75 Hz monitör 60 Hz'e düştü

wotmeytxd

Hectopat
Katılım
15 Temmuz 2019
Mesajlar
18
Monitörüm 75 Hz destekliyordu fakat şu an 60 Hz'da takılı kaldı ve onun dışında hiçbir değeri göstermiyor, NVIDIA denetim masasında ve görüntü bağdaştırıcı seçeneklerinde de aynı şekilde 60 Hz dışında hiçbir şey yok. Valorant'ta da aynı durum 60 Hz gözüküyor ve çok sinir bozucu nasıl düzeltebilirim? Monitörün kenarındaki tuşa basınca da bilgi kısmında 60 Hz yazıyor birdenbire nasıl düştü ve sabitlendi anlamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kablo değişimi vs. yaptınız mı? CRU ile veya NVIDIA'nın kendi yazılımından elle çözünürlük oluşturun.
Yok hayır, hiçbir kablo değişimi yapmadı. NVIDIA'da elle değişim yaptım şu an fakat görüntü çok pikselleşti, 1080'dan 480p'ye düşmüş gibi düşünün ve ekran çözünürlüğü çok kayıyor bazı simgeler ekran dışı kalıyor mesela. Ayrıca yenileme sıklığında da beliriyor yapılan ayar fakat, ekranın görüntüleyemeyeceği modları sakla denilince yok oluyor. Ve oyun içi değer ne olursa olsun 60 hz sabit kalıyor.
 
Yok hayır, hiçbir kablo değişimi yapmadı. NVIDIA'da elle değişim yaptım şu an fakat görüntü çok pikselleşti, 1080'dan 480P'ye düşmüş gibi düşünün ve ekran çözünürlüğü çok kayıyor bazı simgeler ekran dışı kalıyor mesela. Ayrıca yenileme sıklığında da beliriyor yapılan ayar fakat, ekranın görüntüleyemeyeceği modları sakla denilince yok oluyor. Ve oyun içi değer ne olursa olsun 60 Hz sabit kalıyor.

Çözdünüz mü?
 

Geri
Yukarı