75-100 bin TL arası sistem önerisi

Bütçe
75 - 100 bin TL

melih.budak

Megapat
Herkese selam,

Başlıkta da belirttiğim gibi 75 ila 100 bin TL arasında bir sistem toplama kararı aldım.
Bu sistemi şu amaçlarla kullanmak istiyorum;
  • Oyun oynamak,
  • Oyun yapmak,
  • Yazılım geliştirmek (WSL2 kullanıyorum bu yüzden çok fazla RAM ihtiyacı oluyor.),
  • Gündelik işlemleri yapmak.
Sistemin halihazırda Ryzen 9 5950X veya 7950X olması ve RTX 3090 Ti'a sahip olmasını istiyorum.
Ek olarak yukarıda da bahsettiğim gibi asıl mesleğim yazılım mühendisliği. WSL2 kullanımında da RAM ihtiyacı çok fazla oluyor. Bu yüzden CL16 64 GB güzel bir marka RAM tercihim olur.

Son olarak eğer yukarıda olmasını istediğim sistemler için belirlediğim bütçe düşük kalırsa sizden ricam yine de yaptığınız sistemleri göndermeniz. Çünkü fiyat konusunu bu duruma göre arttırabilir veya azaltabilirim.

Şimdiden cevap verenlere çok teşekkür ediyor ve iyi sosyaller diliyorum.

Herkese selam,

Başlıkta da belirttiğim gibi 75 ila 100 bin TL arasında bir sistem toplama kararı aldım.
Bu sistemi şu amaçlarla kullanmak istiyorum;
  • Oyun oynamak,
  • Oyun yapmak,
  • Yazılım geliştirmek (WSL2 kullanıyorum bu yüzden çok fazla RAM ihtiyacı oluyor.),
  • Gündelik işlemleri yapmak.
Sistemin halihazırda Ryzen 9 5950X veya 7950X olması ve RTX 3090 Ti'a sahip olmasını istiyorum.
Ek olarak yukarıda da bahsettiğim gibi asıl mesleğim yazılım mühendisliği. WSL2 kullanımında da RAM ihtiyacı çok fazla oluyor. Bu yüzden CL16 64 GB güzel bir marka RAM tercihim olur.

Son olarak eğer yukarıda olmasını istediğim sistemler için belirlediğim bütçe düşük kalırsa sizden ricam yine de yaptığınız sistemleri göndermeniz. Çünkü fiyat konusunu bu duruma göre arttırabilir veya azaltabilirim.

Şimdiden cevap verenlere çok teşekkür ediyor ve iyi sosyaller diliyorum.

Bence biraz bekleyip 4090 sistem kurun çünkü 4090 daha güçlü ve daha ucuz 3090 Ti'a göre.

Yani tahminen Türkiye'ye gelişi ayın 20sine kadar alır biraz bekleseniz ama istiyorsanız 3090 Ti sistem kurayım.

Eğer size zahmet olmayacaksa toplarsanız çok sevinirim. RTX 4090 geldiğinde de fiyatını bakıp ona göre yaptığınız sistem üzerinde nasıl bir değişikliğe gidebileceğimizi tekrardan tartışıyor oluruz zaten.

Eğer size zahmet olmayacaksa toplarsanız çok sevinirim. RTX 4090 geldiğinde de fiyatını bakıp ona göre yaptığınız sistem üzerinde nasıl bir değişikliğe gidebileceğimizi tekrardan tartışıyor oluruz zaten.

ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası gösterişe de önem verdim hocam yani sonuçta o kadar veriyorsunuz gösteriş de lazım.

@Clarexx Budak bu arada hocam monitör falan da lazım mıydı yoksa sadece kasa mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı