750 Ti ve Q8300 performansı nasıl olur?

• Konuyu başlatan Lykoe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 1.366

Lykoe

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim Q8300 işlemcim var ve yeni 750 Ti alıyorum. Sizce oyun performansım nasıl olur? FPS nasıl olur? CS GO LOL ve GTA 5'te?

Son düzenleyen: Moderatör:
ya o zaman yapmışken düzgün yapalım vereyim 200 tl daha düzgün fpsler alalım ya

Size başka bir alternatif sunayım isterseniz, ikinci eli 80 TL civarında olan 8 threadslik, 1050 Ti'ı rahatlıkla besleyebilen X3440 işlemciyle alacağınız keyif bambaşka olur 750 Ti ile. (1080p 60 FPS+ garanti derim). Yalnız bunun için 1156 soket bir anakart da bulmanız gerekiyor. Parça satışı yapmak istemiyorsanız E5450'yi de tercih edebilirsiniz yalnız bir fark görmek istiyorsanız mutlaka OC şart. Güç kaynağı ve anakart modelini de belirtirseniz bunun için daha net bir şey söyleyebilirim.

anakartım p5g41t m lx modeli güç kaynağımda 400 watt bişey

Az önce biraz E5450 için GTA 5 benchmark gezintisine çıktım, ancak 3.6-3.7 Ghz OC'da stock haliyle arasında çok bir fark göremedim açıkçası. Yanılmışım bir nebze, sizi de boşuna masrafa sürüklemeyeyim en iyisi. Q8300 ile yola devam edin, E5450 ile yapacağınız masrafa değmeyecek bir performans elde edersiniz çünkü.

Zaten bu sistemin beni 1 yıl idare etmesi yeterli üniversitede tamamen köklü bir değişim olacak.

Zaten bu sistemin beni 1 yıl idare etmesi yeterli üniversitede tamamen köklü bir değişim olacak.

Siz nasıl isterseniz, son bir harcama yapmak istiyorsanız bu sisteme E5450 alıp, kule tipi bir kaliteli soğutucu ile termal macunla birlikte 3.6-3.7 Ghz'a kadar çıkabilirsiniz. Daha sonra bu soğutucuyu yeni sisteminizde de kullanabilme imkanınız olur. Bu arada PSU marka ve modeliniz de önem teşkil ediyor burda, belirtirseniz iyi olur.

Son düzenleme:
Şu anda PC başında değilim ama 300 Watt 12V çıkışından sağlıyordu galiba bir ara bakmıştım.
bu elimdeki işlemciyi 2.9 a kadar çıkarabiliyorum

Şu anda PC başında değilim ama 300 Watt 12V çıkışından sağlıyordu galiba bir ara bakmıştım.

Anakartınız OC için müsait, işlemcinin çalışma frekansını yavaş yavaş yükselterek, her yükseltme yaptığınızda Prime 95 stabilite testiyle kontrol edin derim, ismi bilinmedik bir güç kaynağıysa o, belki 3.3-3.4 Ghz'a kadar kaldırabilir o işlemciyi. Hatta pek tavsiye edilmez bu durumda. Ama değilse zorlayın zorlayabildiğiniz kadar. Bu arada OC yapmayı bilmiyorsanız, aynı anakart modelinin OC yapıldığı videolara da göz atabilirsiniz. 1 sene kullanacakmışsınız zaten, elinizden geleni yapın o zaman sisteme bütçeniz varsa. Ama ben olsam o bütçeyi bir sonraki sene alacağım yeni sıfır sistem için biriktirirdim .

Elimde ekran kartı olarak GT9500 ekran kartı var artık gerçekten sıkıldım mecburen 450 TL'lik bir yatırım ypacağım artık birazda olsa rahat oyun oynamak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…