75.000 TL'ye RX 9070 XT Sistem Toplama

Bütçe
75.000 - 80.000 TL

Dostum bende şunu diyorum. Microsoft Flight Simulator örneğini verdim işlemciyi daha çok kullanan bir oyun evet ama 9700X ile 7800x3D arasındaki farkı gösteriyor. Şimdi bu arkadaş 2K'da evet kullandı tamam sorun yok ama Ekran kartını güncelleyecek ileride burada anakart mı arkadaşın daha çok aklında olur yoksa acaba işlemcim yetecek mi sorusu mu olur? Adam ömrü boyunca bu ekran kartıyla gitmeyecek haliyle o durumda ne olacak aradaki performans farkı başka ekran kartına geçinde de puff olup uçuyor mu?

dostum attığın testin doğru olup olmadığı bile şüpheli?

Taklalar atarak gülücem artık. Kardeşim adama git b650m r öner o zaman. Her fikire saygım var 2k küsür mesajım var ilk defa böyle mesajlar attırıyorsun bana. Bana diyorsun sırf sen haklısın dememek için 40 takla atıyorsun. Adam 2k kullanacak gelmişsin 1080p testleri atıyorsun o da ultrada. Sanki çok işlemci testi biliyormuşsun gibi. İşlemci testi yapacaksan 1080 lowa alırsın ki yük işlemciye binsin. Hatta 720p de yaparsın. Daha bunu bile bilmiyorsun. Attığın video da her oyunda fark çok az. Gelmişsin 24 oyunun ortalamasını atıp aynen fark az diyorsun. Kardeşim 7800x3d 24 oyunda daha çok fps alıyor ya. Fark öyle olması normal. Vallahi kahkaha attım artık. 7800x3d tabii ki daha iyi oyun işlemcisi ben kullanıcısıyım bizzat dostum. Fakat anla artık. 2k da aynı aynı aynı. 9700x 7500f değil. Yeni çıkan nesli de besleyecek. 4k da da besleyecek. Kahkaha attırma artık. 4k da da aynılar bu arada. Şunu desen Adam tamamen ağır bir fps oyuncusu olabilir o yüzden 7800x3d daha mantıklı desen tabii ki doğru. 2k da fark yok fark. Gelmişsin 10 faz 9950x3d yeter diyorsun. B650m r öner o zaman b650 gaming ne kardeşim ne gerek var. Bu kadar saçmalama olmaz ya. 2k da oynadığı için sürekli söyleyip durduğun flight similatordede gpu limit olacak. Ve evet 9700x yine besleyecek.

Diğer kanalı diyorsan da adam Noname Benchmark yapan biri değil. Adamın kaç senedir benchmark yaptığı videoları var. 1000 serisini bırak 900 serisinden önce bile benchmark yapıyordu aynı adam.

En basitinden 1 örnek daha. 9800x3D işlemci burada ama şu var 9070XT'den 5080'e geçtiğni zaman aradaki saf güç farkı yüze 12 civarı işlemci kullanımları 2 ekran kartı arasında bile ortalamada yüzde 5 artış var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Rica ediyorum açıklar mısın aynı işlemci sadece ekran kartı değişiyor arada bazı oyunlardaki işlemci kullanım oranlarına bak?

Zaten B650M-K taktıktan sonraki bütçe ile arkadaş 9800x3D alabiliyor olsa gider B650M-K ve 9800x3D önerirdim. Maalesef 1 işlemci 16 bin diğeri 22-24 bin civarı.

Tek dediğin 2K kullanacak adam 2K kullanacak adam bende sana söylüyorum. PCI5.0 veya 2 faz fazla olmasının bariz farkını almayacağı yerde niye arkadaş daha güçlü bir işlemci almasın madem daha güçlü bir işlemci almayacak o zaman o anakarta o kadar para vereceğine 9700X ile kalsın gidip ekran kartını Gigabyte'ın giriş seviyesi yerine Nitro + tarzı bir model alsın?

Son düzenleme:
Dostum dostum güzel dostum. Anlık olarak yükselir düşer aradaki farkın 2 3 lere düştüğünü neden söylemiyorsun. Sabahtan beri 7800x3d diye ağaca çıktın ben kendim kullanıcısıyım ben kasamda duruyo. 4k ultrada cpu kullanımı bazen Anlık 50 60'lara çıkıyor. OOOO 4K da böyle kullanan işlemci eyvaaaah 7800x3d alınmaaaaaz. Sabahtan beri bunu yapıyorsun ne kadar saçma sapan değil mi?

B60m k öneririm dediğin yerde seninle muhatap olmayı bıraktım dostum. Devamını okumak gereği bile duymadım. Teşekkürler

Dostum boş ver ben seni engelleyip geçeceğim arkadaşın gerçekten hiçbir zaman ihtiyacı olmayacağı şeyde diretip de asıl ihtiyacı olacağı şeyi almasın abi şöyle böyle kullanmayacak demekten başka dediğin bir şey yok. Yüzde 50-60 kullanıma anlık çıkıyor dediğin işlemci daha güçsüz bir işlemci takılı olduğunda daha yüksek kullanımları da görecek. Git beni dinleme az İngilizce biliyorsan git yabancı teknoloji forumlarına bak Reddit konularında takıl yaz ben 9700X ve X870 anakart mı alayım 7800x3D ve B650 anakart mı alayım diye sor. Daha sonra de bana 9700X'i X870 anakartla öneriyorlar sizce ne yapayım de sana kıçı ile gülsün insanlar. Benden veya kendini çok bilgili sanan bu arkadaşları da boşver git yabancı kaynaklardan forumlardan bilgi al.

En basitinden reddit daha girdiğim ilk konu arkadaşlar bu tartışmayı yaşamış. Şimdi 9700X ve X870 alacak adam kesin 1080P sistemi diziyordur o yüzden kafası karışmıştır.

Ooo İngilizlerr amerikalılar bilir abii. Ben bir de Uganda forumlarına bakayım onlar çok daha iyi bilir.

Ben diyorum bir anakart ne verebiliyorsa x870 b650 den daha fazlasını veriyor. 9700x 7800x3D ile bu kullanıcıya aynı fps verecek diyorum. O yüzden daha fazla özellik veren anakart alsın diyorum. Çünkü bu adam 9700X ile 7800x3d ile aynı fps alacak diyorum.

Bu tarz konulara yazmak ve konuyu hortlatmak istemiyorum ancak şu kısmen bir gerçek genel olarak sisteminizde performansı belirleyen ana unsur ekran kartıdır, istisna olan durumlar var ama orası ayrı, bu yüzden işlemci seçimi konusuna çok takılmayın, elbette en ucuzunu almayın bu sistemin tüm parçaları için geçerli, en optimum performansı alacağınız parçaları seçin.

Şeytan ayrıntıda gizli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…