@İç Mimar Enes 3D modelleme ve çizim için tek çekirdek performansı önemli. Örneğin, 265K karma (8P+12E) yapısı nedeniyle çoklu çekirdek performansında geride kalıyor lakin fiyat avantajıyla 9700X gibi işlemcilere kıyasla daha mantıklı bir seçenek oluyor ve tek çekirdek performansında öne çıkıyor. Bir diğer seçenek ise 9950X oluyor. 265K'ya kıyasla tek çekirdek performansında geride kalsa da çoklu çekirdekte öne geçiyor. Fiyat farkı açısından kıyaslamak mantıksız olsa da 285K'ya çıkmanın mantıksız olduğu görüşündeyim. Bu sebeple tek kıyaslanabilecek işlemci 265K kalıyor. Bu sebeple önünüzde 2 seçenek var gibi duruyor. 265K+ RTX 5070 Ti mı yoksa 9950X+ RTX 5070 mi? Bu seçeneklerden modelleme önceliği için 9950X+ RTX 5070 bana göre ağır basmakta. Tamamen oyun odaklı bir sistem olsa kesinlikle cevap Intel'li sistemdi.
2025'in sonu veya 2026'ın başları deniyor. 18 GB VRAM'e sahip olacağı söyleniyor. Acil değilse ben beklerdim. NVIDIA'nın 50XX serisindeki şikayetleri bitireceği söylentisi bulunuyor.