Merhaba, FPS oyununda düşük ayarlarda 200 ila 300 arasında FPS alıyorum ama monitörüm 75 Hz. Monitörünün Hz değeri kadar FPS alırsın diye biliyorum, bu yüzden de sormak istedim. Yüksek ayarlara mı alayım acaba oyunu? Size sorayım dedim.
Merhaba, FPS oyununda düşük ayarlarda 200 ila 300 arasında FPS alıyorum ama monitörüm 75 Hz. Monitörünün Hz değeri kadar FPS alırsın diye biliyorum, bu yüzden de sormak istedim. Yüksek ayarlara mı alayım acaba oyunu? Size sorayım dedim.
Doğru biliyorsunuz. Monitörünüzün desteklediği hz kadar fps alabilirsiniz. Vsync'yi açarak 75 ve üzeri fps almanızı engelleyebilir, bilgisayarın daha az ısınarak yorulmasını engellersiniz.
Kasan 100 frame üretiyor ise sen monitörün kaç Hz ise o kadar görürsün 1000 FPS dahi alsan yine 75 FPS olarak algılarsın yaşayacağın tearing de cabası olur.