7300 MB yazma hızına sahip olan SSD'nin 3500 MB yazma hızı olması normal mi?

sEmİh52

Hectopat
Daha fazla  
7300 MB okuma hızı olan Kingston SSD'im var. Daha yeni takıldı, temiz format atıldı. Sonra test denemesinde 3500 okuma hızı ve yazma hızında 3500 MB hızı aldı. Yazma hızında sorun yok sadece okuma hızı yavaşladı. Fakat 500GB için Kingston Fury 7300 MB okuma ve 3900 MB yazma var. Laptopum: Lenovo Ideapad 5 PCI 4.0 sürümü destekliyor. 11.nesil i5-1135G7 işlemci kullanıyor. Neden kaynaklanıyor acaba? Belki normal kullanırım ama 6500 MB okuma hızı değerleri ulaşamıyor. Normal mıdır? Aklıma gelen soru; belki anakart olsa, güç olsa o zaman fark edilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gen 4 destekli port varsa oraya takın, yoksa gen 3 kullanacaksınız mecburen, bir sorun yaratmaz.
abisi ben masa üstü kullanmıyorum :D diz üstü bilgisayar kullanıyorum zaten işlemci 11 nesiller direk doğrudan katılıyor sadece güçlü işlemciler 11400H olsa belki daha fazla değer verir ama bilmiyorum bu fikrimde yok sadece Masa üstü genel kullanıcı olarak yüksek performanslı PCİ slotu var tabi yüksek değerler veriyor ama ilk defa böyle karşıladım. Keşke i5 11400H işlemci alsaydım yine aynı sonuç verir mi bilmiyorum işte yorumlar için tşk ettim.

Abisi ben masaüstü kullanmıyorum :D diz üstü bilgisayar kullanıyorum zaten işlemci 11 nesiller direk doğrudan katılıyor sadece güçlü işlemciler 11400H olsa belki daha fazla değer verir ama bilmiyorum bu fikrimde yok sadece masaüstü genel kullanıcı olarak yüksek performanslı PCI slotu var tabii yüksek değerler veriyor ama ilk defa böyle karşıladım. Keşke i5 11400H işlemci alsaydım yine aynı sonuç verir mi bilmiyorum işte yorumlar için teşekkür ettim.

Kaç slotu var SSD takmak için? 2 tane varsa yerini değiştir.

Kaç slotu var SSD takmak için? 2 tane varsa yerini değiştir.
Maalesef tek slot var birde Ram Artırabilir yok çünkü yanlış seçim olmuş 14 inç Laptoplar hem 19.0 mm kalınlığında daha hafif bilgisayarlar genel olarak tek sadece 1TB kadar SSD destekliyor.
Ana kartta Ram Lehimlinmiş. 15.6 inç her yönüyle Ram Artırmak SSD Artırmak gibi her desteğe mevcuttur. Satsam mı acaba şimdi ki Laptop 14 bin lira ben Ocak ta bu sene almıştım 11 ay doldurdum kalan 1 sene daha var. özellikle MX450 ekran kartı (GTX 1050) modülü kullanıyor gayet rahat oynatıyor. Mesela GTA 5 Tüm Normal Ayarıyla 1080p ile 80 fps veriyor.

@sEmİh52 Laptopun etiketindeki tam model numarasını yazın taktığınız porta bakayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı