75 Hz monitörde fazla FPS alınmalı mı?

Normal oyunlarda yüksek fps almanin bi anlami yok sanırım. 75e sabitleyip akıcı bir şekilde oynuyorum.(Yanlisim varsa düzeltin).
Rekabetçi oyunlarla da en düşük ayarlarda yüksek fps ile oynamakta fayda var diye biliyorum.

İstersen 500FPS al o monitör sana saniyede 75 kare aktaracaktır yani 75 FPS şimdi birileri de çıkıp yok öyle bir şey yüksek FPS önemli input lag e spor diye ağlayacaktır he he diyerek geç onları :)

Yüksek ayarlara aldım 150 ila 200 FPS alıyorum ama V-Sync açmıycam ve oynadığım FPS oyununda 140 FPS ve üzeri akıcı diye biliyorum o yüzden kapatmıyacağım teşekkürler.

Arkadaşların dediklerine katılmıyorum 75 Hz monitörüm var ve CS de 150 FPS alıyorum 90'a düştüğü anda kasma hissiyatı oluyor. Yani sen en azından 120'ye sabitle FPS'i daha akıcı olacak oyun.

Normal oyunlarda yüksek fps almanin bi anlami yok sanırım. 75e sabitleyip akıcı bir şekilde oynuyorum.(Yanlisim varsa düzeltin).
Rekabetçi oyunlarla da en düşük ayarlarda yüksek fps ile oynamakta fayda var diye biliyorum.
Alacağın FPS'e göre monitör seçimi önemli bunda oynadığın oyunlarda kasanın ürettiği FPS önemli 240 FPS alıyor isen 240 Hz bir monitör alırsın FreeSync olan veya orjinal G-Sync modülü olan bir monitör daha iyi bir akıcı deneyim yaşarsın sadece V-Sync yetmez. İnput lag dediğimiz şey sen 200 FPS alıyorsun ama monitörün 75 Hz dolayısıyla gecikmeli bir görüntü alacağın için input lag olur. FreeSync veya G-Sync ile aldığın FPS'e göre monitörünün frekansını ayarlar ve bu sayede daha akıcı bir oyun yaşamış olursun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı