72 ortalama ile sınıfta kalınır mı?

Ben 9. sınıfı geçerken 50'nin altında notlarım olmasına rağmen sorumluluk vermem gerekmedi, gerekmeyecek. Edebiyat ve (eğer meslek lisesindeyseniz) meslek derslerinde sorumluluk verilir. Anadolu lisesinde nasıl işliyor bilmiyorum.
Mesleği sorumluluğu olmaz. Stajda damı işi batırırsam sorumlu kalırım diyeceksin? Benim okuduğum lisede meslek veya edebiyattan kalırsan işin bitiyor.
 
Öyle bir şey yok. Kalınan tüm derslerden sorumluluk verilmek zorunda. Buna seçmeli müzik dersi bile dahil.

Tüm derslerde geçerli, seçmeli müzik ve görselden sorumluluk verdim.

Hocam lise için bahsediyorum. Eğer ki 3 derse kadar edebiyat hariç kalırsa sorumluluk gerekmiyor. 3 ile 6 arası ders ne olursa olsun sorumluluğa kalıyorsunuz 6'dan fazla dersten kalırsanız sınıf tekrarı yapıyorsunuz. Dediğim gibi Anadolu liseleri için konuştum.
 
@odax11 hocam çok basit bir şekilde anlatayim ortalaman 50'nin üstündeyse sınıfta kalma diye bir şey yok ama eğer edebiyattan kalmış ve üstüne 3 dersten kalmışsan sorumluluk sınavlarına girmeye çalışıyorsun. Edebiyatı geçtiysen istersen 6 dersten kal yine de sıkıntı olmaz umarim anlatabilmişimdir iyi günler. (Anadolu lisesi için söyliyorum eğer baraj dersin farklıysa durum baraj dersinden geçmek olur ayni şekilde)
 
5 dersden kaldığınız için normal. Ben edebiyatla beraber 3 dersden kalmıştım(biyoloji, kimya, edebiyat), sadece edebiyattan sorumluluğa girdim.

Siz edebiyatın sorumluluğunu verdiğinizde diğerleri düşüyor otomatikman.
 
Okulu bırak sen en iyisi.

Hocam dersin huzurunu bozacak şeyler yapmıyorsa okusun herkesten bir umut vardır. Mesela ben 1. dönem fizikten kimyadan 50'yi bile geçememiştim şimdi birisi 75 birisi 80 ve sadece dersleri iyi dinleyerek yaptım bu notları. Ayrıca bizim okul bu semtteki en zor soruları soran okul.
 
Evet, geçersiniz. Ortalamanız +50 olursa ortalama ile, edebiyattan kalırsanız sorumlu geçersiniz.
 

Geri
Yukarı