75.000 TL'ye kadar sistem toplama önerisi

Asus tuf gt502 kasa iyidir. Şıktır. Fakat fanı yok ekstra fan almanız gerekir. Soğutucu olarak Arctic Liquid Freezer III 360 çok çok iyi soğutucudur. Fakat radyatörü kalın her 360 destekleyen kasaya uymuyor. Gt502 ye sığdığını hatırlıyorum, siz yine de bir araştırın emin olun.

SSD çok çok iyi ayrıca, bende kullanıyorum şahsen.

Verileri burada mevcut, dediğiniz gibi 360 destekliyor.

Verileri burada mevcut, dediğiniz gibi 360 destekliyor.
Kasa 360mm destekliyor onda problem yok, Arctic'in radyatörü normale göre kalın. Her 360mm destekleyen kasaya uymuyor. Bu kasaya sığıp sığmadığından emin olamıyorum. Hatırlayamadım.

Hocam zaten sistemde çok ağır işler yapılmayacak anladığım kadarıyla. Bence bütçe sizin için önemliyse aşırı da çıkmaya gerek yok. Benim önerim bu şekilde:
CPU: AMD R5 7600X.
Ekran kartı: 4070 Ti Super.
Anakart: ASUS B650M r.
RAM: Partiot Viper Venom 32 GB CL30.
SSD: Kioxia Exceria Pro 1TB M.2 SSD.
PSU: Corsair 750W 80Gold.
Kasa: Havit CF 925.
CPU soğutucu: Havit F2002 360mm sivi sogutucu.

Hocam zaten sistemde çok ağır işler yapılmayacak anladığım kadarıyla. Bence bütçe sizin için önemliyse aşırı da çıkmaya gerek yok. Benim önerim bu şekilde:

Hem gereksiz bütçe arttırımına maruz kalmazsınız hem de her şeyi açabilirsiniz.

Bütçe varken neden böyle tuhaf bir sistem alınsın? Ayrıca oyun için alınacak. Oyun da çok ağır olduğu için?

Çok ağır işler yapılmayacak evet ancak taksit fırsatı varken limitleri zorlayıp, istediğim oyunu rahatça oynayabileceğim ve en az bir 10 yıl kadar herhangi bir bileşen arayışı içerisinde olmayacağım bir sistem kurmaya çalışıyorum. Deli gibi oyun oynamadığım için 9070 xt bile bana en az 5-10 yıl yetecektir. İş sonrası keyfi rahatlamak için 4k 60fps rahat kaldıran birkaç oyun... Melih hoca sağolsun sürekli yardımcı oluyor ama cidden epey masraflıymış bu işler.

Yani asıl maksadım, 1 kere uzun uzun düşünüp sonraki 10 yıl kadar hiç düşünmemek.

Anladım hocam benim için problem yok. Tabi ki de bütçenizi siz bilirsiniz. Ben sadece fikrimi belirtmek istedim sorun yoktur sizde haklısınız.

Siz istediğiniz gibi yapın hocam.

22k'ya dünyanın en iyi oyun işlemcisi 9800x3d düşünebilirsiniz, bütçe çıkışı olmazsa 18k'ya 9900x yapabilirsiniz.

Oyun için 15.6k ya 7800x3d'de yapabilirsiniz.
Hocam selamlar,

Benim sistemde son bir işlemci ve ekran kartı kaldı da size son bir danışayım istedim.

Önceden de söylediğim gibi edit, render gibi işlemciye falan ciddi yük bindirecek işlerim yok ancak aldığım işlemciyi de en az 5 yıl falan yenilemeyi düşünmüyorum. Ekran kartı da aynı şekilde.

İşlemci için 9900x, 9950x ve 9800x3d o.ü 3 seçenek düşünürsek, oyun çok oynamıyorum, oynayacaklarımı da 4k 60fps gibi düşünürsek, sizce hangi işlemciyi tercih etmek mantıklı olurdu? Bu işlemcilerin 3ü de normal bir kullanıcının günlük kullanımı için aynı performansı veriyorsa 5 yıl sonra 4k oyun oynamanın zorluğunu düşünerek 9800x3d falan önerir misiniz mesela? Yoksa farklı bir öneriniz olur mu?

Ekran kartı olarak da n11'den 9070 xt gigabyte'ı düşünüyorum.

Son bir fikrinizi alayım dedim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı