7500₺ oyun bilgisayarı toplama

  • Konuyu başlatan canziggwpp
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 625
C

canziggwpp

Ziyaretçi
Arkadaşlar lütfen konuya "hayali sistem mi?" yazmak için girdiyseniz hemen burayı terkedin.

Twitch.tv üzerinden canlı yayın yaparken sıkıntı çıkartmayacak, bu yaptığım yayınların kayıtlarını editleyebileceğim güzel bir bilgisayar toplayacağım.

Neden bu kadar para veriyorum? ; bu zamana kadar 1 GB RAM, 1 GB ekran kartlı içi toz tutmuş bilgisayarımdan kurtulmak için sürekli çalıştım ve dayanamadan konsol, telefon vs. aldım en sonunda 1 yıl çalıştığım parayı biriktirdim ve 10bin TL gibi bir bütçem var. Bunun 2bin TL'sini kenara ayırdım şahsi sebeplerden dolayı. 8000TL'lik bir bilgisayar yerine max 7500'lük toplayıp üzeriyle prof. mikrofon vb. şeyler almayı planlıyorum.

Topladığımız (topladığınız) bilgisayarın bana geliş süresini hesaba katınca yaklaşık 1 ay fazladan vaktim olacak ve o süre zarfında çalıştığım para ile yeşil ekran alacağım. Daha ilerisi için oyuncu koltuğu da düşünüyorum.


TARAFTARI OLDUĞUM PARÇALAR;

32GB RAM'den aşağısı olan sistemler lütfen paylaşılmasın.
AMD ne kadar 8 GB RAM sağlasada, eğer daha yüksek FPS verebiliyorsa ve GTA V gibi oyunları ultra ayarlarda daha yüksek FPS ile çalıştırıyorsa NVİDİA ekran kartı da kabulümdür.

Sistemin içerisine kasa, güç kaynağı, 1MS Gaming Monitör dahil olmalıdır.

Kulaklık ve mouse gibi bileşenler hazır.


Şimdiden teşekkürler.

Not: Technopat youtube hesabında da düşündüğüm parçaların incelemelerini izledim ancak arada kaldım.
 
32GB RAM işinize yaramayacaktır. Çok ağır render yapacağınızı sanmıyorum. DDR2-DDR3-DDR4 şeklinde gelişen bir teknoloji zincirinin içinde 32GB DDR3 belleğin yaptığı işin üstesinden 16 GB DDR4 bellek kolayca gelir. Kafanızdaki kurallardan uzaklaşın. Burada belirli bir bütçede toplanılabilecek en iyi bilgisayarları size sunuyoruz. Bu arada canlı yayın yapmak için internet hızınızın(upload) da oldukça yüksek olması gerekir.
 
En performanslısı bu olacaktır.
hayal.jpg


Ve güçlü bir sıvı soğutma.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı