Evet PSU dahil değil.502 kasa'da fanlı yazıyor aslında ürün sayfasında, ama psu yok mu bunlarda harici mi almak gerekiyor?
Bu fanlı olanı 200 lira farkla.
Psu ne alabiliriz peki?Evet PSU dahil değil.
Evet PSU dahil değil.
https://www.amazon.com.tr/FSP-VITA-...&qid=1745344813&sprefix=fsp+vi,aps,137&sr=8-1 o fiyat bandında bunu alırdım düşünmeden.
Asus tuf gt502 kasa iyidir. Şıktır. Fakat fanı yok ekstra fan almanız gerekir. Soğutucu olarak Arctic Liquid Freezer III 360 çok çok iyi soğutucudur. Fakat radyatörü kalın her 360 destekleyen kasaya uymuyor. Gt502 ye sığdığını hatırlıyorum, siz yine de bir araştırın emin olun.
SSD çok çok iyi ayrıca, bende kullanıyorum şahsen.
Kasa 360mm destekliyor onda problem yok, Arctic'in radyatörü normale göre kalın. Her 360mm destekleyen kasaya uymuyor. Bu kasaya sığıp sığmadığından emin olamıyorum. Hatırlayamadım.TUF Gaming GT502 - Teknik Özellikler|Kasa|ASUS Türkiye
The ASUS TUF Gaming GT502 is a modular dual-chamber showcase chassis that supports up to three positions for 360 mm radiator or up to thirteen 120 mm fans for advanced cooling performance.www.asus.com
Verileri burada mevcut, dediğiniz gibi 360 destekliyor.
Hocam zaten sistemde çok ağır işler yapılmayacak anladığım kadarıyla. Bence bütçe sizin için önemliyse aşırı da çıkmaya gerek yok. Benim önerim bu şekilde:
CPU: AMD R5 7600X.
Ekran kartı: 4070 Ti Super.
Anakart: ASUS B650M r.
RAM: Partiot Viper Venom 32 GB CL30.
SSD: Kioxia Exceria Pro 1TB M.2 SSD.
PSU: Corsair 750W 80Gold.
Kasa: Havit CF 925.
CPU soğutucu: Havit F2002 360mm sivi sogutucu.
Bütçe varken neden böyle tuhaf bir sistem alınsın? Ayrıca oyun için alınacak. Oyun da çok ağır olduğu için?Hocam zaten sistemde çok ağır işler yapılmayacak anladığım kadarıyla. Bence bütçe sizin için önemliyse aşırı da çıkmaya gerek yok. Benim önerim bu şekilde:
Hem gereksiz bütçe arttırımına maruz kalmazsınız hem de her şeyi açabilirsiniz.
Çok ağır işler yapılmayacak evet ancak taksit fırsatı varken limitleri zorlayıp, istediğim oyunu rahatça oynayabileceğim ve en az bir 10 yıl kadar herhangi bir bileşen arayışı içerisinde olmayacağım bir sistem kurmaya çalışıyorum. Deli gibi oyun oynamadığım için 9070 xt bile bana en az 5-10 yıl yetecektir. İş sonrası keyfi rahatlamak için 4k 60fps rahat kaldıran birkaç oyun... Melih hoca sağolsun sürekli yardımcı oluyor ama cidden epey masraflıymış bu işler.Hocam zaten sistemde çok ağır işler yapılmayacak anladığım kadarıyla. Bence bütçe sizin için önemliyse aşırı da çıkmaya gerek yok. Benim önerim bu şekilde:
Hem gereksiz bütçe arttırımına maruz kalmazsınız hem de her şeyi açabilirsiniz.
Hocam selamlar,22k'ya dünyanın en iyi oyun işlemcisi 9800x3d düşünebilirsiniz, bütçe çıkışı olmazsa 18k'ya 9900x yapabilirsiniz.
Oyun için 15.6k ya 7800x3d'de yapabilirsiniz.