Çözüldü 73 derece olan ekran kartı 80 derece oldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Katılım
14 Haziran 2019
Mesajlar
12.093
Makaleler
4
Çözümler
68
Bilgisayarı ilk aldığımda 73 derecede dolaşan ekran kartı FurMark testinde 80 derece oldu. Kapak kapalı ve maksimum 73 derece görmüştüm Furkmark'ta. Sizce anormal bir durum mu var?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@264523 Toz tutan mesh panel sökülüyorsa (MB511'de öyle) söküp balkona veya açık bir alana geçip kurutma makinesiyle hava tutman en basit yolu olur. Bunu yapmam dersen söküp bezle silebilirsin.
80 derece Masaüstü Ekran Kartlarında oyun oynama esnasında olabilecek olası bir değerdir. Özellikle de FurMark ile. Sıkıntı yoktur.
Ama 85-90C'nin üstünü gözlemliyorsanız endişelenebilirsiniz.
 
Kasa temizliği yapın. Oda sıcaklığı normal seviyenin üstünde olduğu için olabilir.
Kasanın hava akışı nasıl? Bende de ventus modeli var 1660Super'in full yükte GTA 5'te 71 dereceyi geçmiyor. Furmarkta 73 derece görüyor ve fan hızı düşükken. Fan hızını arttırabilirsin MSI Afterburner ile.
 
GTX 1070 ekran kartımı haziran ayı gibi termal macun yenileme işlemi yaptım. Aldığım termal macunda coolar Master'ın 8 iletkenlik değere sahip macunuydu. Ama ne hikmetse Max 75 der. Gören kart artık 83-84 der. Göstermeye başlamış fanlar %88 RPM'e kadar çıkmaya başlamıştı.

Pazartesi gidip Xigmatek'in 5 iletkenlik macununu alıp uyguladım ve şu an hiçbir oyunda 73 der. Geçtiğini görmedim. Fanlarda genelde %60 RPM ile dönmeye başladı.

Bence kesinlikle termal macununuza bir bakın derim. Yeni değiştirdiyeseniz uygulamada fazla kullandığınızda ya da fazla sıktığınızda vidaları macunu iyice kenarlara taşırarak GPU üzerinde macun kalmadığından verim alamayabilir soğutucu.
 

Geri
Yukarı