7500 TL monitör dahil sistem toplama

İşte ben bu tarz durumlardan korkuyorum o kadar para yatıracağız almışken uzun soluklu sağlam bir sistem olsun istiyorum.
Kardeşim öyle düşünüyorsan ki ben de insanları böyle sorun yaşamadan kullanmalarını isteyen biri olarak diyorum ki NVIDIA seri. Ucuz etin yahnisini görüyor ondan sonra millet onu öneren arkadaşlar da kayboluyor sonra :)

Kardeşim öyle düşünüyorsan ki ben de insanları böyle sorun yaşamadan kullanmalarını isteyen biri olarak diyorum ki NVIDIA seri. Ucuz etin yahnisini görüyor ondan sonra millet onu öneren arkadaşlar da kayboluyor sonra :)

Hocam merhaba. Bu bölümde ki konuları tarıyorum bir kaç gündür ve bende 11 kasımda bir kasa toplayacağım. Daha önce hiç amd işlemci yada gpu kullanmadım. Anladığım kadarıyla bazı sıkıntılar var, yazılım yada donanımsal olması fark etmiyor. Benim sorun çözmek için pek vaktim yok, yoğunum ve kısıtlı serbest vaktimi keyifle geçirmek istiyorum.

amd 3600 işlemci
Msi tomahawk max anakart
Rx 5700xt nitro + gpu
olarak sistemi düşünüyorum. Ama ekran kartı beni tedirgin ediyor açıkcası. Nvidia kartları seviyorsunuz o yüzden tavsiye almak istiyorum. 1080p ve 2k olarak düşünürsek.

1-5700 ün yerine nasıl bir ürün koyabiliriz?
2-3500-4000 lira arası hangi kartı almak doğru olur?
3-Çok oyun oynamıyorum ama 5 yıl sistemi kullanmak şartıyla en uygun ne alınabilir.

(Hala daha çocukluğundan kalma age of, half life serisi gta serileri ve gta online oynayan netcad autocad te çizik atan biriyim. Son çıkan oyunları full ayar oynamasamda olur, orta şeker kasmasa yeter). Özellikle size soruyorum çünkü rx5700 den soğuttunuz ve benim pazartesiye kadar karar vermem lazım. 15 yıllır dizüstü kullanıyorum, piyasaya hakim değilim.

Hocam merhaba. Bu bölümde ki konuları tarıyorum bir kaç gündür ve bende 11 kasımda bir kasa toplayacağım. Daha önce hiç amd işlemci yada gpu kullanmadım. Anladığım kadarıyla bazı sıkıntılar var, yazılım yada donanımsal olması fark etmiyor. Benim sorun çözmek için pek vaktim yok, yoğunum ve kısıtlı serbest vaktimi keyifle geçirmek istiyorum.

amd 3600 işlemci
Msi tomahawk max anakart
Rx 5700xt nitro + gpu
olarak sistemi düşünüyorum. Ama ekran kartı beni tedirgin ediyor açıkcası. Nvidia kartları seviyorsunuz o yüzden tavsiye almak istiyorum. 1080p ve 2k olarak düşünürsek.

1-5700 ün yerine nasıl bir ürün koyabiliriz?
2-3500-4000 lira arası hangi kartı almak doğru olur?
3-Çok oyun oynamıyorum ama 5 yıl sistemi kullanmak şartıyla en uygun ne alınabilir.

(Hala daha çocukluğundan kalma age of, half life serisi gta serileri ve gta online oynayan netcad autocad te çizik atan biriyim. Son çıkan oyunları full ayar oynamasamda olur, orta şeker kasmasa yeter). Özellikle size soruyorum çünkü rx5700 den soğuttunuz ve benim pazartesiye kadar karar vermem lazım. 15 yıllır dizüstü kullanıyorum, piyasaya hakim değilim.
Bütçede sıkıntı yoksa RTX 2060 veyahut 2060 Super alınabilir. Kendi sistemimde 3600 ile en iyi sinerji olarak çalışan kartlardandır. Daha üstü de alınabilir bütçeye bağlı bir durum.1. soruna gelirsem karşılığı 2070 felan olabilir. Düşündüğün sistem zaten 5 yıldan daha fazla rahatlıkla gider. Nvidia bariz GPU'da kaliteli ürünler üretiyor bu bir gerçek. AMD kanadında her ne kadar fiyat/fps(!)ürünler olsa da her zaman kafa ağrımaması için NVIDIA derim. Sormak istediğin birşey olursa yardımcı olurum yine.

Bütçede sıkıntı yoksa RTX 2060 veyahut 2060 Super alınabilir. Kendi sistemimde 3600 ile en iyi sinerji olarak çalışan kartlardandır. Daha üstü de alınabilir bütçeye bağlı bir durum.1. soruna gelirsem karşılığı 2070 felan olabilir. Düşündüğün sistem zaten 5 yıldan daha fazla rahatlıkla gider. Nvidia bariz GPU'da kaliteli ürünler üretiyor bu bir gerçek. AMD kanadında her ne kadar fiyat/fps(!)ürünler olsa da her zaman kafa ağrımaması için NVIDIA derim. Sormak istediğin birşey olursa yardımcı olurum yine.

Teşekkür ederim. Sanırım 2060s üstüne çıkmam. Peki hangi 2060s alınmalı? Gaming var gaming x var asusu var gigabayt var.

Örnek

Msı Vga Geforce Rtx 2060 Super Gamıng Rtx2060s 8gb Gddr6 256bit - n11.com

Bunun gaming x ten ne eksiği var? Detayları bilmediğim için seçim yapamıyorum. 8000 lira verip 2 sene sonra 2070s alsaydık keşke demek pek hoş olmaz :)

Teşekkür ederim. Sanırım 2060s üstüne çıkmam. Peki hangi 2060s alınmalı? Gaming var gaming x var asusu var gigabayt var.

Örnek

Msı Vga Geforce Rtx 2060 Super Gamıng Rtx2060s 8gb Gddr6 256bit - n11.com

Bunun gaming x ten ne eksiği var? Detayları bilmediğim için seçim yapamıyorum. 8000 lira verip 2 sene sonra 2070s alsaydık keşke demek pek hoş olmaz :)
Bu model değil her model için geçerli birşey var ise, o da aradaki maksimum 1-2 derecelik soğutma farklarıdır. Burada esas olan aralarında bütçenize en uygununu seçmektir. Yani atıyorum MSI olanını alırsan mesela 70 derece seyrederken, ASUS 72 derece seyredebilir. Yani çok çok küçük soğutma farkları dışında fark olduğu söylenemez. Yani keşke "MSI yerine ASUS alsaydın"(Soğutma için) şeklinde cümle kimse kullanmaz burada. Dilediğini bütçene uygun alırsın ama benim burda tavsiyem Gaming X. Kullanan biri olarak söylüyorum sadece 1 saniyelik 1 üflemeyle 60 civarına geri dönebilen bir soğutmaya sahip bu çok harika. Zaten ses yapmıyor. ASUS tarafındaki de keza böyle güzeldir. Sadece GİGABYTE ses ve soğutma performansı konusunda diğerlerinden geri kalabiliyor. O en son seçenek olmalı.Kullanan varsa ekler. MSI önermemin bir diğer nedeni ise MSI'dan doğrudan garanti alabiliyorsunuz. Ben seri numaralarını direk MSI'a belirttim ve kaydım girildi. Ayrıca bu ürünü satın aldığım için yaklaşık 162 liralık bir Steam parası da verildi....

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı