75 Mbps VDSL için Mesh sistem kurulmalı mı?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Netspeed 75 Mbps VDSL internet kullanıyorum ve Keenetic Extra DSL modemim var. Bilgisayar modeme kablo ile bağlı ve 75 Mbps hızı sorunsuz alıyorum.

Fakat telefonda bu hızı alabilmek için modem ile aynı odada olmam gerekiyor. Kendi odamda ise 51 Mbps'in üstüne çıkamadım. 51 Mbps'i de telefonumu kapının hemen yanındaki dolabın üstüne koyarsam alıyorum. Telefonumu ana masamın üstüne koyarsam 27 Mbps hız alıyorum. Şimdilik pek sorun değil fakat ileride kendime ait bir bilgisayarım olursa ve bu masada kullanırsam tam hız almak istiyorum. Fakat bunun için Ethernet kablosu çekmek istemiyorum. Çünkü modem abimin odasında ve o oda ile benim odamın arasında salon ve giriş koridoru var. Oradan da Ethernet kablosu çekmek evde çirkin bir görüntü oluşturuyor ve kablo bir zaman sonra soyuluyor.

Sizce ileride kendi odam için bir Keenetic Router alıp Mesh sistem kurmalı mıyım?

Merhaba arkadaşlar. Netspeed 75 Mbps VDSL internet kullanıyorum ve Keenetic Extra DSL modemim var. Bilgisayar modeme kablo ile bağlı ve 75 Mbps hızı sorunsuz alıyorum.

Fakat telefonda bu hızı alabilmek için modem ile aynı odada olmam gerekiyor. Kendi odamda ise 51 Mbps'in üstüne çıkamadım. 51 Mbps'i de telefonumu kapının hemen yanındaki dolabın üstüne koyarsam alıyorum. Telefonumu ana masamın üstüne koyarsam 27 Mbps hız alıyorum. Şimdilik pek sorun değil fakat ileride kendime ait bir bilgisayarım olursa ve bu masada kullanırsam tam hız almak istiyorum. Fakat bunun için Ethernet kablosu çekmek istemiyorum. Çünkü modem abimin odasında ve o oda ile benim odamın arasında salon ve giriş koridoru var. Oradan da Ethernet kablosu çekmek evde çirkin bir görüntü oluşturuyor ve kablo bir zaman sonra soyuluyor.

Sizce ileride kendi odam için bir Keenetic router alıp mesh sistem kurmalı mıyım?

Kurabilirsiniz.
50 Mbps gibi bir hız alırsınız yine.

Sizce ileride kendi odam için bir Keenetic Router alıp Mesh sistem kurmalı mıyım?
Konuyla alakasız olarak Netspeed artık 75 Mbps satmıyor, siz hala 75'lik fiyatı mı yoksa 100'lük fiyatı mı ödüyorsunuz?

Kurabilirsiniz.
50 Mbps gibi bir hız alırsınız yine.
Aslında telefonum 802.11ac desteklemediği için bu hızlarda kalıyor. Ancak modem 802.11ac destekliyor. Yine 802.11ac destekli bir Keenetic Router alıp 802.11ac Wi-Fi üzerinden Mesh yaparak telefonuma 802.11n üzerinden daha yüksek hız verebilirim diye düşünüyorum.

Bu arada 802.11ac destekli Keenetic ürünleri Mesh için 802.11ac mi yoksa 802.11n mi kullanıyor? Eğer 11ac kullanıyorsa Mesh'i düşünebilirim.
Konuyla alakasız olarak Netspeed artık 75 Mbps satmıyor, siz hala 75'lik fiyatı mı yoksa 100'lük fiyatı mı ödüyorsunuz?
75 Mbps üzerinden henüz fatura gelmedi. Fakat Netspeed Online İşlemler panelinde paketim hala Speed Pro 75 olarak görünüyor.

Aslında telefonum 802.11AC desteklemediği için bu hızlarda kalıyor. Ancak modem 802.11AC destekliyor. Yine 802.11AC destekli bir Keenetic router alıp 802.11AC Wi-Fi üzerinden mesh yaparak telefonuma 802.11n üzerinden daha yüksek hız verebilirim diye düşünüyorum.

Bu arada 802.11AC destekli Keenetic ürünleri mesh için 802.11AC mi yoksa 802.11n mi kullanıyor? Eğer 11AC kullanıyorsa Mesh'i düşünebilirim.

Her iki kanaldanda mesh yapabiliyor.
Bu cihazlar tam uyumlular.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı