7400 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

Bütçe
7400
Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 24H2 / Windows Server 2025 Datacenter (To Go) x64 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Bir tane kuzenimin annesi kuzenime bilgisayar almaya karar verdi. 7400 TL bütçesi mevcut. Aslında 8000 TL fakat 600 TL'lik bir kısım klavye ve kulaklığa verileceği için sisteme 7400 TL ayırdı. Kendisinin donanım bilgisi çok düşük olduğu için ben aşağıdaki sistemi topladım.

Sistemin tam halinin linki de şurada;

Sistemi henüz sipariş etmediği için konu açarak sizden de bir fikir edinmek istiyorum. Sistemde eksik olan bir nokta veya değişmesi gereken bir parça var mıdır?

Merhabalar. Sistemde birkaç tane pürüz vardı. Onları düzeltip alttaki gibi bir hale getirdim.

Sistem:
Monitör:

Böyle daha iyi oldu bence. Eğer sistemi kendiniz toplayacaksanız Sinerji ile iletişime geçip anakartın BIOS'unu güncellemelerini rica edin mutlaka. Aksi taktirde anakart işlemciyi desteklemeyebilir.

Merhabalar. Sistemde birkaç tane pürüz vardı. Onları düzeltip alttaki gibi bir hale getirdim.

Sistem:
Monitör:

Böyle daha iyi oldu bence. Eğer sistemi kendiniz toplayacaksanız Sinerji ile iletişime geçip anakartın BIOS'unu güncellemelerini rica edin mutlaka. Aksi taktirde anakart işlemciyi desteklemeyebilir.
B450 anakart istemiyorum. A520 ile tamamen kararlıyım. Bilgisayarı kullanacak kişi zaten OC falan yapmayacak. Ayrıca RAM'leri Kit olarak almaya çalışıyorum. Çünkü Kit olarak almayınca aynı RAM alınsa bile çipler farklı olabiliyor. Bu da stabilite sorunlarına ve yüksek frekansa çıkamama sorunlarına sebep oluyor. Ayrıca B450 anakartların bazılarına 4. nesil Ryzen desteği gelmeyecek çünkü tamamen anakart üreticisine bağlı bir durum söz konusu.
Sistemi şu şekilde değiştirdim;
Şimdi bir eksiği falan var mıdır? Eksik varsa nelerdir? Söyleyebilirseniz sevinirim.
Ayrıca Ryzen 5 3600 yerine Ryzen 3 3100 alırsam çok bir şey kaybeder miyim? Çünkü 3600 ile toplanınca sistem 7800 TL oldu. Fakat 3100 ile toplanınca 7300 TL'ye düştü.
Bu da üstteki sistemin 3100'lü hali;

Son düzenleme:
B450 anakart istemiyorum. A520 ile tamamen kararlıyım. Bilgisayarı kullanacak kişi zaten OC falan yapmayacak. Ayrıca B450 anakartların bazılarına 4. nesil Ryzen desteği gelmeyecek çünkü tamamen anakart üreticisine bağlı bir durum söz konusu.
Eğer BIOS güncellemeleri ile ilgili endişeleriniz varsa ve ileride muhakkak 4. nesil bir Ryzen işlemciye geçiş yapmak istiyorsanız evet, A520 chipset sizin için iyi bir seçenek olabilir.
Ayrıca RAM'leri Kit olarak almaya çalışıyorum. Çünkü Kit olarak almayınca aynı RAM alınsa bile çipler farklı olabiliyor. Bu da stabilite sorunlarına ve yüksek frekansa çıkamama sorunlarına sebep oluyor.
Yani çok ekstrem bir durum gibi geldi bana. Endişeniz varsa dual kit alabilirsiniz. Tercih size kalmış.
Şimdi bir eksiği falan var mıdır? Eksik varsa nelerdir? Söyleyebilirseniz sevinirim. Ayrıca Ryzen 5 3600 yerine Ryzen 3 3100 alırsam çok bir şey kaybeder miyim?
Ben bir sisteme bu kadar para verecek olsaydım muhakkak Ryzen 5 3600 almak isterdim. Uzun vadede daha etkili olacağını düşünüyorum. Bunun haricinde SSD olarak da Evo 860 tercih ederdim. Kendisini fazlasıyla kanıtladı gerek kararlılığıyla gerekse de performansıyla.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden hayırlı olsun :)

İşlemci: Ryzen 5 3600 = 1600TL.
Ekran Kartı: GTX 1660 Super = 2050 TL (Itopya)
RAM: 2x8gb GSKILL 2x8gb 3200Mhz CL16 DUAL = 550 TL (GamersArena)
Anakart: A520M S2H = 666 TL (Sinerji)
Kasa: MSI MAG FORGE 100M = 515 TL
PSU: Cooler Master MWE 550W 80+ = 420 TL

Eğer farklı sitelerden parçaları toplamak gibi bir durumunuz varsa monitörsüz 5750 TL civarında bir sistem dizdim. Bulduğum ortalama fiyatları yazdım.

Eğer BIOS güncellemeleri ile ilgili endişeleriniz varsa ve ileride muhakkak 4. nesil bir Ryzen işlemciye geçiş yapmak istiyorsanız evet, A520 chipset sizin için iyi bir seçenek olabilir.

Yani çok ekstrem bir durum gibi geldi bana. Endişeniz varsa dual kit alabilirsiniz. Tercih size kalmış.

Ben bir sisteme bu kadar para verecek olsaydım muhakkak Ryzen 5 3600 almak isterdim. Uzun vadede daha etkili olacağını düşünüyorum. Bunun haricinde SSD olarak da Evo 860 tercih ederdim. Kendisini fazlasıyla kanıtladı gerek kararlılığıyla gerekse de performansıyla.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden hayırlı olsun :)
Sistemi alacak kişi zaten OC falan da yapmayacağı için A520 seçtim. Ryzen 3 3100 de GTX 1660 Super'i besleyebiliyormuş bu arada ve gerçekten iyi performans veriyormuş. O yüzden kuzenimin annesi sistemi Ryzen 3 3100 işlemci ve GTX 1660 Super ile bugün alacak. Kuzenim umarım güzel günlerde kullanır. :)
Ayrıca 860 EVO'nun 2.5" sürümü 720 TL olduğu için Kingston KC600 tercih ettim. Çünkü M.2 slotunu boş yere SATA bir SSD ile doldurmak istemiyorum, ilerde NVMe M.2 takılabilsin diye.
AMD ekran kartı kesinlikle istemiyorum. AMD ekran kartlarına hiçbir şekilde güvenmiyorum. Çünkü zamanında sürücüleri çok sorunluydu ki halen daha Sosyal'de yaşanan sorunlarla ilgili konular açılıyor. Hangi sürücü daha stabil diyen bile var. NVIDIA kartlarda ise böyle sorun yaşayanlar çok az. Gerçi NVIDIA sürücüleri de bu aralar biraz fazla saçmalamaya başladı ama en azından oyunlarda hiçbir şekilde sorun çıkarmıyor. Daha çok tarayıcılarda sorun çıkarabiliyor.

Sistemi kullanacak olan kişi de kuzenim ve maalesef kuzenimin donanım ve yazılım bilgisi çok kötü. O da sorunlar yaşarsa benim her gün başımın etini yer, o yüzden en güvenli yolu izleyip NVIDIA kart aldırdım.

Kuzenimin annesi nihayet sistemi sipariş etti. Kuzenimin elinde klavye olmadığı için (daha doğrusu vardı ama çok kötüydü) elimdeki eski ucuz bir klavyeyi verdim. Şimdilik bu klavyeyle idare edebilirim dedi. Kendi klavyesi biraz daha pahalı olmasına rağmen resmen ölü durumda olduğu için elimdeki klavyeyi kullanmayı tercih etti. Fare zaten vardı, benim eski Bloody V7M faremi kullanıyordu zaten uzun süredir. Şimdi geriye sadece kulaklık kaldı, onu da aldılar mı sistem hazır olacak.
Sipariş edilen sistem şu şekilde;
Umarım kuzenim güzel günlerde kullanır, onunla güzelce oyun oynarız. Onunla Minecraft gibi oyunlar oynuyoruz. Bu sistemle birlikte artık daha da iyi oynar diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Bir tane kuzenimin annesi kuzenime bilgisayar almaya karar verdi. 7400 TL bütçesi mevcut. Aslında 8000 TL fakat 600 TL'lik bir kısım klavye ve kulaklığa verileceği için sisteme 7400 TL ayırdı. Kendisinin donanım bilgisi çok düşük olduğu için ben aşağıdaki sistemi topladım.

Sistemin tam halinin linki de şurada;

Sistemi henüz sipariş etmediği için konu açarak sizden de bir fikir edinmek istiyorum. Sistemde eksik olan bir nokta veya değişmesi gereken bir parça var mıdır?
Bence 1400TL'ye monitörünü al. Kalan parayı ise şöyle değerlendir: Gaming Gecesi gibi yerleri takip edip indirimle almaya çalış. Daha iyi bir sistemi ucuza getirebilirsin. Rtx 2060 ekran kartlı, r5 3600 işlemcili güzel bir PC toplayabilirsin. Diğer parçalarıda araştırıp ekran kartına ve işlemciye uygun olacak şekilde alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı