75 Mbps internet çekmiyor

neext34

Decapat
Merhaba biz 24Mbps hız paketi kullanıyorduk dün de 75Mbps hız paketine geçtik ama arasında bir fark olmadığını fark ettim 24Mbps de kullandığımda 15-20 arası download 4 upload, 75Mbps de 20-25 arası download 4-5 arası upload çıkıyor. Steam da oyun indirme hızı 2.5MB ne sorunu var acaba? (Türk Telekom kullanıyorum - altyapı 35Mbps destekliyor)

1707598658121.png

Merhaba biz 24Mbps hız paketi kullanıyorduk dün de 75Mbps hız paketine geçtik ama arasında bir fark olmadığını fark ettim 24Mbps de kullandığımda 15-20 arası download 4 upload, 75Mbps de 20-25 arası download 4-5 arası upload çıkıyor. Steam da oyun indirme hızı 2.5MB ne sorunu var acaba? (Türk Telekom kullanıyorum - altyapı 35Mbps destekliyor)

Eki Görüntüle 2113005

Altyapı üstünde alırsan fiber değilse ki anlıyoruz ki değil, kopmalar bile yaşarsınız. Sizin bu değerlerde Max 35Mbps almanız gerekir. Kaldı ki internet sağlayıcının bu hizmeti vermesi başlı başına yanlış. Verilmemesi gerekiyordu ki genelde verilmiyor. Yine de modem arayüzünden DSL hat değerlerini atar mısın? Ayrıca uzatma olarak kullanıyorsan kullandığın kablo mutlaka kaliteli olsun. Dörtlü olanlardan değil onlar aşırı kalitesiz verim düşüklüğü yaşanıyor yaşadım da.

Altyapı üstünde alırsan fiber değilse ki anlıyoruz ki değil, kopmalar bile yaşarsınız. Sizin bu değerlerde Max 35Mbps almanız gerekir. Kaldı ki internet sağlayıcının bu hizmeti vermesi başlı başına yanlış. Verilmemesi gerekiyordu ki genelde verilmiyor. Yine de modem arayüzünden DSL hat değerlerini atar mısın? Ayrıca uzatma olarak kullanıyorsan kullandığın kablo mutlaka kaliteli olsun. Dörtlü olanlardan değil onlar aşırı kalitesiz verim düşüklüğü yaşanıyor yaşadım da.
Malesef fiber değilim. 75mbps yi öylesine aldım belki değişiklik olur diye ama hiç değişmedi. Uzatma kullanmıyorum
1707600503316.png

Kendin diyorsun 35 destekli diye en fazla 35 alabilirsin.
35 alsam yine iyi her gün internet sıkıntısı çekiyorum 🙂

Altyapın 35 mbps de desteklemeyebilir, çok kopma yaşarsın. Sağlıklı kullanabileceğin en yüksek tarife 24 mbps olacaktır.
Peki Internet sağlayıcı değiştirsem mesela netspeed e geçsem internet hızında bir değişiklik olur mu? Altyapı yine türk telekom da aklımda kalmasın soriyim dedim.

Goknet altyapı sorgulama üzerinden sorgulama yapıp ekran görüntüsü atar mısın bir de modemde sorun yoksa eğer iç tesisatınız sorunlu hat zayıflamanız çok yüksek bu yüzden istediğiniz hızı alamıyorsunuz kablolarınızı kontrol etmenizi öneririm ya da Türk Telekom'u arayıp ekip çağırabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı