700TL'ye kadar modem tavsiyesi

Makaleler
16
Daha fazla  
Merhabalar, yaklaşık 6 ay önce Türk Telekom'dan, Millenicom'a geçiş yaptım. Bu süreçte hız ve upload konularında sıkıntı yaşamazken ping ve packet loss sorunum önemsenmeyecek durumları aşma durumuna geldi. Maalesef Millenicom'a yaptığım başvurulardan bir netice alamadım, kabloyu çıkar tak ve bağlantınızda problem yok demekten başka bir söylemleri olmadı. Türk Telekom'da LoL TR sunucusunda 34-35 ping alıyorken. Millenicom'a geçiş yaptıktan 3 ay sonra ping 39 sonra 45 ve 47 diye artmaya başladı. İstediğim verimi alamadığımdan Türk Telekom'a geçiş yapacağım. Ancak bu nokta da kullanmakta olduğum ASUS DSL N16P modemi değiştirmek istiyorum.

Daha stabil bir bağlantı için 700 TL'ye kadar önerebileceğiniz modem var mı? Ya da modemi Türk Telekom'dan almam daha mı mantıklı olur? Çünkü daha önceden TT'den aldığım modemlerde hiç internet problemi yaşamamıştım. Wi-Fi anteni olmamasına rağmen ASUS DSL N16P'den daha stabil bağlantı sağlayan Airties modem kullanmıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
AirTies da kullandım, TP-Link de kullandım, ASUS da kullandım.

Modem konusunda gözüm kapalı tavsiye edebileceğim tek marka ASUS'tur. Açık ve net. Modem, Firmware güncellemesi önemli olan bir donanımdır zira zamanla güvenlik açıkları keşfedilir. Bunların kapatılması gerekir. TP-Link fena değildir ama ürünleri segmentlere ayırır V1, V2 ve V3 diye. V1 modeminiz varsa güncelleme almayı unutun... Güncel sürümler sadece V3'e gelir. Ondan da bir ASUS sıklığı beklemeyin sakın... Üç güncelleme gelirse ne ala...

AirTies? Modemi piyasaya sürüp bir daha ardına bakmaz. İki-üç güncelleme ancak çıkar.

Bu üçü içinde arabiriminde Geri Bildirim butonu olan tek marka ASUS'tur. Yahu ben geri bildirim yaptım, adamlar bana mail attı, Beta sürüm yolladı. Bunlar AirTies ve TP-Link'ten görmediğimiz şeyler.

Özetle ASUS tavsiye ederim. TP-Link de alınabilir ama AirTies kesinlikle önermiyorum. Zamanında sattıkları bir USB WiFi Dongle için 64 Bit sürücü çıkarmamışlardı... Millet kıvranıyordu.

Türk insanının yorumuna da pek güvenmem. En ucuz modemi alır, bütün evde çeksin ister. Yok ya?
Bende yeni modem arayışı içindeyim. Dün bakınırken bu yorumu gördüm ve Asus almayı düşünüyorum. Bütçem aşağı yukarı benimde 700 TL ve bunu buldum:

Bende yeni modem arayışı içindeyim. Dün bakınırken bu yorumu gördüm ve Asus almayı düşünüyorum. Bütçem aşağı yukarı benimde 700 TL ve bunu buldum:
Hocam aman Asus olmasın insan hatayı bir kez yapar. Ben modem yanına router'da alırım problem değil ancak bugüne kadar gördüğüm en kötü wifi performansını Asusta gördüm.

Son düzenleme:
Broadcom chipsetli bir modem alıp yanına böyle bir router alabilirsin ve routerı alırken satıcıyla anlaşırsan vergiyi de düşük gösterir.
Yurtdışıyla uğraşmak istemiyorum. Wifi 6 routerlar biraz ucuzlarsa almayı düşünüyorum.
Önerdiğiniz model çok pahalı.

Hocam aman Asus olmasın insan hatayı bir kez yapar. Ben modem yanına router'da alırım problem değil ancak bugüne kadar gördüğüm en kötü wifi performansını Asusta gördüm.
Benimde yeni modem alma sebebim wifinin sürekli kopmasıydı. O zaman TP Link bakacağım. Benim için sorun değil ama evdekiler wifi kullanıyor. Arkadaşın önerdiği Archer-vr600 hepsiburada da 850tl. Fiyat arttırabilirsen aklında bulunsun.

Benimde yeni modem alma sebebim wifinin sürekli kopmasıydı. O zaman TP Link bakacağım. Benim için sorun değil ama evdekiler wifi kullanıyor. Arkadaşın önerdiği Archer-vr600 hepsiburada da 850tl. Fiyat arttırabilirsen aklında bulunsun.
700 zaten zirve nokta aklımda olan 400-500 TL'lik modellerdi. 850 TL bir modeme vermem, benim için modemden kaynaklı bağlantı kopmasın yeterli. Onun haricinde modemden beklediğim bir özellik yok. Asus aldım aldığım günden beri ayar yapıyorum, çare olmadı. Ancak sürümünü bir eski versiyona düşürüp tekrar üst versiyona geçirdiğimde bir iyileşme söz konusu oldu. Şuan hala takip ediyorum. Stabil çalışıyor.

Şimdi bunu buldum. Sabahtan beri bakıyorum bir türlü karar veremedim. Ali Güngör incelemesini de yapmış:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben büyük ihtimalle bunu alacağım. Ne kadar çok bakarsam kafam o kadar karışıyor. Sıkıldım artık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı