75.000 TL'ye RX 9070 XT Sistem Toplama

Bütçe
75.000 - 80.000 TL
Peki IPS değil VA olması avantaj mıdır dezavantaj mıdır? Oyunculuk, dizi film izlemek gibi aktivitelerde bir fark yaratır mı?

VA panel Dizi Fim ve Hikayeli oyunlarda daha kontrastlı renkler ve daha iyi siyahlar verdiği için daha çok tercih edilir. Sadece FPS oyunları oynuyorsanız IPS daha mantıklı onun dışında benimde tercihim VA panel olur.

MSI Pro X870-P Wi-Fi varken B650 alınmaz.

Senin önerdiğinde işlemci 9700X benim önerdiğimde 7800x3D. X870P gerektirecek bir durum görmüyorum. 10 insandan 9 tanesinin O seviye bir anakarta ihtiyacı yok. B650 Gaming Wi-Fi ihtiyacının ötesini karşılar arkadaşın zaten. İşlemciyi 7800x3D yapıp anakartı B650 Gaming Wi-Fi olarak kullanmak daha mantıklı olur.

VA panel Dizi Fim ve Hikayeli oyunlarda daha kontrastlı renkler ve daha iyi siyahlar verdiği için daha çok tercih edilir. Sadece FPS oyunları oynuyorsanız IPS daha mantıklı onun dışında benimde tercihim VA panel olur.

Senin önerdiğinde işlemci 9700X benim önerdiğimde 7800x3D. X870P gerektirecek bir durum görmüyorum. 10 insandan 9 tanesinin O seviye bir anakarta ihtiyacı yok. B650 Gaming Wi-Fi ihtiyacının ötesini karşılar arkadaşın zaten. İşlemciyi 7800x3D yapıp anakartı B650 Gaming Wi-Fi olarak kullanmak daha mantıklı olur.
Öncelikle benim önerim değil, 7800x3d ile 9700x arasında 2k ultra ayarda 50fps fark yok. 2k ultra çözünürlükte GPU limiti var zaten. X870p gerektirecek durum ise şu. PCIe 5.0 desteği, faz, vrm, ssd yuvası, Wi-Fi desteği, Bluetooth desteği, USB bağlantıları vb vb.

Öncelikle benim önerim değil, 7800x3D ile 9700X arasında 2K Ultra ayarda 50FPS fark yok. 2K Ultra çözünürlükte GPU limiti var zaten. X870p gerektirecek durum ise şu. PCI-e 5.0 desteği, faz, VRM, SSD yuvası, Wi-Fi desteği, Bluetooth desteği, USB bağlantıları vb vb.

Aradaki faz sayısı biri 15 diğeri 17 zaten. 10 faz bile 9950x3D takmak için yeterli üstü fazlardaki yükü azaltıp soğutmayı kolaylaştırmak için var. Takılacak ekran kartı PCI5.0 değil ayrıca 5090 bile PCI5.0 ve 4.0 performans farkına baktığında bile dişe dokudur bir fark göstermiyor.

1745017757141.png

1745017785130.png

5090'da bile adamakıllı performans farkı yok 5.0 ve 4.0 arasında. Ama FPS oyunlarında veya işlemci gerektiren durumlarda 7800x3D'nin avantajını arkadaş fark edecektir. 3

Aradaki faz sayısı biri 15 diğeri 17 zaten. 10 faz bile 9950x3D takmak için yeterli üstü fazlardaki yükü azaltıp soğutmayı kolaylaştırmak için var. Takılacak ekran kartı PCI5.0 değil ayrıca 5090 bile PCI5.0 ve 4.0 performans farkına baktığında bile dişe dokudur bir fark göstermiyor.

Eki Görüntüle 2472997

Eki Görüntüle 2472998

5090'da bile adamakıllı performans farkı yok 5.0 ve 4.0 arasında. Ama FPS oyunlarında veya işlemci gerektiren durumlarda 7800x3D'nin avantajını arkadaş fark edecektir. 3
9070xt PCIe 5.0. Ayrıca ben devasa bir farktan bahsetmedim zaten. %1 %2 lik bir fark oluyor. Sadece günümüz için düşünmüyorum ben. Kullanıcı bu sistemi uzun yıllar kullanacağı için son teknoloji anakartı alması bence çok daha mantıklı olacaktır. CS'de 30-40 FPS daha fazla almak isteniyorsa 7800x3d mantıklı tabii. Şahsen ben 7800x3d kullanıcısıyım taş gibi oyun işlemcisi ama 4k olduğu için 7700x bile taksam bir fark olmayacak. GPU limit çünkü. 2k Ultra AAA oyunlarda 9700x ile 7800x3d arasında fark olmayacak. CS'de de 30-40 FPS olur. O da monitör 240HZ zaten. Yani kullanıcı 240 FPS görebilecek. Ben olsam son seri anakartı alırdım kesinlikle uzun yıllar kullanacağım için. He çözünürlük 1080p olsaydı şu an bu konu konuşulmazdı bile tabii ki 7800x3d. 2k ultra gaming olunca GPU limit oluyor. Ben anakarttan yana kullanırdım oyumu. Tercih kullanıcının.

9070XT PCI-e 5.0. Ayrıca ben devasa bir farktan bahsetmedim zaten. %1 %2'lik bir fark oluyor. Sadece günümüz için düşünmüyorum ben. Kullanıcı bu sistemi uzun yıllar kullanacağı için son teknoloji anakartı alması bence çok daha mantıklı olacaktır. CS'de 30-40 FPS daha fazla almak isteniyorsa 7800x3D mantıklı tabii. Şahsen ben 7800x3D kullanıcısıyım taş gibi oyun işlemcisi ama 4K olduğu için 7700X bile taksam bir fark olmayacak. GPU limit çünkü. 2K Ultra AAA oyunlarda 9700X ile 7800x3D arasında fark olmayacak. CS'de de 30-40 FPS olur. O da monitör 240Hz zaten. Yani kullanıcı 240 FPS görebilecek. Ben olsam son seri anakartı alırdım kesinlikle uzun yıllar kullanacağım için. He çözünürlük 1080p olsaydı şu an bu konu konuşulmazdı bile tabii ki 7800x3D. 2K Ultra Gaming olunca GPU limit oluyor. Ben anakarttan yana kullanırdım oyumu. Tercih kullanıcının.

5090 arasındaki farkı attım zaten hocam. 9070XT ve 5090 sizce aynı miktarda mı veri yolu kullanıyor. 9070XT'den 2 nesil sonra geçeceği kartta da adamakıllı performans farkı görmeyecek.

Hatta ilerde ekran kartı değiştirmesi gerekirse yanında 9700X işlemcisini de değiştirmesi gerekir.

5090 arasındaki farkı attım zaten hocam. 9070XT ve 5090 sizce aynı miktarda mı veri yolu kullanıyor. 9070XT'den 2 nesil sonra geçeceği kartta da adamakıllı performans farkı görmeyecek.

Hatta ilerde ekran kartı değiştirmesi gerekirse yanında 9700X işlemcisini de değiştirmesi gerekir.
O zaman b650m r alıp çıkalım hocam işin içinden :). 9700x neden değiştirmesi gerekiyor?

VA panel dizi fim ve hikayeli oyunlarda daha kontrastlı renkler ve daha iyi siyahlar verdiği için daha çok tercih edilir. Sadece FPS oyunları oynuyorsanız IPS daha mantıklı onun dışında benim de tercihim VA panel olur.

Senin önerdiğinde işlemci 9700X benim önerdiğimde 7800x3D. X870p gerektirecek bir durum görmüyorum. 10 insandan 9 tanesinin o seviye bir anakarta ihtiyacı yok. B650 Gaming Wi-Fi ihtiyacının ötesini karşılar arkadaşın zaten. İşlemciyi 7800x3D yapıp anakartı B650 Gaming Wi-Fi olarak kullanmak daha mantıklı olur.

2K ultrada FPS oyunları hariç fark yok hiçbir FPS oyununuda 2K oynayacağını sanmıyorum, hikayeleri oyunlarda FPS farkı bile yok denecek kadar az Max 2-3 arkadaş niye anakartını düşürsün ki? 9070XT-9700X kombosuyla bir FPS oyununda 500 veya 550 alsa ne fark edecek Hz'si 500+ olmadıktan sonra adamın anakartı düşürmesine hiç gerek yok hem adam niye hikayeli oyunlarda fark ettirmeyecek bir fark için anakartını B650'ye düşürsün ki? Hiçbir şey bilmeyip sizin gibi konuşanlara hasta oluyorum cidden ve çözünürlük ne kadar artarsa ekran kartı o kadar daha çok devreye girer.

O zaman B650M r alıp çıkalım hocam işin içinden :). 9700X neden değiştirmesi gerekiyor?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ortalama yüzde 10 daha fazla ekran kartını besleyebiliyor. Evet 2K'da fark olmayacak bunu ben de biliyorum ama sen diyosun ya ekran kartını ileride günceller vs Ghost of Tsushima'ya bak. Cyberpunk'a bak şimdi olmasa bile ileride o aradaki yüzde 10 farkı hissedecek arkadaş. Veya en basitinden al bak videosunu koymuşum işlemciye ve ekran kartına aynı anda yüklenen oyunlarda 9700X ile 7800x3D arasında bile ciddi performans kayıpları oluyor. Uzun zamana yayılacaksa PCI 5.0'ın performansı değil işlemcinin asıl performansı daha öne çıkar.

1745019212978.png

9070XT'yi PCI3.0 anakarta takıp sorunsuz kullanan adamlar var Reddit'de. Testlere bakıyorsun PCI 3.0 bile 5090 taktığında ahım şahım bir performans kaybı vermiyor ki 4.0'ın bariz geri düştüğünü görelim.

Ortalama yüzde 10 daha fazla ekran kartını besleyebiliyor. Evet 2K'da fark olmayacak bunu ben de biliyorum ama sen diyosun ya ekran kartını ileride günceller vs Ghost of Tsushima'ya bak. Cyberpunk'a bak şimdi olmasa bile ileride o aradaki yüzde 10 farkı hissedecek arkadaş. Veya en basitinden al bak videosunu koymuşum işlemciye ve ekran kartına aynı anda yüklenen oyunlarda 9700X ile 7800x3D arasında bile ciddi performans kayıpları oluyor. Uzun zamana yayılacaksa PCI 5.0'ın performansı değil işlemcinin asıl performansı daha öne çıkar.

Eki Görüntüle 2473002

9070XT'yi PCI3.0 anakarta takıp sorunsuz kullanan adamlar var Reddit'de. Testlere bakıyorsun PCI 3.0 bile 5090 taktığında ahım şahım bir performans kaybı vermiyor ki 4.0'ın bariz geri düştüğünü görelim.

saçma sapan bi kanal
alın testler var cs hariç fark yok

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı