75.000TL civarı sistem toplama önerisi

Bütçe
~ 75.000 TL

B3rk1

Centipat
Daha fazla  
Hayatımda ilk defa PC toplayacağım ve bu konuda yakınımdakilerden fikir sahibi olan biri yok. Bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var. Yaklaşık 75.000 TL civarı bütçem var.

Beyaz bir sistem toplamak istiyorum mümkünse. Büyük ihtimalle tüm bileşenleri ya da çoğunu Amazon Türkiye'den alacağım. Sistemi genelde oyun (hikayeli ve FPS), sanallaştırma, az bir render, 3D modelleme ve yazılım tarzı işlerde kullanacağım.

Bir de 2K 27 inç bir monitör önerebilir misiniz? 165Hz'den yüksek olmalı.

Kendi topladığım sistem bu:

CPU: AMD Ryzen 9 7900X
CPU Soğutucu: Deepcool LS720 SE WH
Termal Macun: Thermal Grizzly Conductonaut
Anakart: Asus ROG Strix B650-A Gaming WiFi
RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6400 32GB CL32 Beyaz
SSD: Corsair MP600 Pro 2TB
GPU: Büyük ihtimalle RX 7800 XT alacağım ama emin değilim
PSU: Corsair RM850 2021 WH
Kasa: NZXT H6 Flow RGB Beyaz

İşlemcim AM5 soket olduğundan işlemcinin yanları boş. Termal macun olarak da Thermal Grizzly Conductonaut almak istiyorum. Bunun için bir öneriniz var mı? Kapton bant tarzı bir şey mi kullanmalıyım? Kasada 3 tane fan var sogutucunun 3 Fanı var fazladan da 3 tane fan alacağım 1 tanesi bu(egzoz fanı olarak) diğer 2 tanesi bu kasanin altındaki fanlar olacak. Bende Böyle bir fan hub almak istiyorum.

Şimdiden herkese teşekkür ederim yardımınız için. :)

Herhangi bir şeyi yanlış yazdıysam kusura bakmayın.

Bayramınız kutlu olsun.

Son düzenleme:
Hocam öncelikle hayırlı bayramlar sizede ben parçaları ayarladım ama bunların hepsini amazondan bulamayabilirsiniz ben onu sonradan farkettim birde sisteminizde ekran kartını daha iyi seçmeniz makul olurdu kullanım amaçlarınıza göre işlemci seçimi mantıklı olmuş bende ondan ilerledim:

Buda monitör önerim
Sistem monitör harici 78500 civarı bütçeyi biraz aştı ama normal beyaz olduğu için

@Exhos19 Öncelikle teşekkür ederim hocam.
Bir de böyle bir fan hub alsam 9 tane fan için bunu anakarta SATA ile bağlasam tüm fanlari kontrol edebilirim değil mi Aura Sync, RGB Fusion tarzi yerlerde.

@Exhos19 Öncelikle teşekkür ederim hocam.
Bir de böyle bir fan hub alsam 9 tane fan için bunu anakarta SATA ile bağlasam tüm fanlari kontrol edebilirim değil mi Aura Sync, RGB Fusion tarzi yerlerde.
Evet edebiliyorsunuz fakat bunlarla ilgili çok bir tecrübem yok isterseniz ayrı bir konuda açabilirsiniz bunun için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı