Sırf bir kaç değeri biraz yüksek, en hızlı tek gpu ekran kartı diye 3 gb video ram'li bir ekran kartı önermek kesinlikle yanlıştır. Bütçe olsa Titan Black eklemek isterdim. 6 gb Gtx 780, yüksek polygonlu sahnelerde kaplamaları da ekleyince 780Ti'dan daha iyi performans verecektir.
Ve yine ayrıca arkadaşımız V-Ray Advanced ile Render alacak. Render sonucu ortaya çıkan resim 20-25 gb değil. Çözünürlüğü ve kalitesine göre 1-30 mb arası bir şey olur.
Anakart konusuna gelince, Rampage 4 Black Editon en pahalı anakarttır tek cpu'lu x79 soket mimarisi için. İşimiz işlemci ile render almak olduğundan, işlemciye deli gibi overclock yapılacağından, anakartta ucuza kaçmak, kesinlikle çok yanlış bir fikirdir.
İşe göre değişir ama arka arkaya 15-20 tane render için bilgisayarı açık bıraktığımızda o ucuz anakartlara yazık oluyor. 100 lira için diğer extreme modellerine yönelme. Black edition 2800 destekliyor ama 2400 kullanacağız bir tek orada tutarsızlık var. Ama yine de kesinlikle Rampage 4 Black edition tercih et. Yakın zamanda bende aynı parçaları toplayacağım deli gibi sabırsızım.
Gönül isterdi ki SP140 fanlar Türkiye de olsun, H110 alıp yanına iki tane de SP140 alıp push/pull yapmak, ama maalesef yok Türkiyede görmedim ben daha. H100i'nin çıkardığı sesi boş ver. 2 tane daha fan ekleyince ses biraz daha artabilir ama kesinlikle sorun değil. İşlemcin için 1-2 derecenin bile önemi var senin için.
RAID0 özelliği şöyle, tek 240 Gb almak yerine iki tane 120 gb alıyorsun. İkisini birleştirip, okuma yazma hızını iki katına çıkarıyorsun. Hafıza yine 240gb. Ama 840 evo alıp rapid mod'da da kullanabilirsin. Zaten hiç ellemesen bile yetecek sana.
Çift SSD Raid'i mi daha performans arttırıcı yoksa Çift HDD Raid'i mi? O yüzden soruyorum.Olur, neden olmasın?
Çift SSD tabiki daha iyidir.Çift SSD Raid'i mi daha performans arttırıcı yoksa Çift HDD Raid'i mi? O yüzden soruyorum.
@SypeR Tamam dostum her şeyin en iyisini sen biliyorsun. Tamam mı. Mutlu oldun mu ? Egon, süper egon, idin tatmin oldu mu ?
O kadar dar beyinlisin ki okuduğun şeyi anlamıyorsun. Her konunun altında senin gibi biriyle polemiğe girmekten bıktım yeter.
Öncelikle başka bir ürün önermek, var olanı kötülemek için değildir. Bunu kafana sok. Hayatında kullanmadığın bir program hakkında nasıl donanım önerebilirsin nasıl bir zeka ürünüsün sen ? Hayatında hiç render alırken Ram'in yetmediği için sayfa dosyası kullandın mı ?
Anakarttan kıstığın para ile SSD ekleyip bununla övünebilecek kapasitede birisin.
- Ekran kartının CPU render'a gram katkısı yoktur. Sadece viewportta kullanılır. Yüksek polygon, yüksek dpi doku için 6gb vram alabilmek varken neden 3gb alınsın ki. Ayrıca ben adama 3 gb Gtx 780ti yerine 4 gb Gt630 al demiyorum. Aradaki rop, tmu değerleri ve çekirdek hızı vram'e değişilmez çünkü ihtiyaç yok. Kafan basmıyorsa üzülme 3ds max/V-ray bilmediğin içindir.
- Biz videoyu da fps fps alıyoruz. Adobe AE'de düzenleyip animasyon yapıyoruz. 25-30 gb'ı nerede gördün duydun bilmiyorum. En güzel evermotion sahneleri bile neredeyse o kadar değil.
- O iki anakartın PCB'leri arasında, kapasitörleri arasında, kullandığı bakırların gramajı arasında ve diğer veriyolu iletkenleri arasında kalite farkı olmadığını ispatla, ne istersen yapacağım. Şu hale bak ya tepe seviyesi anakartı savunmak zorunda kalıyoruz.
- OC hakkında ne biliyorsun merak etmiyorum ama anakartı nasıl değerlendiriyorsun onu hiç merak etmiyorum artık.
- Okurken sakin ol ve kanın vücudunda dolaşmasına izin ver bence. Gönül isterdi ki H110, bak 110 yazıyor, gözlerin görüp beynine aktarıyor dimi bunları 110 yazıyor orada. H110'da 280mm radyatör var. SP140'lar türkiyede yok, olsaydı H110 alıp push/pull yapmanı önerirdim yazdım. Hayati fonksiyonların yerindeyse anlamış olman lazım.
- RAID yapılan SSD'de rapid modu nasıl açabiliyorsun anlatsana bana biraz. Hadi lütfen aydınlat bizi. İncelemesini yaptığın SSD hakkında bile böyle yorum yapabiliyorsun ya helal olsun.
Al sana rapid modla Raid karşılaştırması.
RAID yaptığında Rapid modu nasıl açacaksın bize onu söyle önce tamam mı, ben bilmiyorum çünkü.
Rapid mode
Eki Görüntüle 13178
RAID0
Eki Görüntüle 13179
Oğuzhan şu konuya da bir cevap ver kardeşimŞunu biraz daha detaylı açıklar mısın? Senin önerdiğin SSD'de direk raid özelliği mi var yani? 2 tane almasam da olur mu? Raid olayı kafamı bulandırdı valla, hiç hesapta yoktu. Detay alırsam çok sevinirim.Ayrıca anakart konusunda yazdıklarına tamamen katılıyorum. Masraftan kaçmamak lazım ilerisi için. Zamanla ekleyeceğin parçalar ile bayağı geliştirilebilir bir kart bu.
Oğuzhan şu konuya da bir cevap ver kardeşim