5mm daha fazla, daha ferah bir kasa, 100M RGB iken Guardian Pro ARGB fanlara sahip, kontrolcüsü de RGB değil kumandalı ARGB kontrolcü, ekran kartı uzunluk desteği 50mm daha fazla, disk desteği daha fazla.

Bu yüzden daha iyi, Revolution 01'deki ön panelin de hafif kapalı olması hiçbir şey ifade etmiyor. Yaldır yaldır hava alıyor fanlar, zaten hem MSI'ın hem de Dark'ın fanlarından daha kuvvetli.
Güzel sallamasyon diyorsunuz, ancak litepower CapXon kondensatörleri kullanıyor, yani Güney Kore, Taiwan değil. Güzel Fiyat sallamasyonu da yaptınız. Attığım linke bakarsanız 750 lira, 900 değil. Evet, söylediği 650 wattan 80 watt daha az, ama yakın fiyatta o önerdiğiniz High Power aynı watt alıyoruz. EVGA için aynı şey geçerli, Japon kondensatörleri kullanıyor. Söylediği tam 600 watt ta mevcut. Fanı çok sessiz, iki ekran kartı kadar desteği var, gücü tutar, bütün korumaları da mevcut.
''Biz PSU önermeye dün başlamadık.''
Dün başlamadıysanız, EVGA yerine türk veya çin markalı PSU önermeyin. Rampage ve Everest te heralde daha iyidir sizin açınızdan. Üstünde platin 80+ yazıyorsa, daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Bu tartışmada ''Biz PSU önermeye dün başlamadık'' ve benim yazdıklarımda yazım hatası bulmaktan başka sizden argüman bulamadım.
Kasa için de söyleyim. Kasaların boyutları aynı, ama ekran kartı boyutu daha fazla, okey. Lütfen SS atar mısınız.

Dün başlamadıysanız, EVGA yerine Türk veya Çin markalı PSU önermeyin. Rampage ve Everest de herhalde daha iyidir sizin açınızdan. Üstünde platin 80+ yazıyorsa, daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Bu tartışmada "biz PSU önermeye dün başlamadık" ve benim yazdıklarımda yazım hatası bulmaktan başka sizden argüman bulamadım.

Ne kadar saçmalayabilirim diye yazsan ancak bu kadar saçmalayabilirdin.

Madem bu kadar PSU biliyorsun, Performance GD yerine neden Litepower önerdin? Grup düzenlemeli olduğunu bilmiyor muydun? Aaa unutmuşum, sen o PSU'ya "watt konusunda da eksiği yok" dedin, halbuki 80W kadar kaybı var 🤣

Kasa için de söyleyim. Kasaların boyutları aynı, ama ekran kartı boyutu daha fazla, okey. Lütfen SS atar mısınız.

Evet, söylediği 650 wattan 80 watt daha az, ama yakın fiyatta o önerdiğiniz High Power aynı watt alıyoruz.

Burada watt mı önemli kalite mi önemli? Grup düzenlemeli bir 576W var, grup düzenleme olmayan ve çok çok daha kaliteli bir 600W var.

Fanı çok sessiz, iki ekran kartı kadar desteği var, gücü tutar, bütün korumaları da mevcut.

Performance GD'de de var, bu bir fark değil.

Tamam Litepower 749 TL'imiş, Performance GD hala 705 TL. Ne fark etti?

Bu tartışmada ''Biz PSU önermeye dün başlamadık'' ve benim yazdıklarımda yazım hatası bulmaktan başka sizden argüman bulamadım.

O zaman okumamışsın, PSU'lar hakkında hiçbir şey bilmeyen bile oradan kendi argüman çıkarabilir.

Korumalar mevcut diye mükemmel çalışıyor demek de değil bu arada.

High Power'ın PSU'larını biliyorsundur herhalde bu kadar yazdığına göre, Çin malı diyip aşağıladın peki Performance GD'nin nasıl bir PSU olduğunu senden de duyalım mı?

Hayatımda girdiğim en saçma PSU tartışmasıydı, Litepower gibi daha 80+'ı bile olmayan bir PSU'nun Performance GD ile kıyaslandığına inanmak zor.

Ne kadar saçmalayabilirim diye yazsan ancak bu kadar saçmalayabilirdin.

Madem bu kadar PSU biliyorsun, Performance GD yerine neden Litepower önerdin? Grup düzenlemeli olduğunu bilmiyor muydun? Aaa unutmuşum, sen o PSU'ya "watt konusunda da eksiği yok" dedin, halbuki 80W kadar kaybı var 🤣

Burada watt mı önemli kalite mi önemli? Grup düzenlemeli bir 576W var, grup düzenleme olmayan ve çok çok daha kaliteli bir 600W var.

Performance GD'de de var, bu bir fark değil.

Tamam Litepower 749 TL'imiş, Performance GD hala 705 TL. Ne fark etti?

O zaman okumamışsın, PSU'lar hakkında hiçbir şey bilmeyen bile oradan kendi argüman çıkarabilir.

Korumalar mevcut diye mükemmel çalışıyor demek de değil bu arada.

High Power'ın PSU'larını biliyorsundur herhalde bu kadar yazdığına göre, Çin malı diyip aşağıladın peki Performance GD'nin nasıl bir PSU olduğunu senden de duyalım mı?

Hayatımda girdiğim en saçma PSU tartışmasıydı, Litepower gibi daha 80+'ı bile olmayan bir PSU'nun Performance GD ile kıyaslandığına inanmak zor.
İlk olarak watt konusunda eksikliği yok dediğimde, EVGA için söylemiştim. Hiç bir yerde PSU konusunda çok şey biliyorum demedim, bu bir yalandır. ''Biz PSU önermeye dün başlamadık'' diyecek kadar kendime inanmıyorum, ama siz kendinize bu kadar inandığınız halde, Thermaltake ve EVGA çin ve taiwan bileşenleri kullandıklarını söylediniz ki, bu önceden dediğiniz gibi bir ''sallamasyon'' du.
''çok çok daha kaliteli bir 600W var.'' argüman olarak saymıyorum, ve geçiyorum.
''Tamam Litepower 749 TL'imiş, Performance GD hala 705 TL. Ne fark etti?''
Fiyatta bir fark olduğunu zaten dememiştim. Veya siz burda 50 lira/30 watt tartışmayı mı yapmaya çalışıyorsunuz?
''O zaman okumamışsın, PSU'lar hakkında hiçbir şey bilmeyen bile oradan kendi argüman çıkarabilir.''
Yine boş bir cümle.
''Korumalar mevcut diye mükemmel çalışıyor demek de değil bu arada.''
Mükemmel çalıştığı bazı nedenlerinden biri.
''High Power'ın PSU'larını biliyorsundur herhalde bu kadar yazdığına göre, Çin malı diyip aşağıladın peki Performance GD'nin nasıl bir PSU olduğunu senden de duyalım mı?''
HighPower için hiç bir yerde kötü bir şey demedim, hatta bilmiyorum demiştim. Zaten bu tartışma HighPower almayın, benim dediğimi alın diyerek başlamadı, aslında tam tersi. Konuyu oluşturan arkadaşa kendim bildiğim iyi ve popüler PSU ları önerdiğimde, siz bunlara kötü dediniz ki, neden anlamaya çalıştım, ama doğru düzgün bir şey söyleyemediniz. Benim cümlelerimde yazım yanlışı arayıp ''Biz PSU önermeye dün başlamadık'' deyip ve EVGA ile Thermatake bileşenleri ile ilgili ''sallamasyon'' yapmaya çalıştınız.
''Hayatımda girdiğim en saçma PSU tartışmasıydı'' Yine boş cümle.
''Litepower gibi daha 80+'ı bile olmayan bir PSU'nun Performance GD ile kıyaslandığına inanmak zor.'' Ayrıca şu ''Gold'' veya ''Platin'' sertifikalarıyla ilgili söyleyecektim. Onlar bir şey demekmiş gibi konuşuyorsunuz, fakat bunlar hepsi pazarlığın hikayesi. ''Asus'' veya ''Corsair'' gibi tanıdık markalarda ''Gold'' statüsünü çok daha üst kısım PSU lar alıyor, ve 600 lira değiller, çoğunlukla bunların yanında 10 yıl garantisi de veriliyor.

Yok abicim anlatamıyorum, tıkandı tartışma gitmiyor. Boşa nefes yormayacağım ve sadece konu sahibine Performance GD önerip geçeceğim.

Benim anlamadığım nokta şu, bunu cidden soracağım, gerçekten Performance GD ve Litepower/EVGA BR arasındaki farkı mı sordun; yoksa amaç Litepower ve BR'ye Performance GD'nin yanında kötü dedikten sonra boş yere tartışma yaratmak mıydı? Bunun cevabına göre hareket edeceğim.

EVGA ile Thermaltake bileşenleri ile ilgili ''sallamasyon'' yapmaya çalıştınız.

Bu cümle totaliyle yanlış, sallamasyon yapmaya çalışmadım, forumlardan/incelemelerden oradan buradan topladığım bilgiler bunlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı