75 Mbps internette 23 ms ping nasıldır?

E neden VDSL ise pingin yüksek olması normal deniliyor? Sonuçta daha yüksek veri aktarım hızı kullanıyor.
 
Kablo yoluyla bağlıyım şu an bilgisayara. ADSL idi Türk Telekom kullanırken. 4-5 civarıydı ve 8 Mbps idi internetim.

TurkNet'i ara bir bakalım ne diyecekler.

5GHz ile bağlandıysa kablosuz/kablolu fark etmiyor ping.

Fark eder. Bayağı fark eder. Modemle aranda 1 duvar olsun fark ediyor.2.4G gibi çok etkilenmez ama kablosuz gibi de kusursuz olmaz.
 
5ghz ile bağlandıysa kablosuz/kablolu fark etmiyor ping
2.4 GHz ve 5 GHz yi ortak kullanıyorum. Çünkü evde 5 GHz yi desteklemeyen telefonda bulunuyor.

Gigabit Passive Optic Netwokr, yani Gigabit Pasif Optik Ağ olarak geçer.
@Emrebeyx
Sizin sorun ise ISS ile alakalı.
@RowIinq VDSL'de Ping'in yüksek olması gerektiğini kim söylüyor?
İlk yorumlara bakabilirsiniz. VDSL ise pinginin yüksek olması normal denildi.
 
@RowIinq evet ben dedim VDSL ise yüksek olması normaldir diye. Onu dememin sebebi Fiber'e göre yüksek olmasıydı. Değeriniz VDSL'e göre gayet normal gibi.
 
@RowIinq evet ben dedim VDSL ise yüksek olması normaldir diye. Onu dememin sebebi Fiber'e göre yüksek olmasıydı. Değeriniz VDSL'e göre gayet normal gibi.
Geforce NOW'da oyunlar oynarken drop yememin sebebidemi bu?
Çok kasıyor bazen oyunlar.
 
GPON; bir Core fiber optik kablo (GPON kablosu) üzerinden noktadan çoklu noktaya mimarisiyle çalışan, yüksek bant genişliğine sahip, yönetilebilir ve düşük maliyetli bir network sistemidir. Açıklaması budur.
 
TurkNet'i ara bir bakalım ne diyecekler.



Fark eder. Bayağı fark eder. Modemle aranda 1 duvar olsun fark ediyor.2.4G gibi çok etkilenmez ama kablosuz gibi de kusursuz olmaz.
''Fark eder. Bayağı fark eder. Modemle aranda 1 duvar olsun fark ediyor.2.4G gibi çok etkilenmez ama kablosuz gibi de kusursuz olmaz.''

Bu söylediğini tam anlayamadım hocam. Rica etsem açar mısınız söylediğinizi?
 
2.4 GHz ve 5 GHz'yi ortak kullanıyorum. Çünkü evde 5 GHz'yi desteklemeyen telefonda bulunuyor.

İlk yorumlara bakabilirsiniz. VDSL ise pinginin yüksek olması normal denildi.

Tekrar söylüyorum. İnternet hızının bir alakası yok pingin ile. Merkeze uzaklık ve hattın geliş şekli önemli. Basit bir örnek. Valorant'a giriyorsun ülkeler arası ping neden fark var? Düşün şu an Fransa'ya daha yakınsın. Paris serverine gir pingine bak bir de Tokyo'ya gir pingine bak. Sunucuya olan uzaklık senin pingini arttırır. ISS'nin senin evine internet veren bir sunucusu var. Sana bu internet bir sunucu üzerinden geliyor. O sunucu ile ne kadar fark varsa aranda ping artar. Neti size getiren tesisat sıkıntılıysa ping artar. Sunucu da portlarda sorun varsa ping artar hatta netin bile sürekli kesilebilir. Ama 1 terafiber internetin olsa da 1 Kbps internetin olsa da ping bunlardan bağımsızdır.
 
GPON kullanıp kullanmadığıma nereden bakabilirim?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…