750-800 TL Freesync monitör önerisi

Yiit11

Hectopat
Ryzen 5 2600 ve RX 580'lı bir sistem topladım yanına monitör bakıyorum. 1 ms olması önemli 60 veya 75 Hz olmasına çok takılmıyorum ama ekran kartım AMD olduğu için monitörün Freesync olması gerektiğini düşünüyorum. 21.5 veya 24 inch olabilir. 750-800 TL cıvarında olursa iyi olur, sizin monitör önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsiburada da 819 TL. Almışken bence 24 INCH alın derim. 1 MS olunca ister istemez o fiyatlarda TN panel dışına çıkmak pek mümkün değil.

En ucuz 799 TL burada.

Hepsiburada da 819 TL. Almışken bence 24 INCH alın derim. 1 MS olunca ister istemez o fiyatlarda TN panel dışına çıkmak pek mümkün değil.

En ucuz 799 TL burada.
peki mesela şey görüyorum bazen freesync özelliğini kullanmak için display port ile bağlamanız lazım bu doğru mu bi bilginiz var mı

bir de şu iki monitör nasıl sizce hangisi daha iyi
Samsung CF396 Kutu Açılışı ve İnceleme - Technopat Sosyal

1ms şart değilse bunu öneririm. 4ms tepki süresi var, 1080p VA panel ve 72 Hertz. 1ms için TN panel alıp da renklerden vazgeçilmez ki iyi TN paneller çok daha pahalı oluyor.
1ms olursa daha iyi olur gen de teşekkür ederim

En ucuz 799 TL burada.
tn panel ne farkı oluyor diğerinden

peki mesela şey görüyorum bazen freesync özelliğini kullanmak için display port ile bağlamanız lazım bu doğru mu bi bilginiz var mı

Yanlış. Hatta yolladığım ürüne bakarsanız display port yok ama freesync var. Bu demek oluyor ki HDMI ile de alınıyor.

Artık bazı freesync monitörler nvidia ekran kartları ile g-sync olayını açabiliyorlarmış. Yada ona yakın bir özelliği kullanıyorlar. Ama o şimdilik sadece display port üzerinden bağlanınca oluyor ve her monitör desteklemiyor bu olayı.
bir de şu iki monitör nasıl sizce hangisi daha iyi

1ms olursa daha iyi olur gen de teşekkür ederim

tn panel ne farkı oluyor diğerinden

Öncelikle ürünü ne amaçlı kullanacağını yazman lazım ki ona göre daha iyi öneriler yapılabilsin. Tamamen oyun amaçlı mı ? Oyun odaklı arada film dizi vs görsellik de iyi olsun mu diyorsunuz ? Yada arada oyun oynarım daha çok film dizi vs mi izlerim diyorsunuz ? Yada çok nadir oyun oynarım benim önceliğim tamamen gözüme güzel gözükmesi falan mı ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı